Обява

Свий
Няма добавени обяви.

компютърът

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• компютърът

Някой дали си спомня първата си реакция при срещата с компютър? Моята беше пълно неразбиране за какво може да служи това. Реакцията ми на човешко същество. Огънят топли, водата се пие, чукът служи да заковеш нещо, пушката е да стреляш и убиваш....
    Някой от Вас дали е проявил повече разбиране в първите секунди на сбъсъка си компютъра или дори само със слуховете за него?

До: компютърът

За пръв път видях "на живо" персонален компютър през 1989 (ако добре си спомням...). Тогава програмите се зареждаха чрез клавиатурата. Мисля, че беше Правец-8... Не се изненадах особено, защото преди това си правех анализите (BMDP) с перфо-карти в И-та по математика. Но виж - когато видях за пръв път персонален принтер в действие (беше 9-иглен), как печата в двете посоки, бях потресен...
    Последно редактирано от trapper; 04-03-10, 12:50. Причина: пояснение
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

83 година. Правец 82 (от ония жълто-кафявите). И още тогава ми стана ясно че някой ден с това ще си изкарвам хляба. А дори не беше пуснат. Имах собствен 5-6 години след това. Правец 8Д. Там програмите се записваха на домашния касетофон със скорост на предаване 300 бита в секунда (бавна скорост) и 1200 бита в секунда (бърза скорост )
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Бях още хлапе тогава и май беше времето на всезнаещия компютър от "Седморката на Блейк", около 1985 или 1986 година. На един пловдивски панаир наредени няколко Правец 82 и си мигаха със зеления маркер. Тогава бях с братовчет ми. Той знаеше английски език. Накарах го да напише въпрос от сорта "колко пари има в банката". Голямо разочарование беше, че отговора на Правеца беше: "синтактична грешка"
        Иван
        ivanp98[at]mail.бг

Коментар

Ами гледах го като индианец пишеща машина

Коментар

Средата на 80те. Бях хлапе. Пуснаха ми някаква игричка. Веднага разбрах, че е вещ с много възможности
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Аз още в първи клас тръгнах на компютърен курс с 8-ци беше. Преди това само бях виждал картинка...
              Ама бързо схванах - или поне така си мисля сега

Коментар

1980 и някоя. Баща ми беше изкопал отнякъде ИМКО-2. ИМКО означава "Инжинер Маринов Копира Оригинала".

Майтапя се, всъщност е "Индивидуален Микро КОмпютър"
                “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                Walter Rohrl
                GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

някъде към 90-92 се записах на кръжок и се учихме на правец 16 битов, да правим килими и тем подобни глупости.
                  нямах търпение да ни дават да играем на игрички.

Коментар

От самата му поява, до ден днешен знам за себе си, че е проблем!

Хората мутират, когато го ползват!

Изнервят се и започват да мислят, че решението на всеки проблем е в монитора!

И не излизат навън, за да подушат въздуха, както казват руснаците " Плохой погодъ нет!"
                    Последно редактирано от Volk; 04-03-10, 17:32.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                      От самата му поява, до ден днешен знам за себе си, че е проблем!

Хората мутират, когато го ползват!

Изнервят се и започват да мислят, че решението на всеки проблем е в монитора!

И не излизат навън, за да подушат въздуха, както казват руснаците " Плохой погодъ нет!"
                      Ако кажеш че точно пишещите в тоя сайт не излизат навън...

Не само излизат, ами и търсят да се набутат във възможно най-недостъпни места, та да няма навляци.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

1985 в Нефтохимпроект имахме записани на касета програми за пресмятане на резервоари, топлообменници. Задава ти въпроси, пишеш, получаваш отговор.

После дойде на работа при нас Живко. Завършил току що МЕИ Русе. Пред очите ми начерта ос, втулка , лагер. Направи разрез и защрихова нужните места.

Разбрах: така ще е по-натам.

Коментар

А кой е този Живко ? Фамилно име помниш ли ?
                          Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Сега си вадя хляба с тях
                            А на времето Не можех да ги разбера! Съпротивлявах се и с право (дълги години Нямах компютър в къщи - един в работата ми стига), сега вече съм се предал - повечето ми време минава пред монитора и на работа и в свободното време, а не е добре

Коментар

Въпреки всичко, такава бърза еволюция на персоналните компютри не бях очаквал. Започнах доктората си през 1988 с перфо-карти в изчислителния център на ИМ, завърших анализите на данните на правец-8 през 1991, написах го на 386 sx и го защитих през 1992. За мене това беше най-същественото развитие на РС.
                              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X