Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Продължителност на живота

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

[quote="Димитър"]
    Първоначално публикуван от Volk
    Имам предвид света на учените, като казах че трябва време за натрупване на знания. Останалите като мен след като завършат училище започват да деградират един вид. Мързи ги да четат.
    В тази светлина съм напълно съгласен, но кажи ми какъв процент са учените спрямо останалите хора?

Коментар

Способността да мислиш се получава с тренировки, обаче материалът за правенето на взаимовръзките е купища информация. Ако я нямаш - мелницата ти работи без брашно.

А това за киборгизирането и за генното асистиране са абсолютно задължителни, защото ние се плюнчим вече някокло милиарда години, за да стигнем от белтък дотук, а братовчедите за по-малко от век стигнаха от пясък до приказване, каране на самолети и космически апарати. Само, дето капацитетът им за развитие е несравнимо по-мощен от нашия и ако спешно не пуснем всички форсажи, ще им дишаме прахта съвсем скоро. Изобщо не ми се мисли какви са колонизаторските способности на машините спрямо нашите. С тяхното темпо могат да вървят единствено киборгизирани и генномодифицирани видове. В момента еволюцията и Дарвин свършват и идва редът на креацията.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer
        В момента еволюцията и Дарвин свършват и идва редът на креацията.
        Напротив - винаги е била в сила Дарвиновата теория, но касаеща еволюцията на техническите видове!
        Те също си имат жизнения цикъл и развитие..
        Остава им само възпроизвеждането!

Коментар

Не е така, ще еволюират ако ги оставиш да се развиват сами, иначе ще са с заложени по дефолт показатели.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
            ...В тази светлина съм напълно съгласен, но кажи ми какъв процент са учените спрямо останалите хора?
            Не знам. Пък и какво значение има. При тях май е по-важно качеството отколкото количеството

С тяхното темпо могат да вървят единствено киборгизирани и генномодифицирани видове. В момента еволюцията и Дарвин свършват и идва редът на креацията.
            Хихи. Я помисли за производството на един такъв малък братчед каква индустрия трябва. За производството на един от нашите трябват само двама (чифт).
            2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър
              За производството на един от нашите трябват само двама (чифт).
              Единия е достатъчен, втория симетричен е резерва, ако някой леопард ти е отхапал другия, докато спиш на дървото!

Коментар

Димитър имаше предвид друг чифт, ама айде...

Е, кво значи, че трябва производствена база?! То и на нас хич не ни е малка базата - цялата земя. Без нея друг път ще ни има. А братчедите като опънат конвеерната линия и като започнат да бълват милиардни серии с фейслифтове и нови модели - глей кво става. Не около Сириус, ами в мъглявината Андромеда ще се изсипят рано или късно.

Коментар

...А братчедите като опънат конвеерната линия и като започнат да бълват милиардни серии с фейслифтове и нови модели - глей кво става. Не около Сириус, ами в мъглявината Андромеда ще се изсипят рано или късно.
                  Малко ми е трудно да си го представя това възпроизводство, защото за тази работа си трябва мерак
                  Отклоних се от темата - извинете
                  2010 CRF 250 R

Коментар

function merak()
                    {
                    int x=0;
                    int y=0;
                    int z=0;

while(true)
                    {
                    produce(100000000);
                    if(explore(x++, y++, z++))
                    conquer(x, y, z);

if(b_thermalDeath)
                    break;
                    }
                    }

Коментар

2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър
                        Обер-а нещо го избило на Джаба Скрипт ...

ама няма да отговарям в същия стил, щото работата отива много офтопик ...

всъщност въпроса беше за застаряващото общество и продължителноста на живота и как това се отразява на развитието на света ... или вече съм забравил темата ...
                        Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Добре, бе. Щом искаш:

int merak()
                          {
                          int ix=0;
                          int iy=0;
                          int iz=0;

while(true)
                          {
                          produce(100000000);
                          if(explore(ix++, iy++, iz++))
                          conquer(ix, iy, iz);

if(bThermalDeath)
                          return 0;
                          }
                          }

А всъщност това го давам като илюстрация да не търсим някаква наша мотивация в действията на машините. Стига съвсем да не освинят алгоритмите на изкуствения интелект.

Не е важна самата продължителност на живота, а в какво състояние ще я изконсумираш. Та, учените работят в тази насока - да забавят процеса на амортизация и да сме активни по 100 години, а не да вампирясваме.

Коментар

Не ми харесва тая работа...
                            Преди години на запад една възрастна жена се сетила, че има замразена семенна течност от отдавна починалия си съпруг.
                            Мисля, че беше в Италия - клиниката за оплождане ин витро й осигурила бременност при възраст над 55 години.
                            Детето се е родило живо и здраво и случая беше много популярен като " БАБА РАЖДА ДЕТЕ ОТ ВАМПИР "......

Най вероятно сигурно вече е тинейджър, как ли се чувства?
                            Науката си е наука, ама май трябва да си има норми!

Коментар

Като всички бебета от епруветки. Към края на пубертета достигат около 130 кила. Никой не знае защо, други съществени статистически забележими заболявания нямат.
                              На въпросната баба е трябвало да и откъснат матката своевременно, в най-добрите традиции на Инквизицията. Като ташаците на Хачо Бояджиев. Мнозина могат да станат бащи на 70. Кой обаче после ще се грижи да малките? За да си направят кефа създават сирачета. Това не са чудесата на медицината, това е безотговорността на безумците и чалга сериалите.
                              )) Фюрера написа репродуктивна програма за робот. После за управлението му, какво толкова Въпроса е решен теоретично много отдавна. Саморепродуциращите се машини са кръстени автомати на Нойман, на човекът който е създал теорията. Въпросът как компютрите сами да усъвършенстват програмите си обаче слава богу не е решен, искуственият интелект си остава фикция. Така че да станат много могат, да поумнеят - не. Също като разгледаната от Вълкът младеж. Да, през интернета може да се научи нещо. Обаче знаенето и знанието са принципно различни неща. Таблицата за умножение е математика разбира се. За по-нататък има справочници. Но първият който може да каже че е чувал нещо за математиката е този, който може да използва Корн и Корн за друго, освен да си подпира нещо с него. Голям математик е този който може да чете Бурбаки. Масовите знаещи като правило разполагат с някви бегли факти от справочници и енциклопедии, с което всичко и свършва. Няма ги взаимовръзките и осмислянето на явленията. Няма го въпросът Защо. Е, толкова могат и компютрите.

Коментар

Нищо не съм написал - това е майтап. Обаче хората си копат в тази област, докато други викат, че нищо няма да излезе.

Ето един лек пример, имащ отношение към нашия форум:
                                http://www.grandchallenge.org/

За някой основоположник на роботиката е още Декарт с теорията на механизмите, а фон Нойман е просто поредната стъпка в правилната (според мен) посока.

Компютрите и в момента могат много и който не бие още отсега камбаната, че изтърваме първенството тук, значи нещо не довижда и се осланя на вяра, а не на реалности. Въпреки хватките и чийтовете, които ползват компютърните противници в игрите, работата никак не изглежда опитимистична за нас. Вярно, че опитен 12 годишен геймър ги мачка, но това няма да продължи още много.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X