Бойко Паша да го оставим в онази тема, а тук да разнищим робство ли е било, присъствие, владичество или и аз не знам какво си..?!!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Турското робство - мит или реалност?
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
От: Турското робство - мит или реалност?
Намерението ми е да се оформи един издържан дебат с прилагане на аргументи в една или друга посока, а не даване на повод за призиви от рода на "Циганите на сапун, а турците под ножа"!... Афинитета ми към историята не е непознат за форума, така, че съм сигурен, че ако темата остане в приемливи за правилата тук граници, ще остане отключена до изчерпването си...Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнениеСпомням си, че отнесох забележка от модератор още при третото ми мнение във форума, при подобна тема ...
Коментар
-
За да спестя труд и нерви на всички, заключвам темата и смирено предоставям връзка към тази тема в която въпросът бе меко казано широко обсъден.Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение...до изчерпването си...
За сметка на това, към всеки с афинитет към историята имам въпрос: имало ли е, и ако да - какво е било участието на циганските и турските мъже в наборна възраст в българската армия по време на участията и във войни след Освобождението ? Били ли са мобилизирани наред с всички останали, сражавали ли са се редом с тях, или са били считани за ненадеждни като "не-българи" ?
Любопитно ми е, понеже не съм виждал материали по въпроса. Някой минава ли край военни гробища в ежедневието си ? Може ли да огледа имената по гробовете ?
Може и в нова тема.Последно редактирано от Goblin; 13-01-12, 16:52.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Тенкю Гоблин! Само ще те помоля да прехвърлиш този документ там, да видим Петьо какво е научил в училище...Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнениеЗа да спестя труд и нерви на всички, смирено предоставям връзка към тази тема в която въпросът бе меко казано широко обсъден.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар