Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За учителите и чистачите и защо скоро няма да се оправим

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За учителите и чистачите и защо скоро няма да се оправим

Скромният ми житейски опит ме е научил, че няма по-лесен начин да откажеш едно дете да мисли от този, да го убедиш да вярва. Може и в безпогрешната линия на партията, може и в друго. Ако го научиш и да мрази различните - вече става като глина. Въпрос на въображение е каква купа за каква манджа ще извъртиш от него. После сърбаш спокойно.

Коментар

У нас е невъзможно.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
        Да се извинявам ли!? На кой бе Гоблине, на тебе ли дето даваш акъл и мнение от отатък океана? Айде нема нужда!
        Това е реалната истина, вместо през тия 20 години да се борим да си направим държава, която да седне на европейската маса и спокойно и със самочуствие да си поръчва, ние се борихме да ни пуснат на опашката на кухнята за социално слаби където каквото ни сложат в паничката това ще ядем. През всичките тия години се оставихме да ни управляват национални предатели, хора платени от чужди разузнавания и служещи на чужди интереси. "Бизнес елита" ни се състои предимно от бивши бармани, сервитьори и тем подобни, защото беше изкуствено създаден а не възникна от самосебе си по законите на пазарната икономика! И да успее да искочи някой над масата в България то той няма да остане тука да се мъчи да събаря с глава стени а ще си намери сигурно и топличко местенце някъде другаде по света, както ти си направил Гоблине. А тези които останат тука ще измекярстват на европата и ще хранят множащите се цигани.

Какъвто народът, такъв и политическият елит, такъв и бизнес елита и т.н. Бармани и сервитьори си бяха бизнес елит и отпреди промените. Извод?

Коментар

Точно бармани и сервитьори са били сегашните ни управници. "Ja ja aber nein" (turtey)
          Всичките ни политици в момента са синове на бивши комунисти.. В темата за Бойко съм пуснал един текст с имена на наши управници и като го чета хич не ми идва на акъла, как сегашните ни политици са били бармани и сервитьори..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
            Точно бармани и сервитьори са били сегашните ни управници. "Ja ja aber nein" (turtey)
            Всичките ни политици в момента са синове на бивши комунисти.. В темата за Бойко съм пуснал един текст с имена на наши управници и като го чета хич не ми идва на акъла, как сегашните ни политици са били бармани и сервитьори..
            Не са.Пратиха ги и се изучиха.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              Идея нямаш колко малко акъл давам. Ако трябваше да реагирам по всяка щуротия която чета като се стигне до виновните на вечните невинни - нямаше да мога за нищо друго да пиша.

Приеми че реагирам само на вопиющите щуротии

За останалото - може би едно добро начало би било да не ми гледаш топличкото местенце, а да се запиташ защо при положение че сам казваш "се оставихме" - виновен ти е пак някой друг. Пак европата. Пак шпионите. Пак конспираторите.

Аз лично когато ядях консерви боб и разнасях пици обед и вечер между две лекции за да си избутам следването - нямам спомен да съм се цупел че половин България пет години буташе колички с варели бензин през границата със Сърбия по не знам колко курса на ден, и че и бабичките в Западна България правеха по ненам колко си дузини марки на курс. Никой не ми беше виновен че ме няма и мен там и че не съм си изградил "стабилен" бизнес модел - от бензиностанцията до сръбския паркинг. Тогава как никой не ви беше крив ? Как никой не конспирираше ?
              Аз просто описах реалноста в България! Ще я отречеш ли? Опиши я ти, ако можеш по-точно. И не ти завиждам за местенцето. Аз също съм имал възможности да емигрирам и ако го бях направил щях да работя по специалноста си, но имам голям проблем - не мога да живея на друго място освен там дето съм израсъл. Дори в друг град на България не мога, пробвах!
              А по въпроса за виновните - да и аз съм виновен, като неделима част от виновния български народ съм виновен за положението в България. И най-лошото е че вече нямам дори идея как може да се оправи! А ти невинен ли си (по принцип американското гражданство оневинява в много случаи)??? И имаш ли идеи как да се оправи положението в България?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              За разлика от тези, които са само тука, Гоблинът е видял какво е и тука, и там, па и другаде. Все някой акъл му е дошъл, само от гледане на различните хора.

