Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Радиолампи и звук?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Радиолампи и звук?

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
    И аз съм на толко години а имам слух на граничарско куче /когато ми изняса/ Не засегай старите че ще пусна всички вицове за региона които знам .
    Бе хора,и аз съм на толкоз години че и някога и музикант съм бил,и това се опитвам да обясня.След като нямаш верен носител с какво сравняваш истинския и неистинския звук ,ламповия и трнзисторния,и така нататък.Ми то го няма еталона,а ние тук сравняваме.Нещата са субективни.На всекиму според слуха.А с възрастта е неизбежен спада в чуствителността на човешкото ухо към високи и ниски честоти.И какво остава-средни.Малко ми прилича на асоциация с среден.Че то да си слушкаме музика от телефона.Май Пенчо е най -близо.Акустика и обем.А, и никаква музика която се основава предимно на изкривяванията. Само класици,ама откъде носители не знам.
    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
      Хаджи Пенчо, какви ли не супер и хипер говорители съм чувал от 30 години, включително и такива с мраморни корпуси - всичко е пълен боклук в сравнение с ония МОНО елипсовиден кютук от дървената ракла, който ти пълни душата и сетивата!

Последният ми спомен за качествен звук е от 1983 година.. След това дойдоха уокмените и стържещите компакдискове!
      За тия с мраморните корпуси, баща ми е виновен. Директор на Минпроект, кво да прави. Нямаше достатъчен пласмент за материала, след като мраморизираха площадите из родината.

Коментар

Който е чувал звук от лампов радиоприемник, знае че всички съвременни звукопроизвеждащи средства са пълна пародия по отношение на качеството на звука!

Каква е причината?
        И защо няма някакво супервисококачественно звукопроизводство, което да е базирано на лампови усилватели и да не е с тия "цифри", та да чуят и децата красиви звуци?
        Ефектът от "ламповия звук" е силно надценен. Е, за феновете на подобен звук, има плъгини към компютърните плеъри, за постигане на заветното звучене. А съвсем обобщено - глупостакис на търкалякис...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Кумецът ми е от тези, дето не само са влюбени в ламБовите усилватели, ами и сами си ги правят.

Ето:

А тва е вътре
          И не защото не може да си ецне платка, а защото пистите на платката вкарват паразитни капацитети и влошават качеството на звука

Аз така и не мога да направя разликата в звученето, ама и нЕмам претенции за подобно ухо.
          Но смятам, че това си е една лудост, достойна за уважение.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:lampata.jpg
Прегледи:1
Размер:174.9 КБ
ID:5261289
            Последно редактирано от Емил Йонев; 15-03-11, 21:25. Причина: това слушам аз:)

Коментар

Бога ми, не вярвах, че това нещо още е живо и има ценители !?

Дано успеят да задържат позиции, но наистина при тази цифровизация, всичко се превръща в счетоводство! В смисъл , че звука губи "топлината" на естественното и си остава измерим само по хамалски показатели!

Коментар

Има има и то много ама маи не са видяли темата

Коментар

Хе, някога като видехме, че лампата свети в синьо, направо я изхвърляхме, а сега е модерно даже. Но да кажем, че това е както при габаритите.
                  А "топлината" на лампата се мери само в градуси, другото си е маниащина. IMHO

Коментар

Бога ми, не вярвах, че това нещо още е живо и има ценители !?

Дано успеят да задържат позиции, но наистина при тази цифровизация, всичко се превръща в счетоводство! В смисъл , че звука губи "топлината" на естественното и си остава измерим само по хамалски показатели!
                    Още едно от произведенията му

А иначе те наистина са много ламБоманите

Ей ги - http://www.bgaudio.org/forums/viewforum.php?f=9

Извинете за линка, ако требе - махайте го

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                      А "топлината" на лампата се мери само в градуси, другото си е маниащина. IMHO
                      Топлината се мери в градуси, силата в децибели, честотата в херци, а "топлината" не можеш да я измериш, трябва да я усетиш.
                      Както и да е..едни харесват "Левски", други ЦСКА....
                      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от denislav Преглед на мнение

Егати изненадата!

Някой произвежда ли в момента лампи?

Коментар

Първоначално публикуван от denislav Преглед на мнение

Даааа точно от там е и моита система...

Коментар

Колкото повече чета толкова по широко ми се отварят очите!
                            Колкото сте подготвени по тази тема, толкова ли ви е подготовката по другите? Защото, за нещата, които не разбирам, разчитам на вас. Много моля, 90% от писалите по темата да попрочетат това онова и после да взимат отношение. Нета е пълен, а и у нас има няколко форума занимаващи се по темата. Въпросът е толкова обширен, че е сравним с това, което разглеждаме и при нас. Мога да говоря доста по темата, но не ми е в характера, пък и е по-добре да се черпи от класиците.
                            На Volk ще кажа, че не само се произвежда, но цените са сравними с цените на супер автомобилите, а в някои случаи доста ги превъзхождат.
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                              Ефектът от "ламповия звук" е силно надценен. Е, за феновете на подобен звук, има плъгини към компютърните плеъри, за постигане на заветното звучене. А съвсем обобщено - глупостакис на търкалякис...
                              Ми, тсъ. Не мож' го измери, ама го има. По всякакви обективни измеряеми критерии трябва да е по-крив и гаден, ама пак не е. Напротив.

2x15 ламбово клас А стъпалце, в режим без решетъчен ток + 2 броя хорни (то е широколентов говорител+голям рупор, с "уста примерно 1 квадратен метър) съм чувал със собствените си уши. Първите 5 минути звука ти се струва неестествен, със слаби баси и високи (щото всички сме свикнали да "дъни"), ама след това всичко останало ти звучи гадно и дразнещо. И нито бях напушен, нито бях пил. Предложиха ми, ама не поисках. Това, дето случам често, все едно беше писано наново. И можеш да слушаш с часове, независимо от "волумето", без от това да ти пищят ушите и да те боли глава.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Егати изненадата!

Някой произвежда ли в момента лампи?
                                Колкото щеш. В много случаи обаче старите образци се смятат за по-добри от днешните. А тук си имаме цял форум, пълен с маниаци по въпроса, включително правещи си сами високоговорителите.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X