Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Феноменът, който държи с голи ръце 220v ток

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Феноменът, който държи с голи ръце 220v ток

Като пипаш с една ръка е свъсем друго. Тогава се гледа на какво си стъпил или какво друго докосваш. А от един сантиметър 220 в не значат много и не се вижда д астава нищо.
    Феномени не знам има ли, но незнание - да.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
      Като пипаш с една ръка е свъсем друго. Тогава се гледа на какво си стъпил или какво друго докосваш. А от един сантиметър 220 в не значат много и не се вижда д астава нищо.
      Феномени не знам има ли, но незнание - да.
      Поне на средно ниво познание имам и много ме е страх,затова работя по правилник.
      Последно редактирано от tomisagledva4a; 15-05-12, 01:05.
      Тома Томов
      Вече с Kia Sportage.

Коментар

Прав си колега Лодкар....и аз мислих, и си спомних че дори и с две ръце да държиш проводници нула и фаза, когато си с гумени обувки, или единия ти крак не е стъпил на земята на практика няма затворен кръг от ел. напрежение, което съответно значи че и не те удря ток.
        Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от Доби Преглед на мнение
          Прав си колега Лодкар....и аз мислих, и си спомних че дори и с две ръце да държиш проводници нула и фаза, когато си с гумени обувки, или единия ти крак не е стъпил на земята на практика няма затворен кръг от ел. напрежение, което съответно значи че и не те удря ток.
          С един крак във въздуха и хванал два проводника с потенциална разлика ще танцуваш джига докато паднеш или умреш зависи все пак от тока и напрежението.А бе в някоя тема и на колегата лодкар ще му дам акъл за ветроходството...
          Тома Томов
          Вече с Kia Sportage.

Коментар

Толкова хора изказаха мнение в темата, пък ние, лаиците, така и не разбрахме какво, как и кога се случва като гепиш жиците. За капак, много от участниците и си противоречат... Та, преди да се изказваме, не е ли редно да проверим, така, да потвърдим мнението си, да пробваме, да опитаме какво се случва и т.н...

После наградите Д... Оскар ще ги раздаваме лично. Особено тези за "мъжка и женска роля под напрежение".
            Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Нищо феноменално няма !
              Преди години заради много сървърни машини трябваше да подменим кабелите ,дойде един чичка който трифазния ток го нямаше за нищо и си плюнчеше по пръстите за да усети коя жица ква е .Толкова нищо не усещаше ,че окъси трифазния и бутна шалтера на трафопоста .Такъв трясък и дим се вдигне ,че не ми се вярваше .Мислех че като се вдигне дима ще видя овъглен труп но от към таблото се чу едно "Ще му е.а майкааатааааа" .
              Лудак

Коментар

Интересно щеше да е ако този човек хване последователно през лампата проводниците и тя свети.Чувал съм за такива, но не съм виждал.Разбира се без нищо лошо да му стане.
                Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Отидх да помогна на един приятел да свалим старият му бойлер и да закачим новия. Обаче нямах фазомер. И авера вика - "Ще искам от съседа, той някога е бил техник, трябва да има"

След малко се връща със съседа - възрастен, над 70 годишен.

Дядката вика "Аз фазомер не ползвам, ама сега ще ти кажа кое е фазата". И така си плю на показалеца, барна единия кабел "Това е!"

Ние седим и гледаме като треснати, а дядката се хили. После разправяше, не него ток не го хващало, само усещал бръждене.
                  Последно редактирано от bullet_pk; 15-05-12, 15:56.
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Само да вметна "изобретенията" на човека отдавна са изобретени...
                    Едното основното, дето държало котлите, като спре тока се нарича УПС и се произвежда от сумати години....
                    Тои явно иска да прави УПС-си в БГ ама на конкуренцията на братския китански народ, производството му няма да издържи дълго...

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                      Интересно щеше да е ако този човек хване последователно през лампата проводниците и тя свети.Чувал съм за такива, но не съм виждал.Разбира се без нищо лошо да му стане.
                      Нищо интересно като го виждаш често. Този номер го правеше енергетика ми. Беше голям образ и като дойде някой външен или нов колега ако ги стресираше.
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от tomisagledva4a Преглед на мнение
                        С един крак във въздуха и хванал два проводника с потенциална разлика ще танцуваш джига докато паднеш или умреш зависи все пак от тока и напрежението.А бе в някоя тема и на колегата лодкар ще му дам акъл за ветроходството...
                        Много хляб има да ядеш докато съумееш да ми дадеш акъл (майтап, ама.... прочети пак последните мнения).
                        Може да прочетеш кой дава акъли да се хващат нула и фаза, не съм аз.
                        Някой доверчив може да пострада от тази тема. Това за светването на крушка (може би 100 ватова?) е интересна теза.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                          ...Това за светването на крушка (може би 100 ватова?) е интересна теза.
                          Не е теза а практика. Точно за 100 W нямам спомен че беше отдавна, 80-те на миналият век, но пробните лампи които си правехме сами, две последователно свързани миньонки по 15W си ги палваше редовно. Ако има някой работил по средата на 80-те в РПП го знае-А.Ангелов, енергетик на този цех поне до 90-та.
                          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

7,5 W са около 30 mA, което не е феноменално.

Коментар

И аз имах наум мощност около 100 Вата поне.Това за което съм чувал преди много години обаче е за някой си който държал салам последователно и той /САЛАМЪТ ДЕ/ се изпичал, и май за повечко напрежение ставаше дума.Не пускам слухове да предупредя.....
                              Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                                И аз имах наум мощност около 100 Вата поне.Това за което съм чувал преди много години обаче е за някой си който държал салам последователно и той /САЛАМЪТ ДЕ/ се изпичал, и май за повечко напрежение ставаше дума.Не пускам слухове да предупредя.....
                                Ето го:
                                Човекът ток, Славиша Пайкич - Биба тока, 51 год., от Пожаревац Сърбия, професия ключар. Медицински феномен, два пъти записван в Гинес. Не се поти, има 2 слоя по малко кожа, от нормалните хора. Не може да излиза на слънце, голям проблем му е, няма способност за охлаждане, и затова, ако му се наложи, излиза с мокри дрехи. Шегува се, че е шоумен и доктор, защото твърди, че може да лекува неизлечимо болни. Хората го обичали, не го гледали като ненормален

Труие ниема приятели, оси МЕНЕ...

През Този пък минава ток:
                                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X