Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Позитивно мислене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Позитивно мислене

Събота сутрин е . Обикновено спя до късно точно когато имам най много работа през деня, а днес имам само една задача и съответно не ми се спи Пия си кафето и си мисля ... защо всички наоколо са криви, защо когато спрем на пешеходна пътека и веднага чуваме клаксони . Защо когато ни спрат телефона за надвишен лимит изпадаме в дива ярост, защо когато попаднем в неочаквано задръстване изпадаме в паника ... и това е само началото на деня ... Едно мнение на Обера ме накара да се замисля ...

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
    Не само, че съм оптимист, ами всякакви предстоящи трудности и катаклизми ме карат да потривам доволно ръце, че ще има търкал, в който ще участвам. Изчанчена работа е човешката психика или поне мъжката. Затова и се бием по кръчми, турнири и войни, щото всеки разчита да надделее, но и вътрешно се изкушава да бъде ударен, уцелен и т.н. Биеш или те бият, все е джумбуш и все нещо ще излезе. Ако не друго, ще ти се разкрият нови преживявания и ще ти се открият нови гледни точки, пък ако ще и да са на висока цена.

А и как да не съм оптимист като отдавна разбрах, че всеки може да промени света. Щото той е в главите ни. Въпрос на интерпретация и на нагласа е да го видим хубав или лош. Пък и оптимистът винаги чака "оптимален" развой.
    Вероятно точно оптимистите се тормозим най много от негативните мисли на околните, за песимиста е нормално всичко да е гадно и той не го преживява но за нас не е ...

Не ме бива много с писането, щеше да стане чудесна статия ако я беше написал някой друг но както и да е, общо взето схванахте идеята .

Ето още 2 много интересни статии по въпроса :

http://www.yoga108.info/inspiration/...lene_yoga.html
    http://www.yoga108.info/inspiration/...y_in_life.html

Можем ли наистина да го осъзнаем ...

Волк също написа страхотно мнение по въпроса :

HTML Код:
    Аз ставам рано сутрин, поглеждам изгрева, 
    слушам птичките и си казвам - 
    "децата ми са живи и здрави, жената също, тъщата също, че даже и аз"!

И поемам дълбоко сутрешния чист въздух, 
    нещо като "джулай морнинг", но без тревата и махмурлука и се сещам,
    че щом всичко е наред, може да се пробвам да изкарам някой лев днес!
    изпринтирал съм си го и съм го залепил на огледалото в тоалетната за да го чета всяка сутрин .
    Най-добрия реглаж на преден и заден мост

До: Позитивно мислене

Имаш ли идея колко си прав? Някой беше казал, че за доброто и злото е нужно едно и също количество енергия. Защо често предпочитаме злото? По-лесно ли е? Едва ли. Това натрапен модел на поведение ли е? Може би... Възпитавани сме в лъжа, лъжем самите себе си и другите, тук груба дума, там ругатня, нечестна постъпка, грозен бизнес финт, оправдан от сложната икономическа обстановка...и отиде коня у ряката!
    Злото просто си плува в пространството. Как да не допуснем в себе си гнева, нетърпението, нетолерантността, лъжата ? Шофирането ме направи ужасна. Почнах да се държа като другите - да бързам, да ругая...кошмар! Почнах да вредя и на себе си, и на хората около мен. Забравих колко е прекрасно да носиш в себе си слънцето. Докато миналия уикенд не отидох на едно чудесно място. 800 км път дотам си заслужаваха! Два дни без телевизор (реклами, насилие и простотии предимно), радио, кафе (съмнителен ободрител), в компанията на усмихнати, внимателни и положително настроени хора, "0"-холестеролова диета и чист въздух - почувствах се преродена! Отново се усмихвам на света и съм изпълнена с вяра, доверие и добронамереност.
    Няма нищо по-хубаво от хармонията вътре в нас!

Приятели, старайте се да намирате хубавото у хората и да общувате с него. Когато някой ви се мръщи, усмихнете му се (поне мислено) той ще го усети и ще реагира адекватно, дори да е разговор по телефона! Всяка усмивка и добра постъпка са като малки слънчица, които пускаме да се реят. И те правят света малко по-приятно място за живеене.

П.П. Не съм се напушила. И аз имам проблеми, както всички. Но се старая да не се поддавам те да ме смачкат. Трудно е, но си заслужава усилията.
    НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
    Omnia vincit amor !

Коментар

Хубава тема сте захванали! И аз, след доста годинки, стигнах до отдавна откритата простичка житейска мъдрост, че светът е огледало - усмихнеш ли му се, усмихва се и той, намръщиш ли му се - мръщи се и той. Опитвам се. Понякога е почти безнадеждно. Често е само мимикрия. Лесно е да бъдеш позитивно настроен, когато си здрав, хората, които обичаш също са здрави, работата ти се услажда и нямаш съществени житейски проблеми. Много е трудно да бъдеш такъв, когато си болен, или нещата буксуват, или откровено не вървят. До скоро /от около 2 години/ бях в точно такъв гаден житейски период. Сега нещата се понаредиха. Опитвам се да се радвам на всеки момент. Чувствам се малко като затворник, излязъл на свобода - радвам се дори на днешното дъждовно време.

