Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на средно образование

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Избор на средно образование

Първоначално публикуван от alsy Преглед на мнение
    Аз съм завършила езикова гимназия (по мое желание) и по-точно "А. С. Пушкин". Първият ми език беше английски. Спокойно мога да твърдя, че тази гимназия е много добро училище, в което не прекаляваха с опитите си да ни преучат прекалено много (както се говори за 1-ва Английска гимназия, в която май всички изкукват). Поне научиха всички ни да пишем правилно, което не мога да кажа за много от моите връстници, завършили други училища....

Бешееее, то каквото беше... Незнам кога сте завършили, но наистина сега не е това, което беше истинската Руска Гимназия- Пушкин!
    С огромно желание исках след 7-ми клас да влезна в Руска гимназия и по-точно 133. Знаех, че е наистина трудно. Успях на 2ро и бях на седмото небе. И ... след 1 година(демек 2005-6) всички виждахме в какво заприличва и в какво ще заприлича 133 СОУ. С директор, като тази (шаврантия) всичко върви надолу и надолу. Сега ме е яд, че не съм завършил Професионална Гимназия(Техникумче), поне щях да имам малко от малко Техническо образование.

Преценете, много добре. Проучвайте всяко училище до дупка. Не слушайте хора, които не са в час с училищата.Попитайте даже и някои ученици....
    За пример: някои все още мислят, че 73-то (2ра Немска) е класно училище. Беше(и то) докато имаше директор (Г-жа Фъндъкова), беше стегнато,подредено, с немци преподаватели, .... една по една учителките наснаха, немците... И пак езикова-квартална гимназия.

Успех. Много добре,че от рано сте се сетили. Много е важно къде ще продължи да учи след 7-ми. Пубертет,правят се на интересни, лудница. Ако е забутано у-щето, детето може да се промени на 180`.

Успех още веднъж!

Коментар

Първоначално публикуван от Suzuki_Sj410 Преглед на мнение
      Бешееее, то каквото беше... Незнам кога сте завършили, но наистина сега не е това, което беше истинската Руска Гимназия- Пушкин!
      С огромно желание исках след 7-ми клас да влезна в Руска гимназия и по-точно 133. Знаех, че е наистина трудно. Успях на 2ро и бях на седмото небе. И ... след 1 година(демек 2005-6) всички виждахме в какво заприличва и в какво ще заприлича 133 СОУ. С директор, като тази (шаврантия) всичко върви надолу и надолу. Сега ме е яд, че не съм завършил Професионална Гимназия(Техникумче), поне щях да имам малко от малко Техническо образование.

Преценете, много добре. Проучвайте всяко училище до дупка. Не слушайте хора, които не са в час с училищата.Попитайте даже и някои ученици....
      За пример: някои все още мислят, че 73-то (2ра Немска) е класно училище. Беше(и то) докато имаше директор (Г-жа Фъндъкова), беше стегнато,подредено, с немци преподаватели, .... една по една учителките наснаха, немците... И пак езикова-квартална гимназия.

Успех. Много добре,че от рано сте се сетили. Много е важно къде ще продължи да учи след 7-ми. Пубертет,правят се на интересни, лудница. Ако е забутано у-щето, детето може да се промени на 180`.

Успех още веднъж!
      И аз съм за езикова гимназия. Само, че точно последните три години незнам какво да изберете. Английската имат слава, че яко "тупат бяло", така ли се казваше?! и за съжаление си е явно доста вярно. Френската много им станаха либерални учителите. 133-то аз си го харесвам, нашия випуск още държи някакво ниво, обаче като ги гледам 10, 9 клас...Не е на добре. Наистина има много добри и стоиностни преподаватели, но най-точното ни определение за директорката е шаврантия, всеки, чийто татко има пари е добре дошъл в директорския кабинет и всичко да е ок.....
      А твоята щерка нека ходи на уроци да рисува
      Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
      A2 (+)

Коментар

Лелеее, че аз не съм завършила 133-то чак толкова отдавна.... Беше през 2002 г. Явно нещата мнооого са се променили от тогава.
        Dodge Ram 2500 5.9 бензин, 172 kW (234 к.с.)

Коментар

Първоначално публикуван от alsy Преглед на мнение
          Лелеее, че аз не съм завършила 133-то чак толкова отдавна.... Беше през 2002 г. Явно нещата мнооого са се променили от тогава.
          Айде айде. Тогава със сестра ми и други съученички играехте карти през часовете. Та, май не са се променили толкова много нещата.
          С "Фармахим" - непобедим
          Дизел - само дънки!

Коментар

Гледам че всички защитават езиковите гимназии.

Нека и аз да дам пример:

Преди 7 години аз и братовчедка ми завържихме средно. Аз - Техникум по електротехника и електроника, с засилено изучаване на немски език. А братовчедката - Художественото в Пловдив.

Като цяло, в художественото наистина доста бяха запуснали положението със задължителните предмети - математика, Български и литература, история, биология, химия и т.н. Просто тогава имах възможност да се сравнявам с нея и аз бях много по-добре от нея. Въпреки че тя по тия предмети имаше само 6-ци, знанията и бяха слаби.

Накрая и двамата завършихме. Аз влезнах веднага в технически ВУЗ. Немския до момента го владеех много добре, но с течение на времето позабравих някои неща.

Братовчедката реши че ще кандидатства в Германия. До тогава не знаеше и една дума немски. Хвана се и учи една година само и единствено немски език. Само с един курс - останалото по цял ден сама над учебниците. За една година тя научи немски, колкото аз бях научил за 7 години!!!

На следващата година кандидатства и я приеха специалност "Графичен дизайн" в Дюселдорф. Изпита е бил само художествен. За останалото са взели оценките и от дипломата (които бяха 6-ци де).

Сега тя прави диплома за магистратурата си. И работи в голяма дизайнерска фирма, собственост на един от преподавателите и. Т.е. работи това което винаги е искала.

Почти същото направи и една нейна съученичка. Само че тя записа и завърши Вътрешна архитектура отново някъде в Германия.

Искам да кажа, че ако детето ти е много талантливо в тази област и иска да се развива - няма да е проблем че ще учи в художественото. С днешния напредък на Интернет не е никакъв проблем да научиш английски, дори и без да го учиш в училище. Стига да го искаш естествено. Аз в момента мога да кажа че знам повече английски от колкото немски, въпреки че никога не съм го учил

Езиковите гимназии одавна не са това което бяха преди години. Учениците в тях - още повече
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

В момента доста елитна гимназия също е и 9 Френска ....
              Както и Пушкин

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                Според мен ще е голяма грешка да учи в художествената гимназия. Няма да получи никакво образование, художник също няма да стане... И после за никъде... Ако иска да стане художник то трябва да учи в Художествената академия... Където е най-добре да влезе след като е учила в езикова гимназия да речем...
                Е и тебе да те хванем в грешно мнениеМойта малката след Художествената гимназия опита в НАФТИЗ и влезе от раз 10 деца държавна поръчка без да е ходила нито час на уроциАма кой и е татко А
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Маги Преглед на мнение
                  В момента доста елитна гимназия също е и 9 Френска ....
                  Както и Пушкин
                  Е стига де.... верно ли това?
                  Пушкин било едно време.
                  Френската ....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X