Бойко Паша да го оставим в онази тема, а тук да разнищим робство ли е било, присъствие, владичество или и аз не знам какво си..?!!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Турското робство - мит или реалност?
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
От: Турското робство - мит или реалност?
Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнениеСпомням си, че отнесох забележка от модератор още при третото ми мнение във форума, при подобна тема ...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение...до изчерпването си...
За сметка на това, към всеки с афинитет към историята имам въпрос: имало ли е, и ако да - какво е било участието на циганските и турските мъже в наборна възраст в българската армия по време на участията и във войни след Освобождението ? Били ли са мобилизирани наред с всички останали, сражавали ли са се редом с тях, или са били считани за ненадеждни като "не-българи" ?
Любопитно ми е, понеже не съм виждал материали по въпроса. Някой минава ли край военни гробища в ежедневието си ? Може ли да огледа имената по гробовете ?
Може и в нова тема.Последно редактирано от Goblin; 13-01-12, 16:52.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнениеЗа да спестя труд и нерви на всички, смирено предоставям връзка към тази тема в която въпросът бе меко казано широко обсъден.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар