Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българските постижения в науката и как може да се правят пари от наука

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Българските постижения в науката и как може да се правят пари от наука

Стана ми интересно от мненията Ви какви открития напр. сме патентовали: http://www.znam.bg/com/action/showAr...cle=2372034125 (актуално към 2005г.)

Откритие - установяване на неизвестни, обективно съществуващи закономерности, явления и свойства на материалния свят. Откритието е резултат на задълбочени научни изследвания. В България се издава авторски диплом. Регистрират се от Патентното ведомство. Първото откритие (1937) е на Г. Наджаков, регистрирано през 1975.

НАДЖАКОВ Георги Стефанов (1896-1981)
    Български физик и общественик, академик (1945), чуждестранен член на много академии на науките, професор'доктор на науките. Баща на Е. Наджаков. Член на Световния съвет на мира (1950). Един от основателите на Пъгуошкото движение (195, председател (1950-69) и почетен председател от 1970 на Националния комитет за защита на мира. Приноси в различни области на физиката - фотоелектрическа проводимост, външен фотоелектрически ефект при диелектрици и полупроводници, перманентна фотоелектрическа поляризация при диелектрици (фотоелектрети). Открива (1937) фотоелектретното състояние на веществото, признато (1975) за 1-вото българско откритие.
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      .. Приемаме че това е един долар. ...
      Що пък таз омразна пиндостанска разплащателна единица Рубла или юан звучат къде по-възвишено, от друга страна поне 50% от учените в Америка са с руски или азиатски произход

А по темата, няма такова нещо като научни постижения и правене на пари, не и в България.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Е, щом го казва...
        Никъде, никога не съм твърдял да съм специалист, опита ми е никакъв (горе долу колкото твоя), не ми е работа, не ми е амбиция, не ми е професия!
        Изобщо, като си се заял, вземи прочети всъщност какво пиша. Защото ставаш като един Люцен, дето сам си фабрикуваше тези и после си ги бореше. Въобще не споря с постановките ви, само обръщам внимание за какво става въпрос в темата, защото ми е интересна във вида, в който я вижда автора и. Досадно ми е вече да чета трагични хленчове, на основа лични комплекси...

И не разширявай сферата, в която ми вкарваш думи в устата, със някакви инсинуации съвсем пък извън темата!
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X