Коментар

Еми радвайте се на Позитивизма си
        Аз лично особено напоследък, не виждам НИКАКВИ причини за него, та съм Пълен с Отрицателна енергия, затова си и седя в къщи за да не развалям на позитивистите настроението.
        Успех
        П.С.
        Най-голямият проблем е като возя детето, все трябва да се спирам, да не казвам какво мисля за масата "шофьори" и роднините им, че да не се учи детето от малко

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
          Еми радвайте се на Позитивизма си
          Аз лично особено напоследък, не виждам НИКАКВИ причини за него, та съм Пълен с Отрицателна енергия, затова си и седя в къщи за да не развалям на позитивистите настроението.
          Успех
          П.С.
          Най-голямият проблем е като возя детето, все трябва да се спирам, да не казвам какво мисля за масата "шофьори" и роднините им, че да не се учи детето от малко
          Отрицателната енергия не се ли бори с кислородно насищане
          и с "човек е човек, когато е на път"
          аз тая касапница, дето я гледам на работа почти сяка смяна
          я рушкам с разни посещения
          на разни извънградски места
          в тесен кръг
          или с беседи в къщи
          с много мезе
          пак в тесен кръг
          а може и да съм бърн аут вече
          Радвам се на това как пориме вълните с Жената просто
          покрай тас толкова гемии потънаха
          бе работата е да хванеш вятъра после лесно

Коментар

Алекс, позитивизма е вътре в нас, той не е външен фактор като дъжда или вятъра. Точно за шофирането говорех по-горе. По нашите улици като че се лее река от агресия. Преди две седмици се усетих, че произнасям груби думи, карайки децата до тренировките. Това бая ме стресна и ме накара да се замисля, че нещата са извън контрол.
            Мога да ти предложа една успешна стратегия за преодоляване на "заблатено" състояние. Аз лично я открих много отдавна, още като тийнейджър и те уверявам, че работи.
            Първо, известно време съвестно избягваш употребата на "лоши" думи ( ругатни, обиди и т.н.). Това ще създаде положително усещане вътре в теб.
            Когато усвоиш това, минаваш на следващата стъпка - за всеки срещнат да кажеш по едно хубаво нещо (наум като начало ). Ако съществото е отвратително или най-малкото в момента се държи така - забележи каквото и да е, важното е да е хубаво - дреха, прическа, точно изказване, умение, няма значение. Сега важно е да си създадеш навик да търсиш хубавото!
            Следващ етап - прехвърляш този метод от хора към ситуации. И в най-лошата да успееш да намериш дори зрънце положително - все пак най-малкото трупаме опит.
            После - да изказваш хубавото на глас - това е умението да направим искрен комплимент, да похвалим другия за положеното усилие и да благодарим, в трудна ситуация да изразиш уверение, че ще се справиш (справите). И т.н. Думите имат огромна сила!
            Това е "курса" за начинаещи.
            Не те подценявам, имам спомен за теб за един силен и ведър човек. Но всеки изпада понякога в дупка и губи пътя. Ще се радвам, ако с това успея да ти помогна да се радваш отново.
            НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
            Omnia vincit amor !

Коментар

Някой чел ли е ,Подсъзнанието може всичко, на Джон Кехоу
              Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Преценявам отдалеч човека (рядко бъркам) и пускам някой масал.Нещо като усмивка.

Пред "Билла" четирима пият бира. Нямам нито 50, нито 20 ст. Вадя десетте от джоба и питам:
                -Някой да ми даде 5ст. за количката. Давам 10!
                -Брей, днес сме все на аванта! И се разсмиват. Дават ми петаче, аз давам десетаче. Не приемат. Свършва се размяна на визитки и разпиване на една бутилка за мен.

В Сливен на пазара ми трябва тоалетна.Спирам до скарата с кебабчета и питам кебабчийката:
                -Обзалагам се, че имате тоалетна! И си тръгвам.
                -Загубихте баса! -чувам след мен. Я! Че тази е от моята кръвна група. Връщам се и правим лаф...

Сърдита секретарка не ми обръща внимание. Все едно че ме няма.
                -При нас не е редно секретарките да си окачват снимките в кабинета...и соча цветния календар над главата й.
                -Че това не съм аз! Ама как ще си приличаме? Виж й прическата...
                Вратите към директора се отварят, черпи ме с кафе...

Плащам в Глобул. Момичето се усмихва.
                -Пак заповядайте!
                -Ще дойда. Ония във Вивател и Мобилтел такива скрофи...Затова се преместих при вас.

Имам си "шперцове" за всякакви случаи. Е, на 20 ще се случи някой опериран от чувство за хумор. Направи крива физиономия, че и на мен ми е после криво...

Доброжелателството предизвиква признателна благодарност. Нищо че
                е понякога "дежурно"...

Коментар

Ааа, Симеонеее, ти и на мене приложи тези твои "позитивки" на акцията в Бояджик усетих те аз...

Аз пък съм много усмихната и често ме питат откъде имам сили да съм вечно ухилена. И аз не знам.... Знам само, че това е невероятен ключ към хората - щом говориш и се обръщаш към някого позитивно, обикновено и той ти отговаря така. И не само към хората - като ми е нервно, кофти, трудно и т.н. се сетя за нещо весело, забавно и си се усмихна - и веднага ми идват сили и добро настроение, за да поема пак напред.
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Тази тема не беше ли обсъждана вече
                    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                    Дий Снайдер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X