Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За учителите и чистачите и защо скоро няма да се оправим

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За учителите и чистачите и защо скоро няма да се оправим

Това е жалката картинка, до която са докарани учителите. Тъй като мисленето на мнозинството в страната, а и в повечето (развити) страни по света, е, че учителят е слуга, затова и заплащането, което е склонна да дава държавата е слугинско. Спомням си колко се изненадах, когато разбрах, че в СУ търсеха да назначат преподавател за 2-3лв/час. И съответно бяха намерили един доста неквалифициран. Но за такива пари няма как да се намери друго... Съвсем по темата, преди месец гледах този филм, който силно препоръчвам: Detachment http://www.imdb.com/title/tt1683526/ Има го в замундата с превод.
    "Light travels faster than sound. That is why some people appear bright before you hear them speak."
    LZ1NWW
    B(+)

Коментар

Майка ми се пенсионира като учителка . Преподаваше химия и физика и е инженер химик . За тая заплата която получаваше особено през последните 20 години единственото което я държеше е любовта към професията .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        ...единственото което я държеше е любовта към професията .
        "...Все още помните имената на любимите си учители. Кой ще помни вашето име ?..."

Реклама за учителски вузове по моите ширини. Май е географски универсална.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          "...Все още помните имената на любимите си учители. Кой ще помни вашето име ?..."

Реклама за учителски вузове по моите ширини. Май е географски универсална.
          Когато изчезне нуждата от реклама на учителската професия, значи вече сме ОК. Както и реклами за ВУЗ.
          Що ли не съм виждал реклами на Принстън, Оксфорд или МТИ? Ама е гот с бръшлянче.
          Лично мнение.

Коментар

Да си учител в България е особено скъпо удоволствие. Знам го, защото живея с такъв

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
              Наистина е безумна история образованието. Преди месец провеждам интервю за работа за механик и се явява един студент в един технически университет. Питам от любопитство за какви горивни системи учат и се оказа, че учат за карбуратори и дизелови редови помпи. Технология от преди тридесетина години. На неговите преподаватели и тая заплата е голяма. Отделен е въпросът, че за тези пари няма никакъв начин да отиде да преподава някой в час с нещата.
              Да са само там с мед да ги помажеш , ако ти кажа какво учат в техническия в Габрово специалност телекомуникации ще паднеш. След втората година задочно реших че няма смисъл да си губя времето и парите.

Иначе е кофти статистика обаче Гоблин е прав за часовете + това е чистия щат без допълнителни за прослужено време и т.н. И пак е жалко че труда на учителите не се оценява достатъчно.
              088455338две
              "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
              Джамбазов 2010г..

Коментар

Жена ми е учителкаУчи 5 години философия в СУ отделно още едно више и какво от товаПреподава в Бухово на българчета и циганета по равно за заплата като на чистачкитеИ ходи в още едно училище в гара Искър за още 50 сетина леваУЧИТЕЛКА не може да изкара колко чистачките те за това ще изчезне България и може би така трябва1300 години ли!!!!!!!!!Няма такова нещо това е случайно създадена държава недоносчекоято си отива към своя край МАНГАЛИСТАН
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Знаете ли защо сега учителите вземат малки заплати?

Едно време, ехее, преди 200 години много малко деца са имали шанса да се изучат, и хората са гледали на учителите като на по-висшо съсловие. На тях се разчита да научат децата на наука(да четат, пишат и смятат), нещо което в очите на неуките родители е изглеждало голяма наука. То саде поп и даскала са можели да четат, а май само даскала да пише... И хората са давали мило и драго за да изучат децата, за да не бъхтят и те като тях черен и неблагодарен труд. Учителя е бил ценЕн и уважаван, и е вземал съответното за това възнаграждение.

Какво е сега-учители които знаят по-малко от учениците. Не всички разбира се, но ги има, и то не толкова рядко. Учителки за които да напрявят свирка за 10 лева е нещо нормално... То всички имаме затруднения с парите, ама хайде...
                  Просто професията "учител" е олекнала, а оттам и възнаграждението.

А най-вярно е, че щом има кой да свърши дадена работа за 20 лева-никой няма да му даде 50... И нали все за пари става въпрос-върши се работа като за 20 лева.

С поста си не искам да обиждам никого, знам, че има и много свестни учители, даже са болшинство, но и тяхната тежест в ценностната система на съвременния българин не е голяма.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Че на кого му трябват учени хора бре?
                    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

На България!

Коментар

Просто професията "учител" е олекнала, а оттам и възнаграждението!

А дали не е точно обратното!!!
                        Това за свирките го оставям без коментар.
                        И си мисля, че парите не са единствения, а може би и не най-големия проблем.
                        SUBARU FORESTER 2.0XT '03
                        УАЗ

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                          На България!
                          Колега! Начина ти на мислене хич, АМА ХИЧ, не ми допада. Ти от къде се се научил да четеш и пишеш? Да не би в къщи? Ако да, те от къде го знаят?
                          Ако не -замислял ли ли се кой го е платил, та да има и за заплати на даскалите?

Баси... не всичко е даденост в този живот.

Коментар

Първоначално публикуван от Biceps Преглед на мнение
                            А дали не е точно обратното!!!
                            Ми не е. Принципа винаги е бил-плаща се за свършена работа. Колкото и да се пънем, че работим за толкова за колкото ни плащат-това е самозаблуда на мързеливите и начин да оправдаят мързела си. За съжаление покрай сухото гори и мокрото, та доста кадърни учители получават доста по-малко отколкото заслужават. Пример-началната учителка на малкия ми син. Този трети клас и беше третия в учителската кариера, и от трети лица знам, че всички третокласници които са се разделяли с нея са плакали... Сега е бизнесдама, просто е обидно човек с нейния потенциал и възможност да прикове вниманието на слушателя и да го накара да мисли-да мизерства с учителска заплата.

А учителката с десетте лева я познавам лично. Не съм и давал 10 лева, но знам от няколко места, че си ги заработва. Може би заработва и повече, де да знам... Ама токова е и учителка де...

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Колега!.....

Не знам с какво съм предизвикал тези въпроси, я ги задай по-точно. Що на България да не и трябват учени хора, и въобще-като за прост човек...

Давай.

Коментар

Е ти сам си отговаряш! Нали е била кадърна и работна, защо е станала бизнесдама?
                                SUBARU FORESTER 2.0XT '03
                                УАЗ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X