Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Продължителност на живота

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Продължителност на живота

    Първоначално публикуван от Volk
    Ще видите вие един Ренесанс!!

    Още някоя година - да пипнат окончателно процеса на стареенето и ще си празнуваме 200 годишнините сред подобни на нас вампири!
    Първоначално публикуван от Стефан
    Не, за нас е късно. По 200 ще могат да живеят тези, които се раждат сега. На генетиката и трябва още малко време.
    Обаче тая работа ще стане, ако цялата работа не рухне. А тя много се старае. Ислямът се стреми да стане световна религия, а той има да мине още векове, докато стигне до собствения си ренесанс. Християнството е мъртво, а пътем и стремежът на белите към откривателство. Източните религии са освен аполитични и съзерцателни, те няма да доведат до нищо. Светът наистина се потапя в поредното тъмно средновековие. Единственият все още работещ двигател е тягата към примитивни удоволствия и развлечения. Дори Луната е цел само заради хелият и не от любопитство.
    Ето ти доказателство. Средната заплата за страната е около 400 лева. В БАН е 240.
    Още един оффтопик интелектуални хищници!

    Знае се, че продължителността на живота на всеки вид е строго определена и гарантира необходимото и достатъчно време вида да се възпроизведе и да освободи място за новите успешни еволюционни мутации..

    Един вид продължителността на живота е нещо, което в никакъв случай не бива да се пипа.
    Развития свят вече гони средна продължителност 80 години -от тях само половината са биологично важни за възпроизводство, това означава, че е блокиран още един цикъл - за еволюционни промени и освежаване на вида. Демек западния свят се превръща в старчески дом - за сметка на източния, който се върти на бързи обороти в жизнения цикъл.
    Според мен след 50 години западния свят ще бъде погълнат от генофонда на тези народи, които не си дават зор да поддържат някой старец на системи!
    Т.е. удължавайки живота си, ние затриваме генната си линия !

    P.S. по африканските стандарти,аз с моите 40 години съм дълбок старец, а Стефан е древен бог!

  • #2
    Опа. Пусни адреса, не знам къде да докарам цистерната бира. Тая работа май не може да се оправи с по-малко))
    Да, изглежда е така. Алтруизмът на пчелите и мравките беше една от последните големи загадки в макробиологията. Естествен е егоизмът, като мярка за инстинкта за самосъхранение. А после някой се сети че те са стерилни, не представляват интерес за генофонда, и просто нямат програма за оцеляване в интерес на индивида. Спонтанни камикадзета в голям тираж. Фрагментиран организъм.
    Изглежда в ДНК-то ни са заложени 120 - 180 години. Но дългият живот не е дълга младост а дълга старост, до преди 30 години просто не го знаехме. Пък и много знания - много печал. Ама нанатък става друго. И тъжно.

    Коментар


    • #3
      Да, ама не - колкото е по-напреднал един вид, толкова по-малко информация може да добие по наследствен (генен) път, т.е. съзряването на индивида е бавно и доста ресурсоемко. Някой трябва да има времето и капацитета да обучава и възпитава младите за живота. При котараците това са преките родители, обаче при нас това са "дъртите", т.е. през едно поколение. Котакът за няколко месеца става що годе адекватен, ама за човека - ужас. И кой ще се занимава?! Само родителите ли? А кое по-напред. Още при неандерталците и при кроманьонците носителите на знанието и на умението са били дядовците и бабите. Докато бащите и майките са ходили да колят мамонти, дядовците са предавали абстрактното си знание на малките. И при индианците е било така. Ако щеш и при нас. Навсякъде почитаната и висока длъжност е била на старейшината, който е бил доста над 40 г. 30 годишните не са успяли още да осмислят наученото и да добяват своя принос към родовата мъдрост. Да не говорим, че навремето хората са успявали и да устискат до доста сериозна възраст, съдейки по дост разкопки.

      Абсолютно същото е и при слоновете - най-старата слоница, която е баба и прабаба на дребосъците е водач на стадото.

      Пчелите изобщо не са стерилни и си имат вътрешна полиция, която следи само царицата да снася яйца и коли узурпаторите. При мравките е по-сложно, ама те са къде 300 вида.

