Пускам тая тема тук за да не цапа Гагич със словесната си диария техническата тема на Спарки . Ще помоля някой модератор ако има нерви да пренесе тук "бисерите" на Гагич .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Науката . Каквото и да означава това по Гагич .
Свий
X
-
Те, бисерите са твои. Ти претендираш да си учéн. Прочее, имаш ли некакво образование над СПТУ?Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеПускам тая тема тук за да не цапа Гагич със словесната си диария техническата тема на Спарки . Ще помоля някой модератор ако има нерви да пренесе тук "бисерите" на Гагич .
Щото предвид интензивната ти трудова кариера, нашироко споделяна от теб тук в тоз форумЪт, не е ясно кога си успял да завършиш нещо?
От 14-годишен си отишъл в сервиз "Изток" и веднага си станал началник-смяна, след това си бил: шофьор на КрАЗ на Витиня, нещо пътна поддръжка ли, пътна помощ ли, важното е, че без теб проходът е щял да бъде парализиран, 2 години като войник си мел с метла полосата на N-ския военен аЭродром, без което нямаше да имаме бойна авиация, след това си работѝл в: Кремиковци, ЗИТ, ЗММ, в ЗИНО, в "Бета" Червен бряг, хай-тек "Буркан-капачки парк" в Дианабад, по некое време беше карàл влак, само пилот признаваш, че не си бил. Виж, моряк, май си бил и то на подводница, нали?Деревянный сортир был сделан инженерами, а не маркетологами.
- Харесвани 2
-
Кольо Фичето и той само работил, сега видях. Ама - български архитект, строител, скулптор.
-
Гагич моите дипломи и за средно техническо и за висше образование се признава в 80% от света а с твоята на Дунав мост освен да я намачкаш хубаво и да си обършеш задника друго не можеш да направиш . Аз за учен не претендирам ти претендираш че знаеш какво е наука ама нещо от написаното от теб хич не си личи . Не ме познаваш нито аз теб и по интересен няма да станеш като си измисляш трудовата и житейската ми биография .Последно редактирано от sek.1; Вчера, 18:23.
-
Гагич все още не прави разлика между обсъждане на това което е написал опонента и обсъждане на опонента.
Последното пък рядко е предмет на някоя тема. Дори и тая не е такава...
- Харесвани 2
Коментар
-
ОбРъкàл си се както обикновено. Имам ДВЕ дипломи за едно и също нещо - една от Франция и една от СУ (с последната впрочем имам колеги, работещи по специалността си в целия свят - двама в САЩ, един в Швейцария, двама в Германия, един в Канада, поне тези познавам, а кой знае колко още такива има). А дали ти имаш висше образование, това:sek.1 коментира
Днес, 19:15
Гагич моите дипломи и за средно техническо и за висше образование се признава в 80% от света а с твоята на Дунав мост освен да я намачкаш хубаво и да си обършеш задника друго не можеш да направиш . Аз за учен не претендирам ти претендираш че знаеш какво е наука ама нещо от написаното от теб хич не си личи . Не ме познаваш нито аз теб и по интересен няма да станеш като си измисляш трудовата и житейската ми биография .
- е една оборима презумпция ©;
- дори да не бъде оборена, помним много добре как приемаха в МеЙ по ТЗВ - пълни се квотата за жени-студентки и ...ъ-ъ-ъ.... на Академичен съвет: "Другари, дайте да преразгледаме кандидат-студентските двойки при мъжете и да ги направим на тройки, че много се феминизира инженерството у назе?" Деревянный сортир был сделан инженерами, а не маркетологами.
Коментар
-
Абе...Глей сега дървени и спечени сухари...Гагич внася колорит и бъзик навсякъде, ма не мое му влезете на човека в коловоза, баси спечените старци...Вие си знаете- дъра-дъра, ампер, нютон , тоа па Ицовия пръв психоанализатор, абе смейте се бе хора, приказка и майтап...0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
-
Любителям искусственного ителлекта посвящяется
Вярно ли е, че при кандидатстудентските изпити по време на социализма са преразглеждали двойките в МЕИ, за да запълнят бройката приети студенти?
Общ преглед, създаден от AI
Да, вярно е. В историята на кандидатстудентските кампании по време на социализма в България — по-конкретно в МЕИ (Машинно-електротехнически институт, днес Технически университет - София) — има случаи, в които писмени работи с оценка „слаб (2)“ са преразглеждани административно и умишлено „повдигани“ до „среден (3)“.
Тази практика е била налагана не от преподавателите, а чрез партийни и държавни директиви поради следните причини:- Плановата икономика и държавният прием: Социалистическата държава е работила по строго определени петилетни планове. Ако за дадена година държавата е планирала прием от 3000 инженери, бройката е трябвало да бъде запълнена на всяка цена. Оставянето на незаети места се е считало за провал на държавния план.
- Масови двойки на тежките изпити: Кандидатстудентските изпити по математика в МЕИ са били изключително трудни. В определени години (например през 70-те и 80-те години) задачите са били толкова сложни, че над 50-60% (а понякога и повече) от кандидатите са получавали двойки.
- Проблемът с „квотите“: Поради задължителното разделение на приема по пол (квоти 50:50 за мъже и жени) и факта, че момчетата са кандидатствали масово в МЕИ, но често са изкарвали по-слаби оценки от момичетата, местата за мъже са оставали празни. За да се попълнят квотите, армията от двойки е трябвало да бъде превърната в тройки.
