Обява

Свий
Няма добавени обяви.

петролът

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: петролът

е да, именно за земетресенията имах предвид . просто аналогията с амортесьора ми се стори интересна.

Коментар

гледам картата на света и се чудя, не е ли по-лесно нефта на Саудитите да се извозва по тръбопровод през Йордания Сирия и Турция към Европа? Така може да се подложи крак на Китай и Щатите

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
        гледам картата на света и се чудя, не е ли по-лесно нефта на Саудитите да се извозва по тръбопровод през Йордания Сирия и Турция към Европа? Така може да се подложи крак на Китай и Щатите
        Лесно е на пръв поглед . Даже още по-лесно е ако се прокара тръбопровод от Каспийския басейн ....ама де да беше проблема само технически !
        Съществува обаче т.нар. "геополитика" , в която решаваща роля играят две свръхсили : САЩ и Русия.... та май е доста трудно на практика .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

За петрола много е казано в този филм:

http://razkritia.com/филмът-„разруха...ечеств/

Аз отделих час и нещо да го гледам и не съжалявам.Има го в замундата.

Коментар

гледах го, ама много тягостно чуство оставя.. мисля , че малко се преувеличава. Ако светът вървеше към такъв апокалипсис , алчността щеше да придобие други измерения.. други приоритети, друго мислене
            Последно редактирано от sir Borko; 13-03-10, 10:45. Причина: печ.гр

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
              гледах го, ама много тягостно чуство оставя.. мисля , че малко се преувеличава. Ако светът вървеше към такъв апокалипсис , алчността щеше да придобие други измерения.. други приоритети, друго мислене
              Донякъде си прав.Но не забравяй каква огромна машина за дезинформация е впрегната...
              Една мисъл ме споходи днес-от конопа могат да се правят биоразградими пластмаси.Защо не го правим?Петролното лоби не дава-било наркотик и още куп глупости.Ами те ще си помогнат и на себе си-ще икономисат петрол за нуждите на транспорта и ще направят околната среда в пъти по-чиста.Но не го правят.Значи,нелегарната търговия с наркотици също е тяхно перо.

Образно казано заради "главата" /ТНС/,страда тялото-стеблото,ние,Планетата...

Коментар

Първоначално публикуван от uazik Преглед на мнение
                Оу за земетресенията - май в Саудитска Арабия не е имало скоро земетресения, да не говорим за Сибир или Поволжието и т.н.

Тази идея не е доказана.Но на много места се работи по този въпрос - мисля че само на научно ниво.
                Затова трябва да има БАН.

Не забравяйте,че Геологията се основава на Хипотеза.
                Хипотези много.

Та пак да спомена като се изчерпа нефта се замества с вода на 98%.

От там идва и понятието оводняване на сондажа/находище/.
                Да те питам колега това уводняване на сондажите не е ли руска технология и не е ли тя пречината да се унищожат редица сондажи.
                А това уводняване ако се не льжа го правиха с цел да увеличат добива но в последствие се оказа грешка -какво мислиш по вьпроса

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X