Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво пише в учебниците

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво пише в учебниците

Оставете индоктринирането, баташкото клане и Бойко Борисов. Винаги е имало пропаганда в учебниците, това е друга тема. Пропагандата все някак си ще забележим, ще се опитаме да се борим с нея, а ако не успеем, поне ще я обясним на децата си.
    Няма никаква пропаганда в това да твърдиш, че Крум е син на Тервел. Или че, както казва davc, първо учиш лицето на пирамидата, после какво е пирамида.
    Проблемът е в глупостта. И понеже в нашите учебници тя почти липсваше, сега нямаме сетива да я забележим. Затова молбата ми е да прегледате учебниците на децата и да съберем най-откровените глупости. Дали ще се преборим с тях? Не знам. По-скоро не. Но може би, ако почне дискусия по въпроса, поне ще започнат учебниците да се четат, преди да се печатат.
    www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Това всичкото е принципно вярно, но в конкретния случай, дадените примери абсолютно не отговарят на истината и сами по себе си представляват тенденция към индоктриниране. Във учебниците по история става дума за Османско владичество, което е научно издържан термин, плътно изразяващ обективната истина. Споровете пък в научните (комуто така импонира може да ги нарича псевдонаучни) кръгове относно баташките събития си останаха единствено именно там и по никакъв начин не са отразени в школските учебници.
      Тихоооо, сега учебникарските ура патриото ще изревът и ще стане мътна и кървава.
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от eager Преглед на мнение
        български език
        отпочва
        А ся де
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

...След изцепката с песничката за Лиска, която иска да стане миска...
          Това в крайна сметка провери ли се, или обиколи целия български интернет по инерция ? Имаше ли такова нещо в учебник, проверено, или всичко беше един предполагаем скан който обиколи блоговете ?
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            Това в крайна сметка провери ли се, или обиколи целия български интернет по инерция ? Имаше ли такова нещо в учебник, проверено, или всичко беше един предполагаем скан който обиколи блоговете ?
            Да - категорично! В първото си мнение по темата (второ изобщо в нея) съм дал връзка към тема, която публикувах преди четири години. Тогава голямата дъщеря беше трети клас и учеше точно по този учебник. Държал съм го в ръцете си. В интерес на истината - учителката им по онова време, просто беше игнорирала този урок от програмата. Да препоръча този учебник и беше наложено от ръководството на училището (за причините няма смисъл да уточнявам подробности...).
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              А ся де
              А сега, дали е по-книжовно "ся" от "отпочвам"? Употребеният от мен глагол не е от най-книжовните думи, всички знаем. Но е от думите,навлезли до известна степен в разговорния език. Пък дори и да не беше - малко започват да ми омръзват такива заяждания. Мислех си да преброя колко пунктуационни, граматически, правописни и стилистични грешки има в постовете до моя, но се отказах, щом стигнах до един пост, защочващ с "еми" и наброяващ две пунктуационни, една граматическа и три правописни грешки, без да броим очевидно нарочните такива. Извинете за офф-а.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                Да - категорично! В първото си мнение по темата (второ изобщо в нея) съм дал връзка към тема, която публикувах преди четири години. Тогава голямата дъщеря беше трети клас и учеше точно по този учебник. Държал съм го в ръцете си. В интерес на истината - учителката им по онова време, просто беше игнорирала този урок от програмата. Да препоръча този учебник и беше наложено от ръководството на училището (за причините няма смисъл да уточнявам подробности...).

Мерси
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X