Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малоумни политици, слаба държава............

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Малоумни политици, слаба държава............

Има си фирми и фирми. На 2 пъти ме наеха веднага след интервюто, именно защото видях техни пропуски откъм производителност и сигурност. Много високо оценяват като почна да разправям за слабите места на технологиите, които познаваме взаимно.
    Има и големи началници, дето държат да има Процес и да се спазва до последната запетая. Една колежка се скъсваше да кибичи по нощите, обаче няма кой да забележи. Системата забелязала и докладвала за закъснение от 1 (една) минута. После я глобиха за което.
    Аз в такива фирми няма смисъл да почвам. Ще си издерем очите на втория ден, и ще си изгубим времето взаимно. Избираш си работодател, както теб те избират. Едни харесват чиновничеството и бягат като попарени от нещо ново и непознато. Аз обичам да ръчкам у дълбокото, и съотв. се харесваме с такива работодатели. Да се правя на улав и да премълчавам системно значи загуба и на двете страни.
    Колегата ще ме отсвири като види 10 фирми у СВ-то, другия пък ще се зарадва.

Коментар

Много бъркате нещата.
      Наемат се хора които знаят нужното за позицията. Повече или по малко от шефа са глупости.
      Те ви прост пример - наемам си мениджър хигиенни дейности (чистачка) - изобщо дори не искам да знам как се почиства, интересува ме да е почистено според изискванията и в срок.
      Същото е за секви други позиции нагоре надолу в йерархията.
      Има малко изкривяване при големи фирми, но няма да се впускам в детайли, не вярвам тук да има хора с проблемите на да кажем Мег Уитман
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
        ....Да се правя на улав и да премълчавам системно значи загуба и на двете страни...
        Загуба или печалба от премълчаването на някои неща (не всичко) дотолкова, долкото великите и незасенчваеми спИцЯлистИ да не могат да си припишат твоите заслуги. Иначе и аз обичам да ръчкам у длИбокото, но на работата го правя само когато знам за какво се борим. Иначе за чест и слава и служебно потупване по рамото - вече не. В къщи си бърникам и разучавам няколко кошници, и никой не ми гледа зад рамото (освен жинЪтЪ ).
        -Чем занимаетесь по жизни?
        -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Много бъркате нещата.
          Наемат се хора които знаят нужното за позицията. Повече или по малко от шефа са глупости.
          Те ви прост пример - наемам си мениджър хигиенни дейности (чистачка) - изобщо дори не искам да знам как се почиства, интересува ме да е почистено според изискванията и в срок.
          Същото е за секви други позиции нагоре надолу в йерархията.
          Има малко изкривяване при големи фирми, но няма да се впускам в детайли, не вярвам тук да има хора с проблемите на да кажем Мег Уитман
          Основното "бъркане" идва от твърдото убеждение на шефове и подчинени, че са от двете страни на барикадата. А, най- често, всеки от тях си мисли, че е по- добрата страна.
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Потупване по рамо не се процедира у наща гилдия. Понеже не ми беше работа, и въпреки настървения вой на колегите колко било трудно админването, колко убави били облаците... за около седмица се научих и на това. После оправях бакиите на щатния ни админ. После кавгите при мене.
            И хора има, и пари има у КМБ, мениджъри няма. Само началници. Що ми трябваше един път да се обадя как смятам да си свърша работата, и началникът разпореди едни неща, дето усложниха нещата поне 10 пъти, и ги забавиха 20 пъти. Освен това базата стана невъзможна за корекции по нея. Клиентът изпищя, щото се синхронизирахме с техните сървъри.
            Спасява ги наще само това, че има много мангизи при нас, и дават толеранс за грешки. Един земеделец ако почне да се държи толкова нескопосано - ще фалира още наесен.
            Попадал съм на 2 изключения с читав шеф, ама там затвориха проектите зарад мазаляка на един началник надалеч.
            Основното "бъркане" идва от твърдото убеждение на шефове и подчинени, че са от двете страни на барикадата. А, най- често, всеки от тях си мисли, че е по- добрата страна.
            Има конфликт на интереси. Единия иска да кара черен жиБ, другия иска нормално работно време и условия, да спре да бъде работещ беден, и ей такива простички неща. Дори за нова кола не съм си мечтал. От 2-те страни на щанда няма как да има общи интереси. Просто търсим някаква допирна точка, и дотам.
            Последно редактирано от Ivan Terziev; 22-06-18, 12:28.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
              ...мениджъри няма. Само началници. Що ми трябваше един път да се обадя как смятам да си свърша работата, и началникът разпореди едни неща, дето усложниха нещата поне 10 пъти, и ги забавиха 20 пъти...
              Още маааалко и ще ме разбЕреш добре за какво ти говоря. По форумите преди време някаква кака (женски никнейм) за датоработелите в КМБ каза така - около 40% пълни некадърници (подставени от обстоятелства или хора на някоЙ), правят каквото им наредят или каквото си искат без да ги интересува какво се твори, и какво става с хората им, други 40% от датоработелите са кадърни, ноооо подлеци - гледа да си припише заслуги, да не ти плати, или да ти плати по-мааалко, да те прецака, прекара и тн. И последните 20% са що-годе читави, наясно с нещата в бизнеса, жуотя на МРАВКИТЕ, и тн.

