Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Славяни ли са българите?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Славяни ли са българите?

Само дето има и една друга теория по темата:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:istoria.jpg
Прегледи:1
Размер:128.0 КБ
ID:5558539
    http://alexlyutoff.blogspot.com/2012...g-post_13.html
    https://sites.google.com/site/runiis...slavnoblgarska
    Преписът който е дал гражданинът Съветски е т.нар.Попгладичов препис на История славянобългарска от 1809 г., Държавен архив – Велико Търново. Това дето аз съм го постнал е т.нар. „Еленски препис”, направен през 1784 от Дойно Граматик по „Втори Софрониев препис”, който от своя страна е правен през 1781 и е един от първите преписи на Паисиевата. И както виждаме си пише:
    История Славно- Българска.
    В линкчетата дето съм ги постнал е добре развито.
    Последно редактирано от Mad Dog; 28-01-14, 01:29.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

А, то теории много и никой не може да даде 100% гаранция...
      Всеки трети е шести

Коментар

Във вторият линк има доста подробен анализ - както графоложки, така и лексикален. Всъщност оригиналната история заглавна страница няма и изглежда така:
        https://docs.google.com/viewer?a=v&p...YjEwZWFi&pli=1
        Относно стойността на анализа - Търтю като филолог да каже. Аз знам, че това разбиране става все по- силно застъпено в официалната историография или изобщо се използва термина "така наречената "История Славеноболгарска". Факт е обаче че в най- ранният запазен препис - този на Дойно Граматик ясно си пише "История Славно Болгарская". И изобщо заходите със съвременно четене на старобългарска калиграфия далеч не са безопасни.

Коментар

За колко Паисиеви екземпляра можем да говорим и за колко първи преписи?
          Говоря за научно признати.
          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
          0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
            За колко Паисиеви екземпляра можем да говорим и за колко първи преписи?
            Говоря за научно признати.
            70 и кусур

Нещо което е в подкрепа на тезата на кучето
            http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%...BA%D0%B0%D1%8F
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              70 и кусур

Нещо което е в подкрепа на тезата на кучето
              http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%...BA%D0%B0%D1%8F
              Ти кажи за анализа от втория линк и основно за значението на "пачицата"- аз не съм много ок със старобългарския.

Коментар

Тилдата се ползва за какво ли не ))
                Кеф ти палатализация, кеф ти носовка, кеф ти и съкращение, като да пример за последното ми виж подписа.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

И в крайна сметка Историята оригинал има ли?

И това ли е
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Istoriya-slavyanobulgarska.jpg
Прегледи:1
Размер:127.5 КБ
ID:5558607
                  байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                  Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                  Суперспам - спама на суперите

Коментар

Да това е ..... Или поне е "приетият" за оригинал.

Коментар

Дреме ви за заглавието,
                      колко пъти се споменава за славянобългари в текста?

Коментар

Ми сядай да ги броиш.
                        Прикачени файлове

Коментар

Аз съм ги преброил преди да се обадя, което тайно подозирам, че ти не си направил, гражданино Шарапов

Коментар

Проверено с команда ""FIND"
                            "славяни" - 9 пъти /в различен контекст/
                            "славянобългарски" /народ/ - 1 път
                            "българи"/"България" - 277 пъти
                            В прикачения от Сибирски файл няма НИКАКВИ потвърждения на стария рефрен: "Хороша страна Болгария, но Россия лучше всех"

Коментар

Първоначално публикуван от nnd Преглед на мнение
                              ... В прикачения от Сибирски файл няма НИКАКВИ потвърждения на стария рефрен: "Хороша страна Болгария, но Россия лучше всех"
                              Бред или флуд - по избор? Е и какво стана: Петър Дойнов срещу Паисий Хилендарски 1:0 Браво, сега останало само да съберете инициативен комитет за Нобелевската Премия за търтей. Дързайте!

Коментар

Да ви кажа как се прави - човек интуитивно си харесва една от многото теории и се отдава на търсене на доказателства за нея.Примерно половин живот, пише статии и публикации, трудове, книги, организира семинари, търси спонсори за финансиране проучванията и изследванията му, търси сподвижници в научните среди и така нататък.Аз например намирам за логични теориите на Ерих фон Дайникен, намирам логика в доказателствата, които предоставя, интуитивно възприемам съвсем положително теориите му.Чета книгите на Зекария Сичин и започвам да търся потвърждения из разните му там религиозни книги и така нататък.Всеки си прегръща някоя теория и се опитва да я налага и доказва.Най-доброто е когато успееш да я докажеш сам на себе си и да получиш онази вътрешна убеденост не пречеща на обективността.
                                Представянето тук, форума, на теории, доказателства, материали и изказването на лични заключения, не би трябвало автоматично да води до разпри, опити за императивно налагане изключително на личното мнение, доказване на превъзходство, осмиване на опонентите, отричане, и всичко останало, забелязващо се в най-различни теми.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X