И да, не 20, ами 1320 години разни фактори (сушата, кишата, международното положение) ни пречат да си стегнем държавата, ама това е положението и няма да спрат. Който (човек, група, народ) изобщо е постигнал нещо, го е постигнал ВЪПРЕКИ пречещите фактори, а не защото не са му пречели.
              Видел е Гоблинът, верно е видел, и акъл му е дошел да бега далеко от тука дето нищо читаво не вирее вече! Аз пък оставайки си бех въобразил че мога с нещо да допринеса тая държава да прокопса, ама не би!
              "Do not correct a fool, for he will hate you;
              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                Стана ми интересно ...
                До толкова, до колкото с настоящото търсите под вола теле, няма смисъл да е хабя. Който трябва ме е разбрал

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                  Някой да се е оплакал?Само се размишлява.
                  Това по повод на?

Коментар

...И имаш ли идеи как да се оправи положението в България?...
                    Нали знаеш какъв е най-добрия лек срещу морска болест ? Достатъчно е да се излегнеш за пет минути на твърда земя, и веднага минава...

Тъй че не - нямам идеи, поне не и такива които да не изискват луди мангизи.

В идеалния вариант - бих задължил училищната програма да включва многократни и строго задължителни екскурзии в чужбина. Първата - за да преживее българина от малък първоначалния шок от това "ама ох колко е хубава таз чужбина", следващите няколко - за да се надуе циреят на комплексите и чувството за малоценност, за да може да се пукне овреме, да изтече и повече да не го лови, да се преболедува тая шарка овреме и веднъж завинаги, за да може най-после да погледне трезво и при последните няколко екскурзии да е свикнал, и да може да отдели плявата от просото и да види реално хубавите неща в собствената си паница и реално хубавите в чуждите.

Щото иначе е като малко дете на шоколадова диета: еуфория / срив, еуфория / срив, и накрая фазите "От Витоша по-високо нема" и "леле, колко сме зле" се редуват с обезпокояваща ритмичност, от дете до преклонна възраст. Няма организъм който да оцелее при такъв режим.

И колкото и да не е приятно - сори, но Европата е единственият и последен влак който може да отведе българина там накъдето твърди че иска да отиде. Към "да се оправим". Хубав, лош - без него имаше една поговорка какво ще остане да се ближе за сол.

И в това отношение, най-малкото с падането на ограниченията за пътуване и бизнес, дето всеки се бие в гърдите колко не му трябват и колко не го интересуват, нещата вървят яко в правилна посока. Колкото и рев да се чува.

PS: За протокола - имам и второ гражданство, но не е щатско. В Щатите съм по професионална линия, и съм прекарал там относително кратък период от живота си.

Та "long story - short" дето викат местните - България ще се оправи когато българина си даде сметка че България е прекалено малка дори и за световните конспирации, когато преболедува осъзнаването на този факт, и най-вече - когато си даде сметка че да си малък не е грях, нито е срамно. И че котката не може да се шашка от това че няма хобот, няма бивни и не тежи пет тона.
                    Последно редактирано от Goblin; 30-08-12, 21:50.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

...Видел е Гоблинът, верно е видел, и акъл му е дошел да бега далеко от тука дето нищо читаво не вирее вече! Аз пък оставайки си бех въобразил че мога с нещо да допринеса тая държава да прокопса, ама не би!
                      Далеко от началният замисъл на темата, но защо си мислите, че само останалите могат да допринасят?

Коментар

България е била Велика само при царете си. Имахме уникален шанс! Проигран, както всичко останало. Май наистина сме добре само когато сме зле. Това е дълбоко вкоренена народопсихология и няма излизане. Който и да дойде, ще бъде оплют и обруган...После следващият...И този след него...И т.н. докато закрием държавата.
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Нали знаеш какъв е най-добрия лек срещу морска болест ? Достатъчно е да се излегнеш за пет минути на твърда земя, и веднага минава...

