Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За висшите военни училища у нас - ВА и НВУ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За висшите военни училища у нас - ВА и НВУ

Варианта със сертификатите за Cisco и език + опционален за Red Hat или LPI, и/или Microsoft (MCSE) съм ги мислил. И знам от реализирани приятели и познати, с които съм разговарял по този въпрос, че дават предимство при подбора на кадри от работодателя, но знам, и че работата им е доста скучна като цяло и лишена от някакви по-интересни предизвикателства.

За това главно се насочих към идеята за реализация при военните, защото всеки е чел спомени или е слушал разни интересни разкази на настоящи и/или бивши военни.

Коментар

Първоначално публикуван от diecast Преглед на мнение
      ... За това главно се насочих към идеята за реализация при военните, защото всеки е чел спомени или е слушал разни интересни разкази на настоящи и/или бивши военни.
      Да търсиш реализация в БА понастоящем е малко нещо като да си купиш фабрика на 9-и септември 1944 ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

За това главно се насочих към идеята за реализация при военните, защото всеки е чел спомени или е слушал разни интересни разкази на настоящи и/или бивши военни.
        Ти си изкарай сертификатите и магистратурата пък после не е проблем да станеш админ или нещо от рода в някоя частна фирма в Афганистан, която е сключила договор с Департамента по отбрана на САЩ. Това е лесно постижимо. Ще живееш във военна база, всичко ще ти е осигурено, заплащането е отлично. Фоерверките са безплатни, ще залягаш по 5 пъти на ден при ракетните атака и ще се питаш аджеба от къв зор си там и ще си задаваш въпроси от рода "как ще се чувстват майка ми и баща ако ме върнат в найлонов чувал". Тъй че варианти за не "скучна" работа "лишена от предизвикателство" има безброй и лесно осъществими.
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Човекът питаше сериозно, започвайки темата.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

До тук няма нито един несериозен отговор .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Е що без много обяснения не му кажете, че сега армия няма, а дорде завърши, няма да има и хабер от военни тук, в нашенско.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                Ти си изкарай сертификатите и магистратурата пък после не е проблем да станеш админ или нещо от рода в някоя частна фирма в Афганистан, която е сключила договор с Департамента по отбрана на САЩ.
                Да отидеш в Афганистан като Local Civilian Hires ми се вижда меко казано преебавка. Те вземат 4 пъти по-малко, ако се кандидатства като цивилен контрактор (International Civilian Consultant) дирекно нает от съответното командване - за Косово са KFOR, за Босна EUFOR. Там битката е голяма и не става току така. Аз например влязох в short list-a за администратор към KFOR, ама шефа румънец и изненада - взе си румънец Сега чувам, че си бият главите с него, защото тук-таме се вясва на работа, ама нищо не могат да му кажат, защото имал големи връзки в румънската армия. Предполагам за Афганистан не са чак толкова желаещите.
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Аз не говоря за Local Civilian Hires. Нито за организации като КФОР, СФОР или ИСАФ. Говоря за частни фирми, имащи вземане - даване (договори) с правителства, армии и организации. Там може да отиде всеки и лесно. Желаещи винаги има. Има и доста българи работещи в момента в Афганистан и Ирак към частни фирми. От наемници, работещи на терен, до работници в DHL и столовата.Номера е да се започне директно във фирмата, без българска фирма посредник, която да прибира 60% от парите. Има позиции, които са ниско платени, има и такива, които са високо платени. Примерно в една фирма автомонтьор (разбирай общ работник, изпълнителен персонал без ръководни функции) взема 65 000 паунда за 9 месеца работа, чиста пара с осигурено спане, храна, мед. грижи, пране и самолетни билети от и до всяка точка на планетата, при същите условия в друга фирма служител по сигурността, който е с по-опасна работа и донякъде по-отговорна взема за 9 месеца 15 000 паунда при същите условия. Има други, които почват с $ 400 долара стартова заплата (на ден) и достигат по около $ 1100 на ден, но там вече задачите им са съвсем други, искат американско гражданство и ЮС Космик сикрет. Е изискват 2-3 други качества....

Коментар

Хм. Интересно. Не бях чувал за такива варианти.

Коментар

Ми има всякакви. Доста добри са британските частни фирми. Парите при тях са добри. Иначе при KBR, ATCO Frontec и Dynacorp българите вземат ниски заплати а и не ни искат много много. От НАТО организациите най-добре са NAMSA, вземат много пари, и по цял ден се мажат с плажно масло и се пекат на слънце. Основния им проблем е полепващия прахоляк и пясък по плажното масло. Даже си живеят и работят в блиндирани сгради. И атомна бомба да падне, те въобще няма да разберат... Логистика братче, на всякъде логистиците са най "силни".

Коментар

В KBR нашите не бяха ли close protection в най-напечените места?

Коментар

Не само, работят като всякакви. Готвачи, чистаци, охрана, ел. техници, водопроводчици... Най-напечената работа я поема бившата Блек Уотър, която после стана Зи, която пък после се прекръсти на Академи....сега не знам как се казва. Имам двама познати там. Лятото идват в Бг на море. заплатите им са $ 900 пари на ден. Работата не е кой знае колко напечена, но условията в които работят (разбирай оцеляват) за много тежки. Няма ток, намя интернет, храна - божа работа, хвърлят им по нещо от време на време. Работят само с афганистанци....

Коментар

Ако съжалявам за нещо то е,че не съм "инджинер" щото "гънери" под път и над път. Въпреки, че съм с по висока квалификация ако трябва да се състезавам за място на мисия предпочитам да съм е техническа диплома Така, че момчета ако имате хъс и дупе и най-вече подходящата диплома и квалификация..дерзайте...има хубави пари и за вас не е чак толкова рисково. Мой колега кара 8 година към UN контрактор а друг май започна 5 в Рамала...Втория си е бивш свързочник от БА,но винаги в час и със всичките му "тескерета"...
                            ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

И аз това се опитвам да му обясня на момчето. Екшън не му трябва. По-добре на компютъра и климатика да му духа във врата.

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                                И аз това се опитвам да му обясня на момчето. Екшън не му трябва. По-добре на компютъра и климатика да му духа във врата.
                                Именно
                                ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X