Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българското училище заключи вратите си за учениците!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Българското училище заключи вратите си за учениците!

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
    Като пусках темата си го помислих, но сега като чета коментарите се затвърди. Определено повечето хора са доста далеч от институцията училище, от подрастващите, но си плякат коментари.
    Особено ме радва тези съдържащи "преди 20 години беше..." Мислех, че живеем днес, ама съм се бъркал.
    Е какво, да умиргаме ли, вече?
    За далече от проблемите - не сме. Дъщерята завърши СМГ преди година и половина.

Коментар

В униформите няма нищо лошо- по принцип. Дори и днес обличам униформа- но защото ми прави удоволствиеКофти е когато трябва да я носиш по задължение- и не ти харесва. А- да -и финансовия въпрос , разбира се...
      Прикачени файлове
      Руският шофьор нарича "път", мястото през което възнамерява да мине.
      ...Българския коледен дух е духът на заклано прасе...[COLOR="#008000"][/COLOR]

Коментар

Като пусках темата си го помислих, но сега като чета коментарите се затвърди. Определено повечето хора са доста далеч от институцията училище, от подрастващите, но си плякат коментари.
        Особено ме радва тези съдържащи "преди 20 години беше..." Мислех, че живеем днес, ама съм се бъркал.
        Ако идеята ти е била да подкараш дискусия за или против униформите, то повредата е изцяло в твоя телевизор. Защото аргументът, който си изплякал (че изискването за униформа води до употреба на алкохол), е абсолютно смехотворен. Ежедневно из паркове и градинки, по улиците, че и директно пред училищните врати могат да се видят "подрастващи" пикли и пикльовци, стръвно засмукали цигарата и надигащи бутилки с бира. Без в училищата им да има изисквания за униформи.

А иначе, аргументи за и против униформите - дал Господ. Ако обаче някой си мисли, че училищните униформи са атрибут от социалистическото минало, то е в доста сериозна грешка.
        Униформи има и сега в много училища в т.нар. "бели страни". А където има въведено изискване за носене на униформа, то е задължително.
        Ето ти едно примерче от САЩ. На страницата за унифомата в училищния сайт пише:

... Rather than expressing themselves through fleeting youth fashion, students at Geneva are expected to express themselves through their good attitudes and behavior, keen minds, and willing hearts. Like doctors, nurses, athletes, firefighters, military, and chefs, students at The Geneva School wear uniforms. ...
        A student must to be in full uniform from the time he or she exits the car in the morning until he or she is in the car on the way home, unless students are changing clothes for an athletic practice or game ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Погледнете по друг начин. Униформата е символ на училището, в което учиш. Все пак ти си го избрал и си кандидатствал за да учиш там. Би трябвало да се демонстрираш пред останалите с униформа на по-елитно училище.
          Има по-горе мнения за упадъка на държавата и училищата... Специално за училищата сме виновни и родители и ученици. Борим се да влезнем, после за високи бележки, а хич не сме взискателни къде и как учим. Нали крайната цел е да получим качествено образование, а това се случва в елитно учебно заведение, а там се носят униформи за да се различаваме от посредствените.
          Между другото и аз съм бил бунтар и съм скачал срещу униформите, но имаше за много неща да се скача, а сега няма никакви ограничения и май по-не е интересно.
          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

A може ли някои дами обясни какво значи елитно учебно заведение и какво значи не елитно.Също така дали тези дето са учили в същите такива не е литни училища са по прости или некадърни от тези в елитните щото аз съм виждал примери на обратното като същия пример беше учил първо в елитно училище тук после извън България и въпреки това си е смотан,без желание за работа заспал индивид на които в неговата професия не бих се доверил.На нас цялата образователна система ни е сбъркана така че униформите със или без тях това е най-малкия проблем с които според мен трябва да се занимава в момента една училищна управа.Повечето от вас явно не познават Стоян и неправилно го нападат момчето просто е искало да учи и е бил изгонен щото някои се е сетил средата на учебната година че трябва да има униформи.Е тогава за такива като него кво правим,щото той не си е фанал к....ра под мишница и аиде в кафето а решаваше задачи сам у тях.Такива хора трябва да се насърчават да учат и да се развиват а не заспали дебили дето незнаят къде са и защо са.И докато в България да имаш висше образование значи че си гении несравним нещата няма да са добре и никакви униформи и правила няма да оправят това,щото огледаите се какви влизат във Вузовете и ще видите че половината са безполезна маса влязли за да вземат документ че са умни.
            ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
            тел.088четири 9едно9 4нула4
            -------------------------------------------------------

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
              A може ли някои дами обясни какво значи елитно учебно заведение и какво значи не елитно.Също така дали тези.....
              Елитно се разбира това, в което(имам предвид средно) ако не вземаш частни уроци по 25лв. на час, при местния преподавател нямаш шанс за оценка. Откъде ли го знам !?

Коментар

.. момчето просто е искало да учи и е бил изгонен щото някои се е сетил средата на учебната година че трябва да има униформи......
                Ако е така, то аз заставам зад теб и Стоян, но СИЛНО ме съмнявам да е вярно.
                Не нападаме Стоян, а се защитаваме от неговата "нападка", нали затова сме тук да се опитаме да му помогнем със съвет.