В идеалния вариант - бих задължил училищната програма да включва многократни и строго задължителни екскурзии в чужбина. Първата - за да преживее българина от малък първоначалния шок от това "ама ох колко е хубава таз чужбина", следващите няколко - за да се надуе циреят на комплексите и чувството за малоценност, за да може да се пукне овреме, да изтече и повече да не го лови, да се преболедува тая шарка овреме и веднъж завинаги, за да може най-после да погледне трезво и при последните няколко екскурзии да е свикнал, и да може да отдели плявата от просото и да види реално хубавите неща в собствената си паница и реално хубавите в чуждите.

Щото иначе е като малко дете на шоколадова диета: еуфория / срив, еуфория / срив, и накрая фазите "От Витоша по-високо нема" и "леле, колко сме зле" се редуват с обезпокояваща ритмичност, от дете до преклонна възраст. Няма организъм който да оцелее при такъв режим.

И колкото и да не е приятно - сори, но Европата е единственият и последен влак който може да отведе българина там накъдето твърди че иска да отиде. Към "да се оправим". Хубав, лош - без него имаше една поговорка какво ще остане да се ближе за сол.

И в това отношение, най-малкото с падането на ограниченията за пътуване и бизнес, дето всеки се бие в гърдите колко не му трябват и колко не го интересуват, нещата вървят яко в правилна посока. Колкото и рев да се чува.

PS: За протокола - имам и второ гражданство, но не е щатско. В Щатите съм по професионална линия, и съм прекарал там относително кратък период от живота си.
                          Нещо ме замота с приказки! Приказката беше за образованието в България - че няма как да се произвеждат добри кадри ако няма добри преподаватели, обаче няма как да има добри преподаватели при това заплащане, обаче пък няма как да е друго заплащането след като произведените добри кадри не намират реализация в България където да допринесат за подобряването на икономиката, ами бягат в чужбина където допринасят за чужда икономика........

П.П. Дано не ти се наложи някой ден да избираш едно от двете, ако да речем решат да забранят двойното гражданство! Кое ли ще избереш!?

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
                          Далеко от началният замисъл на темата, но защо си мислите, че само останалите могат да допринасят?
                          А вие защо си мислите ,че аз си мисля? Аз допринасям според силите и възможностите си, или поне се старая!

Коментар

Та "long story - short" дето викат местните - България ще се оправи когато българина си даде сметка че България е прекалено малка дори и за световните конспирации, когато преболедува осъзнаването на този факт, и най-вече - когато си даде сметка че да си малък не е грях, нито е срамно. И че котката не може да се шашка от това че няма хобот, няма бивни и не тежи пет тона.
                            Колкото и да си тенденциозен, този път съм съгласен с теб.

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                            България е била Велика само при царете си. Имахме уникален шанс! Проигран, както всичко останало. Май наистина сме добре само когато сме зле. Това е дълбоко вкоренена народопсихология и няма излизане. Който и да дойде, ще бъде оплют и обруган...После следващият...И този след него...И т.н. докато закрием държавата.
                            Държавата не се закрива, продава се !

P.S. Верно бягаме от темата.
                            Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 30-08-12, 22:09. Причина: P.S.
                            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Нещо ме замота с приказки! Приказката беше за образованието в България...
                              Аааа, тц. Ни най-малко. Под-приказката беше че Европа имала план за България, който бил българите да се държат до нивото на необразована сган, за да сме евтин материал за суб-човешки дейности.

Това, прощавай, е меко казано нелепост, и предполага най-малкото че видиш ли а) Европа по принцип има някаква дума каква трябва да е образователната ни система и б) че Европата полага целенасочени усилия да я държи (образователната ни система) в състояние и позиция на сочно гадже по бикини чистещо пода с парцала, с веещо се наляво-надясно намазано с вазелин дупе. С която версия просто не съм съгласен, и го споделям

...ами бягат в чужбина където допринасят за чужда икономика...
                              Тук открехваш един капак към тема която ако я отворим - темата "бар наздраве" ще се комплексира от липса на обем. Но - много накратко - "...допринасят за чужда икономика..." е употребено като изчерпващо и затапващо "...И СЪОТВЕТНО НЕ ДОПРИНАСЯТ ЗА БЪЛГАРСКАТА...", което отново е изключително едностранчиво виждане на нещата.

