Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Петролът свършва :(

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Петролът свършва

Абе петрол, не петрол... ...бира да има.
    Ако е машина, нека бъде немска!
    XJR 1200
    ETZ 150
    Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
      Абе петрол, не петрол... ...бира да има.
      Тя, бирата не е в тази тема, а е тук: Бар "Наздраве". (В раздела Спам, чат дискусии, кошче и всичко което не е за останалите форуми!.)
      Тук се предполага, че "разговорът" ще е малко по-сериозен.
      proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
      NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
      Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Бих казал: По-бързо да свършва петролът, ама и токове и водород да няма, че това проклето племе - колите да вземат да изчезнат, че то не се търпи вече! Иначе имам "само" три...
        П.П. Надявам се да е по темата? Ако не, заслужен картон!
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
          Бих казал: По-бързо да свършва петролът, ама и токове и водород да няма, че това проклето племе - колите да вземат да изчезнат, че то не се търпи вече! Иначе имам "само" три...
          П.П. Надявам се да е по темата? Ако не, заслужен картон!
          Еми бЕгай в пещерата бре. Или си изкопай землянка някъде далече от всичко. Това все още е въпрос на личен избор. Пък и села изоставени има колкото щеш. Те ти природа и спокойствие.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Оф-топик:
            Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            ... Пък и села изоставени има колкото щеш. Те ти природа и спокойствие.
            Че, той bojitch си има къща в едно такова село с природа и спокойствие. Даже е в нашия район.
            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Според мен токът си остава най-добрата алтернатива на петрола за енергия. Що годе лесно се пренася, произвежда се от най-разнообразни източници, само със съхранението трябва да се подобрят нещата. Надявам се биодизелът никога да не стане масов, защото тогава наистина глад ще мори планетата, и ако на Американците им трябва повечко дизел за някоя война, няма само африканците да гладуват, а всички по-бедни народи, в това число и милата ни родина.

Миналогодишната спекула с горивата доста раздвижи пазара. Появиха се доста технологии. Tesla Motors направиха ел. кола която върви към 250мили на един заряд което е много добре, почти всички по-големи производители вече произеждат, или имат планове за произвеждане на хибридни автомобили, като в момента най-нашумелия е Volt на Chevrolet. Индииците и те направиха кола която върви на сгъстен въздух. Въобще доста инерция набра анти-петролното движение в развития свят. И да не свърши петрола, време е да се мине на друга технология особенно за автомобили. Тези от сложни по-сложни ДВГта станаха като космически совалки.

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                Оф-топик:

Че, той bojitch си има къща в едно такова село с природа и спокойствие. Даже е в нашия район.
                Само не знам с коя кола да ходя до Пета(ъ)рница!
                Колкото до електричките...Представяте ли си колко ток ще трябва и колко ще струва?! Май, все още, петролът няма алтернатива.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от fang Преглед на мнение
                  ...Тези от сложни по-сложни ДВГта станаха като космически совалки.
                  Че какво им е сложното? В тях няма нищо принципно ново, откак са изобретени. Ако смяташ 5 датчика и един компютър за нещо сложно, ОК, ама аз не смятам така.

Една електричка е стотици пъти по-сложна като електроника от днешните коли с ДВГ, ако искаме да е максимално ефективна и икономична. По отношение на надеждност, тепърва ще се доказват.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И според трите теории за произхода на нефта, "производството" му в земните недра не е спряло. Значи, ние черпим - той се трупа.

Нужно е само търпение

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                      И според трите теории за произхода на нефта, "производството" му в земните недра не е спряло. Значи, ние черпим - той се трупа.

Нужно е само търпение
                      А дали черпенето не надвишава трупането в пъти?
                      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                        А дали черпенето не надвишава трупането в пъти?
                        Хайде сега - подробности.
                        Между впрочем - човекът е оцелял, защото се е смял

Коментар

Имам чуството,че петрола ще свърши,а приказките в темата няма.

Коментар

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
                            ...,а приказките в темата няма.
                            Няма как да стане Нали за това сме се събрали се умни глави... Се ще измъдрим нещо
                            Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

От кога се използва петрола, 50-70-100 години ? Големия смЕх ще дойде като свърши.Човечеството е живяло хилядолетия без петрол и е оцеляло дори е оставило спомени, традиции, паметници и още куп неща, че ние съвременниците ли ще се предаваме.

Коментар

Първоначално публикуван от swartalf Преглед на мнение
                                Ами не става (т.е. то става де, но не си струва) - скъпо е и е бавно, да не говорим, че макар да е по-дълготрайно самата обработка за да се доближи като качество на повърхността до асфалта го оскъпява неимоверно. Принципно има много опции за заместител, въпросът е, че повечето са доста по-скъпи, бавни или некачествени. Аз лично нямам съмнение, че все ще се намери нещо де Ама освен асфалта трябва да заменим още доста неща - пластмаси, разни синтетични материали, разтворители/разредители и т.н. и т.н. А, да, и двигателните масла... Поне някои от тях
                                Единственото вярно в поста ти е: "Скъпо е". Бетоновите пътни настилки са много по качествени от асфалта. 30% от магистралите в САЩ са от Бетон (данни от 90 и някоя година). При това е поставян още преди Втората Световна Война. От това време е и първата магистрала в България свързваща Бяло море с източния фронт. За съжаление, първо бомбардировките, а после и комунистите са я затрили

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X