Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За учителите и чистачите и защо скоро няма да се оправим

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За учителите и чистачите и защо скоро няма да се оправим

Първоначално публикуван от Biceps Преглед на мнение
    Е ти сам си отговаряш! Нали е била кадърна и работна, защо е станала бизнесдама?
    А, в цитирания пост кой си отговаря сам?

"Нали е била кадърна и работна, защо е станала бизнесдама"
    Защото е такава (кадърна и работна) и не е станала чистачка, и разбира се не е останала учител. Да продължа ли с обясненията, колега?
    Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.

Коментар

Колега явна не си прочел цялата тема, иначе щеше да си разбрал кой на кого отговаря.
      Щом чистачката е по-ценен кадър...
      SUBARU FORESTER 2.0XT '03
      УАЗ

Коментар

Колега явна не си прочел цялата тема, иначе щеше да си разбрал кой на кого отговаря.
        Щом чистачката е по-ценен кадър...
        По-ценен или по-ценЕн? Моля за уточнение, за да продължим нататък (в което се съмнявам, че има особен смисъл), оставяйки настрана коментара за това дали съм прочел цялата темата или не!
        Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.

Коментар

Факт е, че учителите в България получават ниска заплата. Но - държавна работа - ясно е, че няма да е високо заплащането. Тук трябва да се спомене, че задължително, че има учители, които заслужават по-добра заплата и такива, които не! Пред очите ми преподавател по БЕЛ дава на друг такъв (позната) контролни работи, за да може вторият да ги провери. По-късно познатата ми разказва, че колежката й ги дала, защото не била сигурна кои са верните отговори. Представете си - учител по БЕЛ дава контролна работа на децата, за която самият той няма нужните знания. Е, сбърках се!

Говорих с една свястна гимназиална учителка. Попитах я как стои въпросът със заплащането. Тя ми каза, че то изглежда малко, но реално не е така. Нямало работа, в която да започваш работа в 7:30, да свършваш в 12:30 или 1.20 часа в зависимост от случая (разбира се, че понякога има и работа вкъщи) и да очакваш по-висока заплата от учителската. Мъжът й се занимава с икономика и тя има база за сравнение, за да стигне до тези изводи. И това го казва учителка!

Иска ми се учителите да получават повече! Но (според мен) трябва да има ясно разграничение. Не може даскалът по физика, който ме е подготвял безрезервно, да получава също толкова, колкото и учителката ми по руски, която ни разказваше истории за миналото, а нямаше никакво намерение да ни преподава. Учила го гимназиално риския език...
          Hyundai Terracan 2.9 CRDi '04 163h.p.

Коментар

Учителствуването е благородно и родолюбиво начинание, и като такова изисква да разполагаш със сериозни средства за да го практикуваш.
            Това за основното и средното, за висшето - е там нещата са мнооого различни. На мен са ми преподавали (повечето, ако не и всички) професори и доценти станали бизнесмени с големи финансови възможности (до колкото може да се прецени по външен вид, кола, дрехи и т.н.), останали са да преподават защото си подържат някакви връзки с фирмите с които работят, и защото имат желание да научат и учащите на нещо.
            Случка: Един приятел остана да е преподавател във ВУЗ-а (голям мерак имаше) на заплата (за месец) от около 250-300лв (за 2002г), което не беше много, но пък имаше по 2-3 часа на ден, и то не всеки ден, през останалото време "завързваше" контакти подготвяше се да е "винаги в час" с материала. Издържа семестър и половина и започнаха да го търсят за разни проекти, и започна да изкарва по толкова за 2-3 дни (а заплатата си върви отделно), и то официално като проектите минават през ВУЗ-а. Е, сега не е милионер, но и не съм го чул да се оплаква.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              На България!
              Ми не й трябват, щото не могат да ги ползват, да ги оценят като инвестиция.
              Нужен е само електорат, колкото по-прост, толкова по-добре!
              А иначе да, образованието е един от постулатите на държавата, но понеже такава няма, не са нужни и основи....или по-скоро обратното-няма образувание, медицина и т.н.....няма държава, ма на кой ли му пука. Та един стар виц по темата:

Един митничар чакал седем ТИР-а контрабанда и решил за всеки случай да запали една свещ и да се помоли всичко да мине по мед и масло. Отишъл той в църквата, а там пред олтара се моли някакъв и нарежда "Моля ти се Господи, моля ти се, нека поне този месец ни приведат парите". Почакал нашия половин час, минал еди и вече загубил търпение, пита:-"А бе ти какво работиш, за какво се молиш". Молещия отговорил: "Ами учител съм, вече трети месец съм без заплата, няма какво да ядем в къщи". Нашия пита:-"И колко ти е заплатата?". Даскала отговаря;-"Ами триста лева на месец". Тогава митничаря му подава няколко банкноти и вика:-"Бе нати 1000 Евро, недей занимава Господ с глупости"
              Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Защо нападнахте така Кольо?? На България и трябват умни хора, защото такива са голяма рядкост и почти ги няма. Всички що годе свестни млади кадри бягат навън заради парите. Отиват да учат там (там където учителите си вършат работата?) там си и остават. И тей де.. за умните хора, като ги няма тях кой ще ни оправи държавата? На Доган ли да чакаме или някой други негов подчинен? Плачем, че държавата ни не е на ред.. ами те работите са вързани. Не всички учителите стават (не казвам че, учениците са много свестни, ама то е до възпитание) от там учениците казват "ооо майната му на това училище, от там излизат млади хора без цел в живота. А от тук вече държавата ни се затрива. А от тези, дето нямат цел, се разбира "Защо на България и трябват умни хора".
                Май се отклонихме малко от темата.

