Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българското училище заключи вратите си за учениците!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Българското училище заключи вратите си за учениците!

Да, училището заключи вратите си за учениците!

Рано(7.00ч) понеделник сутрин навън температурата е -2 градуса по Целзий, мъгла - видимост около 40м, влажност не знам колко. В двора на пловдивската математическа гимназия цари смут, ученици вървят към училище, а други вече се връщат от там.
    Със заповед директорът на училището(екс замесник министъра на образованието - Кирчо Атанасов) е въвел пропускателен режим на основание правилникът на училището. Учениците без пълна ученическа униформа няма да бъдат до пускани до учебните заниатия. За по сигурно, да не се промъкне някой училищната врата се ЗАКЛЮЧВА. Неподходящо облечените биват отпращани у дома лично от бившия заместник министър.

Това са мерки за стягане на дисциплината, които обаче водят до това http://vbox7.com/play:b947b1ef и това http://vbox7.com/play:5285f799&al=1&vid=796051

Цена на един комплект униформа около и под 100лв. За да си всеки ден с униформа, родителите на всеки ученик трябва да отделят минимум по 200лв

П.С: Извинете ме за допуснатите грешки в поста ми, но днес пропуснах доста часове и това няма как да не окаже влиание.
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

До: Българското училище заключи вратите си за учениците!

Ее то само алкохола да им беше проблема на тея ученици.Чудя се дали не е трябвало да обърнат внимание и на цигарите.Все пак 9 клас са на по 15-16г, а пушат всяко междучасие и то не само 9 клас, а и по-малките.Когато бях 12 клас ми се е случвало да ме молят 8 класнички да им купувам цигари като разбира се не се съгласих.Аз не пуша и не обичам да се пуши и около мен, даже копнея за деня когато ще забранят пушенето на обществени места и в България.

А относно униформите:При нас ни пишеха отсъствия за без униформа която представляваше само една фланелка.Всъшност 3 фланелки (зимна, пролетна и лятна).Общата им цена да е била към 50тина лв, но можеше да се купуват и отделно който когато си иска.Бях привърженик на униформите още в самото начало когато ни ги въведоха.Сега във ВУЗ-а също се надявам да се въведът униформи, но това е вече разисквано тук във форума.
    Иван Маринов
    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Щом по друг начин не става ...
      Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
        ... Това са мерки за стягане на дисциплината, които обаче водят до това http://vbox7.com/play:b947b1ef и това http://vbox7.com/play:5285f799&al=1&vid=796051 ...
        Да бе! То като не ви искат униформи, та все едно не се пие и пуши ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Да бе! То като не ви искат униформи, та все едно не се пие и пуши ...
          Ама сега трябва да отделят пари от пиене и цигари за униформи.

Коментар

И мен са ме връщали "за без униформа" от училище...през 80-те.Тогава ми се струваше глупост- така мисля и сега- да те ПРИНУЖДАВАТ да ходиш с униформа ,де. Това няма да реши проблемите на днешното образование...
            Руският шофьор нарича "път", мястото през което възнамерява да мине.
            ...Българския коледен дух е духът на заклано прасе...[COLOR="#008000"][/COLOR]

Коментар

Помня преди 20г, тази гимназия беше елитна. Сега по мнението на сина ми там отиват само двойкаджиите, понеже няма кандидати да се "потят" с математиката. Ако директора се опитва да вкара ред, мисля че е за добро. И ние сме били с униформи и не сме умряли от това, и смея да твърдя че станахме по-човеци от това, което излиза от гимназиите последните 15г.
              Училищата ви са кочини и е крайно време, някой да си тури главата в торбата и да се опита да поправи това или онова. Униформата май е първото, понеже самочувствието на една част от учениците е обратно пропорционално на интелектуалните им възможности основно заради финикийските знаци на тати и парцалките на гръбчето им.
              Правилата трябва да са за всички, и на който не му отърва да си заминава.
              Освен това униформата струва доста по-евтино от ежедневния гардероб на всеки ученик. Все пак и ние имаме деца и знаем кое колко струва нали?
              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Не се оплаквай колега. В нормалните държави (дал господ и ние да се оправим някога) има правила. И е нормално те да се спазват, пък ако не-да се търсят варианти за спазването им. И аз съм ходил на училище с униформа. И мен са ме връщали. И аз съм негодувал. Но не съм се затрил като индивидуалност. Когато почнеш да отсяваш ненужния и безсмислен протест от протеста, в името на цели, идеали, убеждения ще ти остане и време и енергия за съществени неща. Пък ако налагането на униформа в определено училище много тежи на подрастващите, то със сигурност има и училища без изисквания за униформа. Пък това да отъждествяваш заключените поради липса на униформи врати с пиенето и пушенето е лееееко несериозно.
                ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                LZ1YBB

Коментар

Като пусках темата си го помислих, но сега като чета коментарите се затвърди. Определено повечето хора са доста далеч от институцията училище, от подрастващите, но си плякат коментари.
                  Особено ме радва тези съдържащи "преди 20 години беше..." Мислех, че живеем днес, ама съм се бъркал.
                  о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Като пусках темата си го помислих, но сега като чета коментарите се затвърди. Определено повечето хора са доста далеч от институцията училище, от подрастващите, но си плякат коментари.
                    Особено ме радва тези съдържащи "преди 20 години беше..." Мислех, че живеем днес, ама съм се бъркал.
                    Принципно съм против униформите. И някога, и сега. Училището не е казарма, и от униформи няма смисъл според мен. Но щом конкретното училище е решило да въвежда такива - или спазваш правилата, или сменяш училището. Ако пък повечето родители са против - отиват вкупом при директора, и нещата приключват, ама ми се струва че случая не е тоя.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Всичко ново е добре забравено старо. Колко време трябваше, за да се върнат старите, отречени правила? До премахване на униформите и ние ходехме с такива. Включително емблема на ръкава. Още нещо. Директорът изненадващо понякога лично заставаше на вратата сутрин и заедно с една учителка проверяваха като на митница-по избор за цигари по джобовете и чантата. Имаше нюх и не минаваше ден да не хване поне няколко прегрешили. Какво следваше-много просто: Вземаше бележника като доказателство за самоличността на ученика и върху цигарите пишеше трите имена, номера и класа. След това определяше "малка" родителска среща за следващия ден-един родител, обикновено в 10ч. на другия ден. На него връчваше цигарите с обяснението, че внасянето е грубо нарушение на училищния правилник и при следващо такова ще последва моментално изключване. Което не беше рядкост. На тези, които се правеха на разсеяни и не водеха родител, просто връчваше отпусното и им посочваше вратата. Имаше и "алтернатива" "по избор на ученика". Без да го кара насила, за да не "каже някой, че му оронва престижа", ако желае провинилият се можеше да се остриже до кожа и да се спаси от изключване. Колко слънца грееха-не е за вярване! Но се поддържаше статут на елитно училище. А сегашните конюшни, смърдящи на цигари, дъх на неизтрезнели от вечерта ученици, кисело и не знам какво... просто не бих коментирал. Упадък, както и всичко в държавата, между другото.
                      Не плачете за униформите. По-добре е да ги има. И ние се радвахме на "демокрацията", но се видя, че сме хванали насрещния влак... Колкото за това "преди... години", да така е. Ценностната система се срина за това време. Слободията няма нищо общо с демокрацията. Ако толкова говорим за "сега"- защо елитните училища в САЩ имат униформи? Имаме навика да вземем от всичко само онова. което ни изнася. Освен права, всеки има и задължения. И институцията училище има право да ги определи в рамките на закона. Оттам нататък за задължените изходите са два-или ги спазват, или напускат. Утре ще питате защо ви искат работно облекло на работа, вероятно.
                      Последно редактирано от Еmil; 01-02-10, 13:27.

Коментар

Да взема да изплякам още едно мнение. Ако си очаквал, това което пишат колегите, значи не е имало нужда да пускаш темата. Ако пък си очаквал да получиш подкрепа не реагирай така на липсата и.
                        ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                        LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
                          ...По-добре е да ги има...
                          Аргументи???

Униформите не значат налагане на дисциплина, и далеч не са най-важни, да не кажа хич. "Всички равни и еднакви" беше девиз в едно друго време, ама и тогава се оказваше че едни са "по-равни" и "по-еднакви" от другите. Иначе перфектен "строй" за малките душици, дето предпочитат цял живот да си кротуват на "някаква" заплатка, някъде на "някакво" работно място. Така е по-лесно, просто.

Е, безплатен обяд няма, както се видя. За да имаш, трябва да си напънеш задника и да работиш.

А "комунизъма" и "социализъма" аз продължавам да не искам да се връщат. И ако искаш ще се аргументирам защо.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Стоянчо, сменяй училището! Не ти трябва да учиш в такова, в което надстройката е изпреварила базата. Това последното, ако не ти е ясно, значи е трябвало отдавна да смениш училището...
                            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Ами тогава си пусни мнението в някой ученически форум и си псувайте на воля учителите и СИЕ.
                              Тук както много добре знаеш е сериозен форум и досега си получил само сериозни и аргументирани коментари.

Аз пък да те попитам, защо в най-скъпите колежи в света униформите са задължителни и даже се носят с гордост.
                              Там знаеш как се влиза нали...с много знание и още повече $$$.

Всеки ден минавам през един парк в София, всеки божи ден поне по 2 пъти пеша, какво съм видял и чул последните 5-6 години не е истина...
                              6-7 клас ученички и едната вика на другата: "аре стига си пила ма, нема пак да те влачим до вас"...
                              Това бирата по клиповете в тая градинка я ползват само за разредител на водката...ВЕРВАЙ ми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X