Иначе датоработел и подчинен - ами другарете капиталисти би трябвало да знаят че безплатен обяд НЕМА. Или ако не го плащаш ти, тогава го плаща някой друг. И колкото плащаш - за толкова и работа ще ти се свърши.

Много народ от по-старото поколение все още с носталгия си спомня ТЗВ - как всичко било евтино, и образование, здравеопазване и тн безплатни и още и още. Всъщност не са би били безплатни - държавата ги е дотирала и плащала де факто. За да са евтини или безплатни за народонаселението, само че откъде откъде у бае ти Ганя толкова акъл, че да се сети. Всички знаем и помним какво ставаше в началото на 90-те, когато всичко полека лека започна да става платно.

Коментар

Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
                датоработелите...
                ...датоработелите...
                Иначе датоработел...
                Това някакъв целен ефект ли е?
                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

А как тьи думаеш? Ами нещо като мьйетафуръ да речем, измишльотина на яфтуръ.

Коментар

В много държави и сега доста неща са безплатни.
                    Обаче:
                    -данъците са една идея различни от нашите в полза нагоре
                    -да се скрият данъци е практически невъзможно
                    -да се осигурява някой на по-малко пари, отколкото получава реално....е утопия
                    -има реално провеждащи се избори и никой не купува гласове.
                    -политиците не крадат, а дори най-малкото съмнение, че някой се е облагодетелствал от поста си с нещо извън заплатата, го изхвърля от политиката вовеки и никой повече не чува нищо за него.
                    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                      В никоя държава не е безплатно. Ако са ти от данъците и не плащаш пряко това не го прави безплатно. Разбира се чугунените глави влюбени в соца това не го разбират.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                        Обаче:
                        -данъците са една идея различни от нашите в полза нагоре
                        -да се скрият данъци е практически невъзможно
                        -да се осигурява някой на по-малко пари, отколкото получава реално....е утопия
                        -има реално провеждащи се избори и никой не купува гласове.
                        -политиците не крадат, а дори най-малкото съмнение, че някой се е облагодетелствал от поста си с нещо извън заплатата, го изхвърля от политиката вовеки и никой повече не чува нищо за него.
                        За безплатните неща нали се раззбрахме какви са? мааалко по-нагоре.
                        Иначе за изброените точки нищо против, но как ще успеем да ги въведем в КМБ?

Коментар

Няма нужда. У нас трябва друг подход.
                          Нулеви преки данъци и плащаш-ползваш

Коментар

То и сега плащаш-ползваш. Само че плащаш и заради още милион лумпени и клатикурчовци на държавна ясла. Дето и в Сахара да ги пуснеш - пясъкът няма да им стигне.

Коментар

Класически пример с Персийската империя. Постепенно достигнала до разцвет в благодарение на сложна система за образование на синовете (някои и дъщерите) на дворяните в царския двор. Повечето от тях ставали да речем кметове, областни управители, бирници, или там други административни чиновници. Когато Управляващите са относително образовани, и наясно с жуотя на простолюдието, творят по-малко простотии. И това в крайна сметка води до относителен просперитет. Това траело докато на някой от царете след Ксеркс (Артаксеркс ако не се лъжа) въпросната образователна система му се видяла прекалено сложна и решИл да я опрости. И резИлтатът след поколение-две персийската империя западнала. Всякакви съвпадения са напълно случайни и неумишлени...

Иначе да, ние и в пустинята да живеем - пясък ще Фнасяме и за пясък ще се караме. Само и само в угода на други интереси...

Коментар

Тука не сте прави съвсем.
                                Клатикурчовците не участват с ДОД-10% и не участват в осигуряването. Обаче с 20% ДДС участват на общо основание с всички.
                                Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X