Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е това устройство?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво е това устройство?

До днес се мислех за технически грамотен, но вече съм разколебан.
    Какво чудо е на снимката, за какво се използва и как работи. Часовниково устройство или брояч на Х-бозони?
    Половината от корпуса е подвижна и заедно с външната скала се върти около вътрешната. За какво служи стрелката? Нещото отгоре е само халка завинтена в корпуса - няма бутон. Няма никакви копчета, ключета или бутони. Няма място за батериЙ. На задната страна има малък отвор, в който се вижда шлиц за права отверка. Вие сте на ход!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CIMG7436 (Large).JPG
Прегледи:1
Размер:87.5 КБ
ID:6008864 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CIMG7435 (Large).JPG
Прегледи:1
Размер:103.7 КБ
ID:6008865
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

От: Какво е това устройство?

грешка
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Барометър, и относителен висотомер.
      Демек, можеш да туриш нулата на местното атмосферно налягане, и да тръгнеш нанякъде - ще мериш собствената си денивелация. После примерно да се върнеш на същото място, като си го познаеш по височината.
      Мяза на английско, или поне пунтира.

Коментар

След кратко проучване се оказва, че най-вероятно уредът е френско творение. Външната скала показва височината в метри, а вътрешната барометричното налягане в сантиметри (!) живачен стълб. Отворът на гърба е за височинна корекция на уреда.

Коментар

Естествено, на такава малка скала не можеш да напишеш милиметрите. А мехчето няма как да ти даде особена точност. Това винтче него и притиска за сверяване.
          И изобщо, тия манометри са толкова по-точни, колкото са по-големи.

Коментар

Идеално за и от Паджеро.
            Там има същия уред.

Коментар

И в моята Тойота.И работи.Вярно.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

А бе то и в паджерото работи, и вярно, дори, ама е едно пластмасово, такова, неубедително изглежадщо.

Докато тоя манометър изглежда някак си сериозно, достолепно...

Коментар

Не може да се отрече!Ма като го поотворих да му сменя крушката за осветление,се оказа ,че вътре няма нищо общо с външния изглед,и не стигаш баш до карантията с основното предназначение.Но това си е гот и вдъхва респект.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    Докато тоя манометър изглежда някак си сериозно, достолепно...
                    Нищо чудно на времето уредите се правеха да ти служат поне цял един живот .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

На картинката не бях обърнал внимание, вчера Божич като ми го даде се загледах. Има и трета скала, на снимката е отгоре, между числата 0 и 3 000. От 74 до 78. Значи демек това е гадател на времето. Ако от някъде знаеш колко е налягането на твоето място в момента, може да го нагласиш на тая груба скала, и лесно да видиш тенденцията ако се случат много големи изменения. Примерно излитането на самолета, или ураган ...
                      Не знам кога ще ми остане време да ида в ХМС-то да го калибрирам. Нещото е по-скоро любопитно, отколкото инструмент, докато гражданската прогноза за времето не е секретна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X