Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое е най-великото изобретение на 20-ти век?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кое е най-великото изобретение на 20-ти век?

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
    Пълна, извинявай, глупост. Ефектна фраза и толкоз! Излиза ,че Галилей, Джордано Бруно...Коперник са припомнили на поповете нещо забравено...
    Сега да си зададем въпроса от кога земята е кръгла(геоид).
    Те поповете са били най-големите "диваци" по отношение на науката и всичко което е в разрез със религията.
    Иначе май форумите също могат да влязат в класацията.
    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
    Dacia Duster 4WD

Коментар

"Кръгла" и "геоид" са две съвсем различни неща - от една страна...
      От друга страна, проблема на Църквата с гореизброените изобщо не е по въпроса със формата на земята!!!
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

МИЯЛНАТА МАШИНА !
        На мойта и изгоря мотор преди Коледа - техниците дойдоха да го диагностицират чак миналата седмица, сега чакам другата седмица да дойде мотора и по-другата - да ми го монтират.
        МНООГО МИ ЛИПСВА...

Коментар

Първоначално публикуван от stankovich Преглед на мнение
          Всяко ново нещо е добре забравено старо!
          Казано е на тема мода , но е Яка глупост в тема за открития/изобретения.
          Последно редактирано от DBRS; 17-01-11, 10:37.
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Сроред мен, е некоректно да избираме велико изобретение въобще. Възможно е да има класация в строителството, съобщенията, машиностроението, книгопечатането и т.н.
            Мен ме възхищават такива, като пишущата машина, фотографията, микроскопът, телескопът, шевната машина, ципът, а съвсем в древността - колелото.
            въобще всяко по-по- най- е безсмислица. Как да сравним дини с диаманти!?..

Коментар

Идеята ми беше да се огледаме и да видим огромната експанзия на технологиите и науките!

Ренесанса ряпа да яде в сравнение с 20 - ти век!

Трябва постепенно да свикнем да ускоряваме всичко и най-вече мисленето си! Защото ускорената комуникация води до все по-бързи процеси в обществото.
              Новият век ще сложи в джоба си най-експанзивния досега - 20 век!

Трябва да свикваме средата около нас да се сменя все по-бързо и по-непредсказуемо. Никой не очакваше през 70-те, че някакви си полусметачни джунджурии ще доведат до убийственно бърза обмяна на информация! Сега разни Уики лики та започват да объркват познатия начин на управление на народите..

За мен разцепването на атома си е най, защото е единственият начин да ни освободи, доста условно от абсолютната ни зависимост от слънцето!

За каквото и друго да се сетите, като тръгнете по веригата на произхода му, ще стигнете до Амон Ра!

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
                А който успее да открие и направи писоар за жени, ще стане Нобелов лауреат.....
                То е направено вече
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:399193215_ac22cae4ea_o.jpg
Прегледи:1
Размер:48.6 КБ
ID:5245437

Иначе за мен-атомната бомба. Въпроса е не кое е полезно или положитемно за човечеството,а мисля,че тя е повлияла на планетата

Коментар

Изобретенията биват както случайни и ненужни, така и много необходими.За някои даже се обявява конкурс.

Ето един пример. През зимата, когато температурите са около нулата в края на покривите се образуват ледени висулки, които ако се откъснат, могат сериозно да наранят или убият човек.
                  Как да се избегне образуването на висулки? Или как поне лесно да се почистват? В Москва са загинали няколко души, подхлъзнали се на заснежения покрив.

Друг, не по-малък проблем са олуците. Като се запълнят с лед, никакви крепящи скоби не могат да ги удържат.

Аз не мога да раздавам премии и дипломи, но новият кмет на Москва сигурно може.

В алпийските селища поставят на покривите снегорези. Каква е тяхната задача?

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                    Изобретенията биват както случайни и ненужни, така и много необходими.За някои даже се обявява конкурс.

Ето един пример. През зимата, когато температурите са около нулата в края на покривите се образуват ледени висулки, които ако се откъснат, могат сериозно да наранят или убият човек.
                    Как да се избегне образуването на висулки? Или как поне лесно да се почистват? В Москва са загинали няколко души, подхлъзнали се на заснежения покрив.

Друг, не по-малък проблем са олуците. Като се запълнят с лед, никакви крепящи скоби не могат да ги удържат.
                    За тази цел си има нагревателни кабели от поне 50 години на пазара!

Основно ситемите са датски и норвежки, а при вас в Нефтохима се ползват за предпазване на тръби от замръзване... Тия неща отдавна са изтискани, както и отопленията на гърба на огледалото в банята, за да не се запотява. / Това го измислих случайно и с едни датчани го направихме като приложение за един техен продукт и сега се продава из Бриколажите/ Не се майтапя...Много ме дразнеше запотеното огледало и всяка сутрин, като се бръсна, се чудих как да го премахна..

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                      Много ме дразнеше запотеното огледало и всяка сутрин, като се бръсна, се чудих как да го премахна..
                      ...ей, ше те утрепе тока за едната гъзария...

Между другото - не знаех, че има такова нещо - ще го потърся, че и мен силно ме дразни същото. Добре си се сетил...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                        За тази цел си има нагревателни кабели от поне 50 години на пазара!

Основно ситемите са датски и норвежки, а при вас в Нефтохима се ползват за предпазване на тръби от замръзване... Тия неща отдавна са изтискани, както и отопленията на гърба на огледалото в банята, за да не се запотява. / Това го измислих случайно и с едни датчани го направихме като приложение за един техен продукт и сега се продава из Бриколажите/ Не се майтапя...Много ме дразнеше запотеното огледало и всяка сутрин, като се бръсна, се чудих как да го премахна..
                        Не мина и ден, откакто зададох въпроса, и по Руската телевизия съобщиха за решението, отдавна познато на Вълка. Започнали са да монтирак нагреватели по покривите.

Коментар

Re: Кое е най-великото изобретение на 20-ти век?

Презервативът имаше потенциал да стане най-великото изобретение. Но не намери достатъчно широко и устойчиво потребление. Ще трябва да се търси нещо друго, по-силно.

Коментар

Триодната радио лампа. Без нея ни компютри, ни комуникации ни спътници ни....
                            Та възможността за усилване на сигнали е провокатора на ХХ век.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Триодната радио лампа. Без нея ни компютри, ни комуникации ни спътници ни....
                              Та възможността за усилване на сигнали е провокатора на ХХ век.
                              Има резон, обаче не повече от изобретенията на Тесла!
                              Всяко едно от тях пък е само по себе си фундаментално! Да не ги изреждам, всеки от четящите ги знае..

Ако има концентрация на изобретателен резултат в един човек, надали някой може да му стъпи!

П.С. Филипе, презерватива е измислен от египтяните и се е наричал "копринено чорапче"!
                              Аз обаче имам изобретение - презерватив на мисълта! Трябва да се поставя на някои умни глави, за да не изхвърлят ценно семе в някоя тема!

Коментар

......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X