Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно професионално развитие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос относно професионално развитие

Въпрос:
    Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Не че разбрах по какво схемите тук и в Германия се различават, та там образованието да е по-добро от тука.
    Отговор:
    Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
    ''Няма проблем ще доидеш веднъж ние ще ти напишем бележка,че си бил 60 часа и няма да си губиш времето''
    Аз имам две бългаски висши дипломи, работа по специалността(РКТ), с много търсене намирам обяви и предлагат 600лв. Сега проектирам без работодател, но работа няма.
    Сестра ми е с една немска диплома и още преди да завърши започнаха да я търсят от разни фирми с минимална 3000Е. Работи за Bombardier, тества сигурността на влаковете.

За питащия - отивай в Германия, България вече не е държава на българите.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
      ?..
      За питащия - отивай в Германия, България вече не е държава на българите.
      Иване, не така пряко де, ще вземе да се обиди някой. "Бъди гъвкав и се огледай" звучи по-добре.

Ако едните са павиани, другите орангутани ли са? Нали нещо беше забранено да използваме епитети? Да не е отменено?
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
        Реализация в БГ имат само угодните...
        Мда, а при ахалите-бахалите реализация имат всички и всичко е цветя и рози.

...пък тук сме останали само угодните сигурно.

Извинявай, ама всяко нещо си има граници.

По темата - имаш ли желание да работиш и да учиш нови неща - без работа няма да останеш. Да, рано или късно и най-интересната работа се превръща в рутина, но ако се оглеждаш и ровичкаш достатъчно, винаги има на къде да се развиваш. Езиците истински ще ги научиш като започнеш истински да ги ползваш, всеки ден. Английския към момента е задължителен, иначе си за никъде. Какво още ще трябва утре - всеки масов език в повече ти дава още свобода - какво да работиш, къде да живееш, с кого да контактуваш и т.н. В същото време това, че английския бил най-универсален - еми зависи от мястото. Контактувам с французи, на английски. МИ тегава работа е. Разбирай - не всички го знаят, а прилично (дори по моите критерии, които са много далеч от идеални) го знаят съвсем не много хора.

И не робувай на това задължително да се махнеш от България. Гледай на света като на село и си намери мястото в него, без значение къде - важното е да има какво да те държи на конкретното място и да се чувстваш добре там.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Как може да съветвате момчето да учи Руски?!?!!? Живеете в 21-ви век. Всичко е на Английски около нас и най-вероятно ще бъде така дълго време.

А по темата, не слушай кой какво ти говори в кое има бъдеще и в кое не. НАЙ-ВАЖНОТО е да работиш това което ти доставя удоволствие, а не да ставаш сутрин и да си викаш "Оф пак трябва да ходя на работа" и така 40 години. Няма по-голямa мизерия от това да работиш нещо което не ти харесва.

Конкретно за твоя бранш не мога да те посъветвам. Но когато на мен ми трябваше професионален опит и не си намирах работа, започнах с големи букви да пиша на CV-то си, РАБОТЯ БЕЗПЛАТНО. Това съвсем сериозно. Намерих си работа и след 2 месеца напуснах защото естествено само ме подритваха като безплатен и несериозен кадър. Но пък научих доста неща. От там насетне вече имах нещо добро в CV-то си и като преувеличиш малко написаното и ще си намериш работа. Повечето работодатели знаят че се преувеличава/лъже на резюметата. Някои даже го очакват.

Пожелавам ти успех!

Коментар

Добре си се ориентирал за практиката да питаш във Форума - мисля, че ще може да се измисли нещо в тази фирма www.hic.bg - има производство, доста студенти са идвали на практики... Ако искаш, пусни ми ЛС.

А що се отнася до бъдещето... Научи се да правиш нещата, които ти искат в училище, пък след това ще научиш и други неща... Който има желание да учи нови неща и да работи, ще е добре и тук и в чужбина... Който чака на готово е зле и тука и в чужбина
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от ethero Преглед на мнение
              Как може да съветвате момчето да учи Руски?!?!!?
              Че какво му е лошото? На мен ми е добре като мога да пиша по руски сайтове, да свалям руски торенти, и да контактувам с рускоговорящи. Знам го, колкото да си изкарам боя, но поне разбирам почти всичко. Прочети ми предното мнение - всеки по-масов език ти дава свобода. Другото са предразсъдъци. И китайски бих научил, ама езиците при мен са тегава работа.

Просто към момента английския е задължителен. Всичко друго може да е само в плюс. Най-малкото като влезеш в сайта на някой производител на електронни елементи, със сигурност има документация на английски, а на друг език е по-скоро изключение. На мен например най-ми е липсвало че не знам немски и френски.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В технологичните отрасли английския е повече от задължителен. Немски е силно препоръчителен. За намиране на високоплатена работа или сериозен бизнес руския е доста голям +.

Коментар

Благодаря за предложенията за стаж колеги,сега ще трябва да реша какво да избера,без да обидя някой.
                  Влечат ме автодиагностиката и автоелектрониката.Все още не познавам добре себеси така да се каже,но не ми допада на работя в офис.Забелязвам,че тенденция всеки втори да се занимава с право,икономика и тем подобни а според мен в България са нужни и ''работници''.
                  България ми харесва,харесва ми това,че има една красива природа и,че все още не е станало пренаселено,харесват ми хората (винаги има изключения) и виждам как има подобрение въпреки ''трудностите''.Да не говорим,че всички роднини и приятели са тук.
                  Ако бях пуснал тази тема в чуждестранен форум в ''развита'' държава сигурно щяха да ми предложат да отида на психолог.
                  Поздрави
                  Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Ако искаш да се занимаваш с електроника, търси си начин ти да правиш нещо, а не да кърпиш чужди дупки. Другото е просто работа в сервиз, и много бързо се превръща в рутина. Пък и електрониката в нея е малко - намираш кво се е скапало, и го сменяш цялото. В общия случай заниманията са повече електротехника и механика, отколкото електроника.

...макар че ако те влече точно това, няма лошо и в него. С постоянство, желание и малко късмет - току виж някога се озовеш на работно място, където реално се създават неща, а не просто се кърпят.

Търси развитие постоянно - така постоянно ще си ценен с уменията си и работа ще намираш навсякъде. В днешно време болшинството персонал са просто папагали - правят нещо, щото някой някъде го е написал, и евентуално би проработило и в техния случай, без реално да знаят защо таботи или не, и дали е най-доброто за решаването на конкретната задача.

Коментар

Само за пример съдбата на мой приятел: същия техникум, на времето се казваше Попов (края на 80те. години), след това МЕИ София, следва работа към Алкател в БГ и изграждане на кабелни (оптика) мрежи, харесаха го от Сименс и го взеха в Германия на работа комуникационни мрежи и гсм мрежи (напълно на техни разноски, жилище и т.н.), сега е в Сименс в САЩ, бих казал доста добре сложен социално и професионално. Вярвам, ако имаш упоритоста и находчивоста, това няма да е проблем и за теб...
                      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Учил съм средното "радио и телевизия". Работил съм в проектантския екип на електронни джаджи по колите, на доста големи производители. Там е чиста софтуерия. Гадно е, не ми понесе. Зарязах всичко и бягам колкото се може по-далеч от хардуера. Ако те интересува повече - пиши, но извода може да си го направиш и с тази информация какво имам предвид. Английски е напълно задължителен.

Коментар

Здравейте колеги,първо искам да благодаря за подкрепата на всички.
                          Намерих си стаж при сериозен човек,който работи за себеси и харесва това което прави,мисля,че при него ще науча доста неща.
                          Също така в училище ни смениха учителя по английски,новият е млад и има желание за работа и да ни научи на нещо,видя на какво ниво сме и почна от там да надгражда(не да си бездестваме в часовете и нищо да не правим).
                          Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
                            в училище ни смениха учителя по английски,новият е млад и има желание за работа
                            Гледайте да не го откажете прекалено бързо.
                            А на стажа - успех.

Коментар

Гледайте да не го откажете прекалено бързо.
                              Ами в нашия клас - 12 на който не му се занимава си излиза в кафето до даскало или обикаля някъде,друг спи,трети учи,такаче не би трябвало да го откажем,8,9 клас са проблема
                              А на стажа - успех.
                              Благодаря

Коментар

Не си мисли, че ние навремето сме се скъсвали от практика - аз за една година отидох дважди у завод Електроника, нагледах се на каките и после не съм стъпил. Както и съучениците ми
                                Бях специалност ЕИТ, после изкарах един курс по РТТ - учебника почваше със:
                                "Благодарение на грижите на партията и правителството вече цялата страна е покрита с тел. предаване, а в скоро време се планира и изграждането на втори телевизионен канал"
                                Най-важното на техническото образование е друго - начина на мислене - след това си 90% готов за съпорт, независимо от сферата.

А всички па се опитват да те изгонят през граница... Евала, колеги, браво, родолюбци!
                                Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X