Коментар

Хъм... не знам как да го кажа, ама униформите биват два вида. Едните се носят с гордост, като например гвардейските, а другите по задължение, като затворническите. Първите са нещо хубаво за носещия ги, а вторите ужасно неприятен факт. Така че според мен налагането на униформи в училище е хубаво нещо, стига да е от първия вид. Ако училището успее да накара учениците да се гордеят, че учат в него, те сами ще носят с гордост униформата и ще правят всичко възможно да не им се отнеме тази привилегия. Иначе изпадаме във втория вариант... И тогава къде е границата? По мое време освен за униформа, връщаха и за малко по-дълга коса, не само за баш дълга, а просто за маааалко по-дълга. Всъщност понякога не връщаха, ама те водеха за ухото до близката бръснарница и там щеш не щеш, ти лъскаха кубето до голо...
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

...щото огледаите се какви влизат във Вузовете и ще видите че половината са безполезна маса влязли за да вземат документ че са умни.
                    Че то къде не е така??? И какво от това??? После живота сам решава кои са умни и кадърни, и кои-плява. А плявата винаги е повече от другото.

До другите - това че съм против униформите по принцип не значи че казвам да не се спазват правилата. Но ако се спазват - да се спазват докрай. Да се каже: От следващата учебна година в това училище ще изискваме униформи, и няма да пускаме без, и за това да се следи всеки ден. Иначе ефекта от цялата дисциплина е като кампанийните хайки на катаджиите.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

... щото някои се е сетил средата на учебната година че трябва да има униформи ...
                      Май някой си прави свободни съчинения.

Цитат от информация за началото на учебната година от 15 септември 2009 във въпросната гимназия

... Математическата гимназия въведе неотдавна собствени униформи ...
                      http://www.plovdivmedia.com/15489.html
                      По-скоро изискване за униформа си е съществувало, но вероятно учениците не са си давали труда да го спазват и ръководството е решило от началото на 2-и срок да затегне дисциплината.

A може ли някои дами обясни какво значи елитно учебно заведение ...
                      Разликата между елитно и обикновено училище се вижда най-добре, когато ученици с нисък успех от първото се преместват в друго, където бързо се оказват сред отличниците и по този начин могат да си оправят успеха за дипломата ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Грешно е в дискусията "за" и "против" униформите да се дават аргументи с "едно време". Тогава смисъла им е бил друг - всички да са равни. То и по магазините се продаваха едни и същи неща. Почти на 30 съм, но си спомням.
                        За мен смисълът на униформата е следният - уча в дадено училище, сам съм си го избрал, работил съм здраво, за да вляза, уважавам го и съм горд униформата да ме оприличава с това училище.
                        А относно това, какви хора излизат сега от училище и какви преди - някои хора не усещат, че хвърлят камъни в собствената си градина. Всяко поколение мрънка, че следващото не става за нищо. Така е било, сигурно така и ще бъде. Само да не се изпуска дребния факт, че следващото поколение е функция на предходното, а именно това, от което е черпило знания и възпитание.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                          Всяко поколение мрънка, че следващото не става за нищо. Така е било, сигурно така и ще бъде. Само да не се изпуска дребния факт, че следващото поколение е функция на предходното, а именно това, от което е черпило знания и възпитание.
                          Аз съм много далеч от тези мисли, напротив не веднъж съм писал из форума, че според мен разлика в децата няма...
                          Под "по мое време", давах пример, че при прилагане на непопулярни мерки, разумната граница изтънява...
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Със заповед директорът на училището(екс замесник министъра на образованието - Кирчо Атанасов) е въвел пропускателен режим на основание правилникът на училището. Учениците без пълна ученическа униформа няма да бъдат до пускани до учебните заниатия.
                            Добре де, какво се сърдиш на човека. Явно има основание и някъде е записано в правилника, че трябва да се ходи по униформа.
                            Пък и не виждам нищо обезпокоително във вашите униформи.
                            Прикачени файлове
                            Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                            LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                            Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                              ... Пък и не виждам нищо обезпокоително във вашите униформи.
                              Аз пък виждам! Червени вратовръзки!
                              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                                Ако е така, то аз заставам зад теб и Стоян, но СИЛНО ме съмнявам да е вярно.
                                Не нападаме Стоян, а се защитаваме от неговата "нападка", нали затова сме тук да се опитаме да му помогнем със съвет.
                                Така е Чинел така е щото аз освен него познавам и майка му и баща му и знам какво може и какво прави Стоян.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Май някой си прави свободни съчинения.

Цитат от информация за началото на учебната година от 15 септември 2009 във въпросната гимназия

По-скоро изискване за униформа си е съществувало, но вероятно учениците не са си давали труда да го спазват и ръководството е решило от началото на 2-и срок да затегне дисциплината.

Разликата между елитно и обикновено училище се вижда най-добре, когато ученици с нисък успех от първото се преместват в друго, където бързо се оказват сред отличниците и по този начин могат да си оправят успеха за дипломата ...
                                Съвсем не си правя никакви съчинения правилата са за да се спазват и ако органа отговорен да съблюдава това не си е вършил работата и се е сетил по някое време или някои го е подсетил ми много ясно че дисциплина няма да има.За мен нещата седят така в началото на учебната година се събират ученици и родители правят се родителски срещи ситуацията се обяснява и на двете страни ясно е че нямаш ли униформа място в това училище нямаш и всеки си предценява може ли неможе ли да носи тая отговорност.Всичко друго за мен си опит да се покаже че сме по католици от папата.Щом в тази гимназия има изискване за униформа защо никои които до сега не го е спазвал не е наказван и в характерен за нас стил се е сетил да стяга нещо от както всичко е изпуснато.Колкото до елитноста на дадено учебно заведение то спазването от начало до край на подобни правила е също признак на тази така търсена елитност,да не говорим за писането на оценки по милост и тн. подобни.

Междо другото униформите наистина не изглеждат зле явно по някакъв начин учениците трябва да свикнат да ги носят но мерки подети в средата на учебната година мисля че са закъсняли.
                                ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                                тел.088четири 9едно9 4нула4
                                -------------------------------------------------------

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X