Много, много накратко - самата употреба на понятието "...бяга в чужбина..." е вече набито в българската реч, спомен от едни времена в които преместването в чужбина по лична инициатива затваряше пътищата към България, и изхожда от позицията че емигриралият от България вече е безвъзвратно загубен за нея.

В подробности не искам да влизам, но - всяка нация която "изнася" емигранти в чужбина може да се тюхка в краткосрочен план, но може само да се радва в дългосрочен. В процеса получава диаспора изнесена в чужбина, която запазва културен и икономически контакт с родината, но има думата и в политиката на страната приемник, понеже гласува на място.

Не би било зле да се заинтересуваш какво крепеше примерно Югославия през втората половина на 80те години, и какви пари влизаха от югославското емигрантство в югославските банки. Само че там имаше специфични програми за поощряване на емигрантските влогове, понеже главният им финансист беше гений. И на емигрантите им не им викаха "избягали".

Или кой създаде поредната измислена държава в сърцето на Балканите, уреждайки дъжд от бомби над остатъците от същата тази Югославия, със силата и организацията на диаспората си в САЩ, преизбирайки един президент който впоследствие удържа на обещанието да удари "лошите".

И в много по-тривиален вариант, без да намесваме такива крути мерки като бомбардировки и прочее шокане по ряпата - тия държави дето бяхме (уж) на едно ниво с тях едно време (ползвам "уж", понеже и тогава не бяхме на едно ниво), и дето сега вече не им дишаме и прахта, понеже са толкова напред че прахта отдавна се е слегнала - имаха ли емигрантство и диаспора в някои големи държави от които после се изсипаха големите пари.

Та така.
                              Ключовата дума е "диаспора". Само че - дребен детайл - диаспора се прави за едно поколение. Минимум. Първото отива там и кове пикелите в скалата да опъне въжетата - второто вече се разхожда по моста и има думата. Българската диаспора в чужбина се гради от 89та. Другите - от 49та, понеже в другите държави нямаше "избягали". Имаше "отишли в чужбина". Не им се конфискуваха имотите, не им гонеха роднините до девето коляно. Говоря за малките държави, не за Съюза.

Та - пак накратко - ние, първото поколение, сме дебелокожи. Знаем си нашето и през псувни, и през упреци, знаем и къде ще си харчим парите като остареем, и къде ще ги инвестираме докато сме млади, напреки и въпреки на "избягали", "изнесли се" и прочее специалитети и епитети. Децата ни - ще избират сами. Със сигурност - ако ги чака нагласа "избягали" - няма да губят време да се занимават с родината си по наследство.

Поживем - увидем.
                              Последно редактирано от Goblin; 30-08-12, 23:45.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Аааа, тц. Ни най-малко. Под-приказката беше че Европа имала план за България, който бил българите да се държат до нивото на необразована сган, за да сме евтин материал за суб-човешки дейности.

Това, прощавай, е меко казано нелепост, и предполага най-малкото че видиш ли а) Европа по принцип има някаква дума каква трябва да е образователната ни система и б) че Европата полага целенасочени усилия да я държи (образователната ни система) в състояние и позиция на сочно гадже по бикини чистещо пода с парцала, с веещо се наляво-надясно намазано с вазелин дупе.
                                За тебе може и да е нелепост, но да, точно това твърдя и това е мое мнение създадено и затвърдено от житейските ми наблюдения. И не, не смятат да ни държат съвсем необразовани, това би било опасно!

П.П. Европа никога не е искала на балканите да има силна България. Има много доказателства за това в миналото ни, а който не помни миналото си е осъден да го изживее наново!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X