П.П да не обидя някой за учителите. Не всички са такива.
                Последно редактирано от Preslav Peychev; 29-08-12, 09:39.
                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                08седем9010З60
                MAKE RALLY NOT WAR
                Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
                  На Доган ли да чакаме или някой други негов подчинен?.
                  Е, тук външна греда колега, защото тъкмо Доган инвестира доста в образованието на свои хора.
                  Учени хора/добри даскали със самочувствие на по 300лв, интересно ......
                  В БГ има работа за продавачи и товарачи(дистрибутори), нископлатени 'държавни' служители, а апетитните места са за 'наши' хора, като образованието и моженето не са най-важните критерии, 'щото то образованието е продукт и според пазарната икономика може да се купува и продава . Е даскала каква роля играе тук, че да иска и той по-голямо парче от баницата?
                  Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

На България (държавата) не и трябват умни хора, иначе щеше да ги създаде и задържи, или поне да опита. Новите ни господари (евросъюза) са ни определили място в собственния си свят, България да бъде развъдник за прислуга и ниско квалифицирана и ниско платена работна ръка за Съединените европейски щати.
                    "Do not correct a fool, for he will hate you;
                    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                      На България (държавата) не и трябват умни хора, иначе щеше да ги създаде и задържи, или поне да опита. Новите ни господари (евросъюза) са ни определили място в собственния си свят, България да бъде развъдник за прислуга и ниско квалифицирана и ниско платена работна ръка за Съединените европейски щати.
                      Нали под "държавата" разбираме "управляващите" ? А нали точно това трябва да се промени-управляващите. И то не с кого да е, а точно с тези умни хора, дето ги няма.За САЩ съм съгласен (те се запъхтяха отдавна, интересно кога ще издъхнат напълно, но това също е друга тема).
                      Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                      Доган инвестира доста в образованието на свои хора.
                      Нито аз, нито семейството ми, нито приятелите ми са негови хора. Мен това ме интересува, не неговите хора. Греша ли?
                      08седем9010З60
                      MAKE RALLY NOT WAR
                      Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
                        Нито аз, нито семейството ми, нито приятелите ми са негови хора. Мен това ме интересува, не неговите хора. Греша ли?
                        Грешиш.

Всички предпочитаме грамотни и способни управници.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                          Че на кого му трябват учени хора бре?
                          Мога да ти кажа на кого не му трябват - На избраните !
                          "Прос народ" са управлява най-лесно.
                          Нищо добро не може да се очаква за хората в държава, в кято няма образование и здравеопазване.

А за работното време от 7:30 до 12:30 ще кажа, че колегата е прав, ама това са само часовете за преподаване,
                          а има учебен план който трябва да се спазва, и всеки урок се подготвя от предишния ден,
                          и не е като да си намажеш две филии за закуска,
                          щото предишния урок, ако въобще е преподаван от учителя,
                          най-скоро е било предишната година по същото време.
                          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Грешиш.

Всички предпочитаме грамотни и способни управници.
                            Много ясно, че всички ги предпочитаме. С кои мои думи съм го отрекъл? Това значи ли, че си от на Д. хората, за да се засягаш така?
                            Последно редактирано от Preslav Peychev; 29-08-12, 16:22.
                            08седем9010З60
                            MAKE RALLY NOT WAR
                            Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                              Докато царуват такива ПОРЕДНИ извинения, България няма да заслужава нищо по-добро. Баш ни е длъжен Евросъюза да ни прави нацията по-умна

Пак друг виновен бе. Баси каква нация професионални невинни се събрахме, що не вземем да се пласираме барем по световните съдилища ? Милионери ще станем всичките Ръц - тук, пляс - там, ей ви един невинен да си заместите виновния, имаме още девет милиона на склад, само се обадете

То само да се научим коя институция какви прерогативи има - пак ще е турбо скок в правилната посока.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Простия народ го има и не е заради учителите, а заради възпитанието вкъщи.. Чалгаджийските убеждения развалят децата също.. Тези силикони, лъскави коли и простотии дето ги има в клиповете на певачките.. От моя позната знам, че един учител по физическо взима около 800 лева, което пък се различава доста с това от първи пост..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X