      Коментар


      • #4
        Първоначално публикуван от Стефан
        Изглежда в ДНК-то ни са заложени 120 - 180 години. Но дългият живот не е дълга младост а дълга старост, до преди 30 години просто не го знаехме. Пък и много знания - много печал. Ама нанатък става друго. И тъжно.
        Сигурен ли си?
        Както и да е, да речем че генетиците пипнат още малко и пуснат на пазара удължител на живота..
        Примерно ти имаш възможност и си купуваш още 40 години, както се знае от биологията, след 35 години започва трайно понижаване на интелектуалните способностти на индивида и му остава единствено натрупаната памет за събития /която Обера нарича полезен опит/..
        Това означава, че ти ще започнеш един дълъг път на оглупяване...
        При положение, че егоизма е двигателя на човешкия вид, как си представяш че съседа ти ще те пусне да тръгнеш натам, ако не може да си го позволи?
        Гаранция, че ще започнат тайствени убийства на дълговечници!

        Ако тази тенденция се запази и учените наистина го постигнат /а те вече са почти готови/, или ще трябва да залеят целия свят или ще има нов тип войни в бъдеще - не религиозни или за петрол а за живот..
        И в двата случая ще стане голяма поразия, то сега водата и житото не стигат, какво остава на сегашните 5 милиарда да се добавят още 5 милиарда дърти вампири, без никакъв принос към обществото..

        А забравих нещо важно, като се има впредвид и бъдещата възможност да се клонираш, значи добавяме още няколко милиарда клонирани вампири!
        Те пък ако оставят поколение ще е гарантирано уродливо, но с помоща на науката ще му се поддържа живота успешно още 100 години!

        Най-накрая ще се затрием от лакомия, да ядем, да живеем, да заграбим..

        Коментар


        • #5
          Я, кой напоследък е чел разни фантастики? Или просто си разсъждава. Под удължаване на живота се има предвид забавяне стареенето на клетките и намаляване влошаването на дуплицирането на РНКто, ДНКто и т.н. Идеята е бавно да остарееш, а не да си остарееш нормално и после 100 години да те крепят като другаря Брежнев. Не говорим за пластична хирургия, ами изобщо за липсата на бръчки. Кое и как ще направят още не е много ясно.

          Пък какъв ще е социалният ефект от тази работа не е много ясно, камо ли да се почнат войни и трепане от завист. Някак не изпитвам нужда да стрелям по японските пенсионери, защото надживяват с доста нашите.

          А това с клонирането е пълна дивотия и който се е интересувал от генетика знае защо. Като набараш вече стар и амортизиран организъм, на който да правиш копия, те са именно това - копия. Поемат оттам докъдето оригиналът е стигнал, т.е. с всичките му дефекти и поражения на гените в продължение на живота му. Все едно да снимаш на ксерокс един лист, като всяко следващо копие е от предишното. И кво се получава?

          Коментар


          • #6
            Други проблеми на дългия живот са разните сърдечно съдови заболявания, които май пак се предават генетично.
            Също и психичните заболявания (по-голямата част) ...


            Много офтопик

            Изключително интересни теми се заформят ... и имам някакви съмнения
            Волк, да не са те отвличали извънземни, че изведнъж поставяш такива въпроси
            Път без препятствия обикновено не води до никъде.

            Коментар


            • #7
              Абе то е ясно че рано или късно ще се киборгизираме, то и сега даже има такива нещица, лека полека ще стават все по-масови и по-достъпни...
              В един момент ще остане само мозъкът а всичко останало ще е подменено...и ето - готово, цяла раса от робокоповци... - далавера, ще можем по-лесно да усвоим космоса
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

              Коментар


              • #8
                Първоначално публикуван от tatkobarba
                Изключително интересни теми се заформят ... и имам някакви съмнения
                Волк, да не са те отвличали извънземни, че изведнъж поставяш такива въпроси
                Отвличат ме всяка вечер на петата бира..

                Аз деля хората основно на това колко време от денонощието си отделят за осигуряване на храна, дрехи и други първични неща и колко им остава за мислене.

                Имам късмета да съм от тия дето имат много свободно време!