Когато след първото проверяване е ставало ясно, че скъсаните кандидат-студенти са твърде много и физически няма достатъчно хора с оценка над 3.00, за да се запълнят местата, се е свиквала т.нар. „арбитражна комисия“ или комисия по преразглеждане. Инструкцията е била ясна: да се намерят грешки или „наченки на логическо мислене“ в скъсаните работи, за да се „натегли“ оценката до спасителния Среден (3.00), което е позволявало на кандидата да участва в класирането и да запълни бройката.
Ако искате да научите повече, можем да обсъдим как са работили привилегиите за прием на деца на активни борци против фашизма и капитализма (АБПФК) или как са се образували балните квоти за мъже и жени по това време. Let me know!
Sek.1, ти май даже и двойка не си получил, направо са те взели по линия на АБПФК, а? Сигурно направо диплома са ти дали (като гледам, си личи)?
Деревянный сортир был сделан инженерами, а не маркетологами.
Коментар
-
"Са се борели", но не и ти, нали? Ти си от тарикатите, от децата на активните борци против фашизЪма и капитализЪма, нали?sek.1 коментира
Днес, 19:54
Личи си че си много далече от истинското образование . Като си нямаш естествен интелект разчиташ на изкуствения . В ония години за едно място в ТУ са се борели над 10 човека .
Деревянный сортир был сделан инженерами, а не маркетологами.
Коментар
-
Потракването на бързия влак в далечината винаги е вършило добра работа срещу форумните тролове....
Коментар
-
Все пак интересно би било да видим тези антинаучни бисери. Щото пак се приказват общи приказки без покритие.Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение... Ще помоля някой модератор ако има нерви да пренесе тук "бисерите" на Гагич .Деревянный сортир был сделан инженерами, а не маркетологами.
Коментар
-
Примерно физиката и химията до края на ХIХ в. са считали атома за неделим. Световната медицина се присмивала дружно на Пастьор, когато обяснявал, че едни малки организми - микробите, причиняват болести и разваляне на храни. Любимият ти другар Сталин е наричал генетиката лъженАука, а биологичната антропология - фашистка пропаганда. Академик Трофим Лисенко "превъзпитавал" зърната пшеница, учел ги да покълват по-късно, да се превърнат в ръж, да проявяват "класова солидарност". В СССР до 1965 г. са отричали съществуването на вирусите, въпреки, че са били открити от (неправилен!) руснак през 1892 г.
-
"В СССР до 1965 г. са отричали съществуването на вирусите, въпреки, че са били открити от (неправилен!) руснак през 1892 г." - Това, и предишните примери, не е физика, а биология
. Отделно, откъде е информацията? Понеже гугл ИИ дава съвсем други примери, един от които: "1946 г.: Създаден е Институтът по вирусология към Академията на медицинските науки на СССР."
ВИРУСОЛОГИИ ИНСТИТУТ им. Д. И. Иванов ского РАМН, осн. в 1946 (совр. назв. с 1950) в Москве. Иссл. по общей и мол. биологии вирусов, вирусным болезням.
-
Да, считали са вирусите за "кристали" съветските учéни. Неорганична материя.
-
-
Физиката в съветския учебник не е на Нютон и Айнщайн, а на професор Бухасчук (събирателен символичен образ).sek.1 коментира
Днес, 08:59
...
Примерно това . А ми обясни с какво е различна физиката примерно на Нютон и Айнщайн в руски учебник от 1950 година и съвременен ? Менделеевата таблица с нещо да се е променила за 150 години освен че сме добавили още елементи на празните места ?
Позоваването на Нютон и Айнщайн при погрешни собствени изчисления е равностойно на позоваване на другаря Маркс или на другаря Тодор Живков - това не прави изчисленията верни. Деревянный сортир был сделан инженерами, а не маркетологами.
Коментар
-
Тази тема не е ли за друг раздел? Спамът или конкретно Рингът на Тропчо са подходящи.
P.S. За протокола: Когато аз бях студентка (СУ), тогава МЕИ беше в сградата на пам.Левски. В градинката пред Народната библиотека беше таратор от трите ВУЗ-а - СУ, МЕИ и Художествената академия. Общувахме си интензивно. Процентното съотношение нормалници/ненормалници и връзкари/невръзкари беше сходно. Второто беше нормативно определено. Имаше си Наредба - колко места са "по буква" и колко на общо основание. Е, в процеса обучение някои се прилепваха към едни служби, но това си беше въпрос на лична преценка и кариерен порив.Suzuki Jimny, 1.3, 2009
Коментар
-
Ако са ви интересни събитията около генетиката в руската наука по времето на Лисенко и Мичурин, прочетете романа "Белите одежди", прекрасна книга, естествено издадена след перестройката ...И да не вземате пример от Академика, според когото всеки ден е "ден на механизатора", т.е повод да се напием дружно
А иначе- да не изпадаме в глупост и сляпа тотална русофобия, Менделеев и Ломоносов никой не ги е отменил...0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 13 потребители онлайн. 9 потребители и 4 гости.
Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.
Членувал е в БКП, БСП, сега сигурно е кандидатствал за Радевата ПБ (без да напусне БСП, щото не се знае знае ли се).
Коментар