Обява

Свий
Няма добавени обяви.

3 D телевизия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 3D телевизия и у нас

Без да съм го пробвал лично, но знам че е с очила, едното стъкло на които е червено, а другото синьо. Дано не греша. Има информация някъде в нета по въпроса.
    ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
    СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Ами май не е с такива очила, които делят синият и червеният спектър на светлината. В този случаи излъчваната картина е просто двойна.
      При мен катртината е разделена на две, може би пак е с очила, но какви?

Коментар

Рекламата постоянно върви по време на Ролан Гарос, но само в по-дългия вариянт става ясно донякъде, че принципа е гледане с очила, които по мое впечатление са "активни", а в комплект с рекламирания телевизор са само едни.
        Доколкото знам всеки следващ чифт очила в Германия струва около 70-80 евро.
        Гледах нещо като тестово излъчване - Anixe се казва програмата и е на спътник Астра.
        Освен разделена на две картината е и деформирана.
        Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
        ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
          Рекламата постоянно върви по време на Ролан Гарос, но само в по-дългия вариянт става ясно донякъде, че принципа е гледане с очила, които по мое впечатление са "активни", а в комплект с рекламирания телевизор са само едни.
          Доколкото знам всеки следващ чифт очила в Германия струва около 70-80 евро.
          Гледах нещо като тестово излъчване - Anixe се казва програмата и е на спътник Астра.
          Освен разделена на две картината е и деформирана.
          Това просто трябва да се гледа на 3D телевизор с 3D очила. 2-та кадъра, които виждате са за всяко око по един. 3D телевизора би ги разтегнал върху целия екран и би ги сменял примерно със 120 херца честота, като заедно с това би затъмнил съответното стъкло на цайсите, с които се продава въпросния 3D телевизор. Другия вариант е да ги обработи така, че да се гледат на разноцветни цайси. И двата подхода си имат предимства и недостатъци. А третия подход е отново с пасивни цайси и поларизирана светлина, както е в IMAX-а. Това обаче надали е случая, защото изисква двоен брой пиксели и по-сложен процес на производство на LCD панела.

Още преди 8-10 години, когато LCD мониторите бяха рядкост, се продаваха такива очила за компютър. CRT-то се пускаше на 120 херца и си играеш на 3Д игри, които виждаш обемно. Нищо ново и нищо специално. Отделно на малък телевизор (32 инча и надолу) не знам колко ще е удачно решение, ако се гледа от над 2 метра.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Това просто трябва да се гледа на 3D телевизор с 3D очила. 2-та кадъра, които виждате са за всяко око по един. 3D телевизора би ги разтегнал върху целия екран и би ги сменял примерно със 120 херца честота, като заедно с това би затъмнил съответното стъкло на цайсите, с които се продава въпросния 3D телевизор. Другия вариант е да ги обработи така, че да се гледат на разноцветни цайси. ....
            Т.е. на обикновен LCD телевизор (като на снимките от първият пост) няма да стане с каквито и да е очила.

Коментар

Разноцветни цайси - само за черно-бяло изображение. IMAX - тая технология дава силно размазване. Идеята е към всяко око да се предава изображение независимо от другото. Активните очила по принцип са LCD стъкла и бързо сменят статуса от прозрачни към непрозрачни. Лявото око вижда четните, дясното - нечетните кадри. А това със сдвоения екран и на мен ми е странно какво са измислили.

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin75 Преглед на мнение
                Т.е. на обикновен LCD телевизор (като на снимките от първият пост) няма да стане с каквито и да е очила.
                Не, няма да стане. Козата си сака пръч. В случая понеже козата е 3D, и пръча трябва да е в същата размерност.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В мола в Бургас тече промоция на такива телевизори.Сложени са три до входа и няколко чифта очила.Не бях особено впечатлен.
                  Очилата са активни-имат копченце за включване и изключване.
                  SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                  0878299791

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                    Разноцветни цайси - само за черно-бяло изображение.
                    Тсъ. В арената си гледаш екстра цветни филми с шарените цайси, даже е по-добре от IMAX-a. Проста залъгалка за мозъка, който, незнаейки какво става, гледа да се оправя както знае.

Цветните цайси обаче не биха действали добре, ако в стаята с телевизора не е поне почти тъмно.

Коментар

Тсъ. В арената си гледаш екстра цветни филми с шарените цайси, даже е по-добре от IMAX-a. Проста залъгалка за мозъка, който, незнаейки какво става, гледа да се оправя както знае.

Цветните цайси обаче не биха действали добре, ако в стаята с телевизора не е поне почти тъмно.
                      С цветни съм си играл някога. Към едното око се пуска синия спектър, към другото червения. Как може да се предаде цветно изображение?

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                        С цветни съм си играл някога. Към едното око се пуска синия спектър, към другото червения. Как може да се предаде цветно изображение?
                        Просто спектъра не е тотално орязан. Един вид вместо да режеш, само намаляваш каквото и колкото трябва. Иди в арената и изгледай един 3D филм. Цветовете са си перфектни, дори ми харесват повече, отколкото ако гледам филма на 2D без цайси. Мозъка си сглабя каквото му трябва.

Не съм се задълбавал в подробности, но очевидно има начин.

Коментар

Моля да ме извините. Сега видях (въпреки че доста търсих преди да пусна моята) че е имало вече подобна тема, а имено 3 D телевизия?. Моля модератора ако иска да ги обедини, като тази да е продължение на предишната.

Пак се извинявам за недоглеждането.

Коментар

Тия не са цветни, съвсем леко затъмнени са.
                            SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                            0878299791

Коментар

Първоначално публикуван от Златко Илев Преглед на мнение
                              Тия не са цветни, съвсем леко затъмнени са.
                              Кои са "тия"???

Коментар

Кои са "тия"???
                                За телевизорите.
                                Останах с впечатление, че някои колеги мислят, че и на телевизорите очилата са разноцветни.
                                SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                                0878299791

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X