                Коментар


                • #9
                  Първоначално публикуван от quadra
                  Абе то е ясно че рано или късно ще се киборгизираме, то и сега даже има такива нещица, лека полека ще стават все по-масови и по-достъпни...
                  В един момент ще остане само мозъкът а всичко останало ще е подменено...и ето - готово, цяла раса от робокоповци... - далавера, ще можем по-лесно да усвоим космоса
                  Абе трудна работа е да надминеш сръчността на Дядо Господ. Кой изкуствен орган е по-добър от оригиналния? Не знам да има маратонец с изкуствено сърце.
                  Както чух скоро да казва един човек "търся бутало и цилиндър за симсончето, ама да са оригинални, заводски"

                  Мисля си, че удължаването на живота би било качествена промяна в развитието на човечеството. Натрупването на знания необходими за да се измисли нещо ново е свързано с много години четене, слушане, гледане...... или с гениалност. Последното е голяма рядкост обаче.
                  Дано през по-дългия си живот децата или внуците ни да натрупват повече знания а не повече простотия.
                  2010 CRF 250 R

                  Коментар


                  • #10
                    За сега не е по-добър, но има всички предпоставки да стане. Защото и материалите и задвижванията са други, да не говорим че тези неща още ще се развиват... Терминаторът от знаменития филм отвън е човек, но според идеята на авторите написали сценария отвътре е изграден от материали и с устройства многократно надвишаващи нашите възможности... Титанов скелет, сервомотори и тн...
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

                    Коментар


                    • #11
                      Забрави нуждата от натрупване на знания!
                      Сега това се нарича вече "информация" и може да се лапа колкото искаш!

                      Днешния пубер може да сложи в джоба си мъдрия ни дядо с няколко набирания на клавишите!

                      Коментар


                      • #12
                        Аз пък не мога да отделя изкарването на прехраната, мисленето и свободното време...

                        Като цяло съм привърженик на натуралнотои на теория съм против кибернетизирането на живия организъм и клонирането, но едва ли бих отказал нов крак ако ми се наложи

                        Позовавайки се на егоизма на хората обаче, клонирането доколкото е възможно и се развива ще остане дълги години в ръцете на едно "вампирско малцинство", а няма да стане обществено достояние - така ще има множеств клонирани "вампири" с техните си отклонения, но това няма да засегне останалата част от света ...

                        После ще се появят кибернетични модули "втора употреба", които ще използваме с техните конструктивни и експлоатационни недостатъци ... и т.н. ако това е еволюция
                        Път без препятствия обикновено не води до никъде.

                        Коментар


                        • #13
                          Първоначално публикуван от Volk
                          Забрави нуждата от натрупване на знания!
                          Сега това се нарича вече "информация" и може да се лапа колкото искаш!

                          Днешния пубер може да сложи в джоба си мъдрия ни дядо с няколко набирания на клавишите!
                          Волк, не съм съгласен с това ти изказване.

                          Може да каже, дали дядо му е прав за нещо, като го провери, но не би имал възможноста да направи опраделени връзки между няколко отделни неща и на тяхна база да направи правилно в някаква степен заключение ...

                          Способноста да мислиш и съобразяваш информацията е извън всяка налична информация.

                          Примерно даваш на дядо му семена за домати и той сади домати (знае как и има опит - в различни условия)...
                          Даваш на пубера семена за домати и да чете колкото си иска - чете за отглеждане на домати в парник, но поради липсата на парник това "не работи" ... доста ще трябва да прочете и да се изпоти докато налучка вярната схема ...
                          Път без препятствия обикновено не води до никъде.

                          Коментар


                          • #14
                            Обработката на информацията е качество за много малък процент от обществото, повечето просто я пропускат покрай себе си и я прибират в килера на паметта.
                            Давам ти пример - ако искаш събери цяло село старци, най-много да научиш как познаваш кога ще вали дъжд и как се дои крава, в размера на 70 годишния живот, това са нищожни знания.
                            В реалния живот тяхната стойност е практически нулева!
                            Вземи една клавиатура и тя ще ти осигури достъп до море от парчета оделни информационни картинки, т.е. в интернет разполагаш с почти целия опит на човечеството!

                            Така че, старците вече са една емоционална дрънкулка откъм реалния живот!
                            Мина времето на Питагор !

                            САМИТЕ КНИГИ ВЕЧЕ СА ИЗЛИШНИ!!!

                            Коментар


                            • #15
                              Първоначално публикуван от Volk
                              Забрави нуждата от натрупване на знания!
                              Сега това се нарича вече "информация" и може да се лапа колкото искаш!

                              Днешния пубер може да сложи в джоба си мъдрия ни дядо с няколко набирания на клавишите!
                              Да де, но доколко ще разбере тази информация ако няма някаква основа?
                              Хайде обяснявайте ми на мене колкото си искате някоя задача по квантова механика да речем. Няма да разбера защото не съм стигнал до подножието на тая планина за да я изкача

                              Имам предвид света на учените, като казах че трябва време за натрупване на знания. Останалите като мен след като завършат училище започват да деградират един вид. Мързи ги да четат.
                              2010 CRF 250 R

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X