Темата произлиза от тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...111#post578111
Че от кога БДС не е закон? Защо е платен?
Че от кога БДС не е закон? Защо е платен?
. От едно предприятие ми искат сертификат за произход на произведено от мен оборудване , но да е съобразено с някакво ИСО. Оказва се че това ИСО за да има юридическа сила у нас трябва да е преведено задължително на български.Т.е. да е "легализирано". Обаче то не е . Нъц ! Сам не мога да го искам от западните централи , имало си закон ... А държавната машина изнемогва в преводите и легализацията , щото ( четох някъде ) само техническите стандарти били над 450 хиляди страници ... Та ако в крайна сметка го намеря на български , трябва и да си го платя - задължително ! Пълна каша !
. От едно предприятие ми искат сертификат за произход на произведено от мен оборудване , но да е съобразено с някакво ИСО. Оказва се че това ИСО за да има юридическа сила у нас трябва да е преведено задължително на български.Т.е. да е "легализирано". Обаче то не е . Нъц ! Сам не мога да го искам от западните централи , имало си закон ... А държавната машина изнемогва в преводите и легализацията , щото ( четох някъде ) само техническите стандарти били над 450 хиляди страници ... Та ако в крайна сметка го намеря на български , трябва и да си го платя - задължително ! Пълна каша !

.
.

) , ама показваш и Система за управление на качеството в предприятието " . Ми кво го боли клиента ( да речем на Илиенци) , който си купува болтове - аз как управлявам качеството докато съм ги произвел ?! Нали вършат работа! То е все едно някой да ти казва как да си ..... жените у дома. И когато зададох подобен въпрос на един "отговорен фактор " , той ми отвърна : "Да , ама ако кандидатстваш за държавна поръчка , наличието на ИСО 9001 ще натежи към офертата" .
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар