Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Турското робство - мит или реалност?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Турското робство - мит или реалност?

Бойко Паша да го оставим в онази тема, а тук да разнищим робство ли е било, присъствие, владичество или и аз не знам какво си..?!!

От: Турското робство - мит или реалност?

След като ние самите не можем да определим същността на собствената си история, предлагам да направим една съпоставка с други народи, които са били в аналогично на нас положение и да видим как те определят този ли тези периоди от историята си...

Коментар

Спомням си, че отнесох забележка от модератор още при третото ми мнение във форума, при подобна тема ...
      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
      ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
        Спомням си, че отнесох забележка от модератор още при третото ми мнение във форума, при подобна тема ...
        Намерението ми е да се оформи един издържан дебат с прилагане на аргументи в една или друга посока, а не даване на повод за призиви от рода на "Циганите на сапун, а турците под ножа"!... Афинитета ми към историята не е непознат за форума, така, че съм сигурен, че ако темата остане в приемливи за правилата тук граници, ще остане отключена до изчерпването си...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
          ...до изчерпването си...
          За да спестя труд и нерви на всички, заключвам темата и смирено предоставям връзка към тази тема в която въпросът бе меко казано широко обсъден.

За сметка на това, към всеки с афинитет към историята имам въпрос: имало ли е, и ако да - какво е било участието на циганските и турските мъже в наборна възраст в българската армия по време на участията и във войни след Освобождението ? Били ли са мобилизирани наред с всички останали, сражавали ли са се редом с тях, или са били считани за ненадеждни като "не-българи" ?

Любопитно ми е, понеже не съм виждал материали по въпроса. Някой минава ли край военни гробища в ежедневието си ? Може ли да огледа имената по гробовете ?

Може и в нова тема.
          Последно редактирано от Goblin; 13-01-12, 16:52.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Докато намеря каквото ми трябва, ще постна един документ, Търтьо да ни почете малко...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1bdy1.jpg
Прегледи:2
Размер:82.8 КБ
ID:5336832

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              За да спестя труд и нерви на всички, смирено предоставям връзка към тази тема в която въпросът бе меко казано широко обсъден.
              Тенкю Гоблин! Само ще те помоля да прехвърлиш този документ там, да видим Петьо какво е научил в училище...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X