Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За учителите и чистачите и защо скоро няма да се оправим

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За учителите и чистачите и защо скоро няма да се оправим

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Докато царуват такива ПОРЕДНИ извинения, България няма да заслужава нищо по-добро. Баш ни е длъжен Евросъюза да ни прави нацията по-умна

Пак друг виновен бе. Баси каква нация професионални невинни се събрахме, що не вземем да се пласираме барем по световните съдилища ? Милионери ще станем всичките Ръц - тук, пляс - там, ей ви един невинен да си заместите виновния, имаме още девет милиона на склад, само се обадете

То само да се научим коя институция какви прерогативи има - пак ще е турбо скок в правилната посока.

Да се извинявам ли!? На кой бе Гоблине, на тебе ли дето даваш акъл и мнение от отатък океана? Айде нема нужда!
    Това е реалната истина, вместо през тия 20 години да се борим да си направим държава, която да седне на европейската маса и спокойно и със самочуствие да си поръчва, ние се борихме да ни пуснат на опашката на кухнята за социално слаби където каквото ни сложат в паничката това ще ядем. През всичките тия години се оставихме да ни управляват национални предатели, хора платени от чужди разузнавания и служещи на чужди интереси. "Бизнес елита" ни се състои предимно от бивши бармани, сервитьори и тем подобни, защото беше изкуствено създаден а не възникна от самосебе си по законите на пазарната икономика! И да успее да искочи някой над масата в България то той няма да остане тука да се мъчи да събаря с глава стени а ще си намери сигурно и топличко местенце някъде другаде по света, както ти си направил Гоблине. А тези които останат тука ще измекярстват на европата и ще хранят множащите се цигани.
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      п.п. на мен ми се размина, ама на най-малкия ми брат ми нищо не му стана от малко катехизис. Какъвто хаймана беше, такъв си и остана.
      Еми нали тва разправям и аз.

ПП По отношение на подписа ти - сега е модерно да се бърка свобода с демокрация.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

За разлика от тези, които са само тука, Гоблинът е видял какво е и тука, и там, па и другаде. Все някой акъл му е дошъл, само от гледане на различните хора.

И да, не 20, ами 1320 години разни фактори (сушата, кишата, международното положение) ни пречат да си стегнем държавата, ама това е положението и няма да спрат. Който (човек, група, народ) изобщо е постигнал нещо, го е постигнал ВЪПРЕКИ пречещите фактори, а не защото не са му пречели.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Еми нали тва разправям и аз.
          А, не разправяш това. Катехизисът е в НЕДЕЛЯ, в заличка, наета от църковата, а преподавателят взема заплата пак оттам.

Коментар

А, не разправяш това. Катехизисът е в НЕДЕЛЯ, в заличка, наета от църковата, а преподавателят взема заплата пак оттам.
            Катехизисът е набор въпроси и отговори, ако ще ставаме пунктуални.

Само дето тва в неделя е ограничено до една религия, пък в школото мое и двете. Да не задълбаваме дали са повече и колко точно са им версиите. Хубаво е да се знае що Хасан празнува Рамадан, Мошето Йом Кипур, пък Марийка Коледа.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Който (човек, група, народ) изобщо е постигнал нещо, го е постигнал ВЪПРЕКИ пречещите фактори, а не защото не са му пречели.
              Ерес! Как може! Това направо е анти спрямо националното ни самоопределение.

ПП. Сина е първокласник след две седмици. Вероучението било "задължително" макар че е свободно избираемо.
              Аз понеже съм упорито копеле драснах да "НЕ" изучава.
              В момента в класа съгласно изложения списък, има поне две три арабски имена, няколко еврейски, няколко турски и няколко, които не мога да идентифицирам. На мнение съм че това многокултурно общуване ще го обогати повече отколкото на 7 години някой да му говори за религия.
              Поживем, увидим...Може да се окажа неправ...

На мнение съм че в България преобладаващо не се цени нито ползата от образованието, нито вече може да бъде получено вече такова във финансираните от държамата/общината училища. Изключенията са мноооого малко - сигурно са под десет училищав София и най-много по едно-две в по-големите градове.

Проблема със заплатат на учителите е много обективен. И част от него е това, че тямай е днаква навсякъде. Затова извън София нещата във финансово отношение май са доста по-поносими. дори май може да се живее с учителска заплата, която не е чак толкова по-ниска от плащаното от бизнеса. За големите градове обаче, и за София - нещата са излезли извън релси, ама яко...
              В резултат на което читави учители извън такива на предпенсионна или следуниверситетска възраст на практика май няма...

ПП2 Проблема май е същия с мед сестрите и лекарите (в по-голямата им част).

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Хубаво е да се знае що Хасан празнува Рамадан, Мошето Йом Кипур, пък Марийка Коледа.
                Хубаво то, ама това не е вероучение. Иначе аз изобщо не съм допускал, че турчетата ще дойдат в едни определени дни без баклавички. За всички.

Нейсе, да не разводняваме темата.

Високите заплати на учителите са нещо, което е пряка заплаха срещу сегашното статукво в държавата. Поради което няма да се случи лесно, но не пречи да се постараем.

Или направо да почваме да отваряме читалища. Ако така вървят нещата, читалището е логичният отговор.

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                  Да се извинявам ли!? На кой бе Гоблине, на тебе ли дето даваш акъл и мнение от отатък океана? Айде нема нужда!...
                  Идея нямаш колко малко акъл давам. Ако трябваше да реагирам по всяка щуротия която чета като се стигне до виновните на вечните невинни - нямаше да мога за нищо друго да пиша.

Приеми че реагирам само на вопиющите щуротии

За останалото - може би едно добро начало би било да не ми гледаш топличкото местенце, а да се запиташ защо при положение че сам казваш "се оставихме" - виновен ти е пак някой друг. Пак европата. Пак шпионите. Пак конспираторите.

Аз лично когато ядях консерви боб и разнасях пици обед и вечер между две лекции за да си избутам следването - нямам спомен да съм се цупел че половин България пет години буташе колички с варели бензин през границата със Сърбия по не знам колко курса на ден, и че и бабичките в Западна България правеха по ненам колко си дузини марки на курс. Никой не ми беше виновен че ме няма и мен там и че не съм си изградил "стабилен" бизнес модел - от бензиностанцията до сръбския паркинг. Тогава как никой не ви беше крив ? Как никой не конспирираше ?
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

....

Тогава как никой не ви беше крив ? Как никой не конспирираше ?....
                    Неее , пак имаше криви . И конспирации имаше . Само че тези неща се споделяха най-вече в кръчмата . "ПиСи-то" и "лап - топа" още не бяха познати на 99% от мърморещите . И Мрежата я нямаше , та да "постнеме" мислите си в ефира .

... а сега е лесно : Цък !... и ти излизат 100 000 отговора в секунда за световната конспирация и ролята на международните империалистически заговори , с цел унищожение на държавата - център на света , наречена България . Все доказателства , че ако не са "ония" , ние щяхме да сме цъфнАли и вързАли , ама нА ! Завиждат ни ! Затова искат да ни унищОжат .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                      ... даваш акъл и мнение от отатък океана? ...
                      Като от акъл "немате нужда", от което иде да рече, че всичко, как, защо и т.н. ви е ясно, що "сте" на това дередже?

Коментар

Идея нямаш колко малко акъл давам. Ако трябваше да реагирам по всяка щуротия която чета като се стигне до виновните на вечните невинни - нямаше да мога за нищо друго да пиша.

Приеми че реагирам само на вопиющите щуротии

За останалото - може би едно добро начало би било да не ми гледаш топличкото местенце, а да се запиташ защо при положение че сам казваш "се оставихме" - виновен ти е пак някой друг. Пак европата. Пак шпионите. Пак конспираторите.

Аз лично когато ядях консерви боб и разнасях пици обед и вечер между две лекции за да си избутам следването - нямам спомен да съм се цупел че половин България пет години буташе колички с варели бензин през границата със Сърбия по не знам колко курса на ден, и че и бабичките в Западна България правеха по ненам колко си дузини марки на курс. Никой не ми беше виновен че ме няма и мен там и че не съм си изградил "стабилен" бизнес модел - от бензиностанцията до сръбския паркинг. Тогава как никой не ви беше крив ? Как никой не конспирираше ?
                        Това беше кокошкарската част която изкарваше по 50 - 100 марки на ден . Голямата с влаковите композиции и шлепове по Дунав минаваше някак си незабелязано. Това беше стабилния бизнес модел .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Това беше кокошкарската част която изкарваше по 50 - 100 марки на ден . Голямата с влаковите композиции и шлепове по Дунав минаваше някак си незабелязано. Това беше стабилния бизнес модел .
                          За протокола - за един от беглите ми познати в квартала достоверни източници ми говореха че след композициите и шлеповете - направо боднал някакъв терминал на Дунав, горе точно на границата, с прилежащ тръбопровод през границата

Нарочно писах за тия "кокошкарските", понеже куцо и сакато го правеше. Големите риби - ясни...
                          Последно редактирано от Goblin; 30-08-12, 18:31.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
                            Като от акъл "немате нужда", от което иде да рече, че всичко, как, защо и т.н. ви е ясно, що "сте" на това дередже?
                            Някой да се е оплакал?Само се размишлява.
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
                              Стана ми интересно Вие @GN2355 като какъв се самоопределяте?
                              Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

В по-просташките форуми се ругаят на столица и провинция. Тук сме космополити и нема-нема се запсуваме на кореняци и емигранти. Космополитно или не, си е простащина и не сме я толерирали досега.

Баста.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X