Обява

Свий
Няма добавени обяви.

3 D телевизия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 3 D телевизия?

Може и да си прав, но и мен доста ме боля глава и ми се виеше свят, след като бях на 3D кино, а пък нямам високо кръвно. Добре, че филмът беше кратък, защото ако беше пълнометражен, просто нямаше да го издържа. Та си мисля, че май тази технология не е много съобразена с естественото състояние на човешкия организъм.За мен поне не беше забавление, а чиста проба мъчение. Ама хора - разни.

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
      Може и да си прав, но и мен доста ме боля глава и ми се виеше свят, след като бях на 3D кино, а пък нямам високо кръвно. Добре, че филмът беше кратък, защото ако беше пълнометражен, просто нямаше да го издържа. Та си мисля, че май тази технология не е много съобразена с естественото състояние на човешкия организъм.За мен поне не беше забавление, а чиста проба мъчение. Ама хора - разни.
      Никоя технология не е съобразена с естественото състояние на човешкия организъм. Взаимното приспособяване идва постепенно. Хората се научават да я употребяват (някои - по-бързо), а самата технология се подобрява.

Коментар

С примигващи картинки имат проблем страдащите от някои заболявания. Например епилиптиците. А 3D комбинирано с някои проблеми е още по-голямо натоварване от същото естество.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
          То, че съм дърт - дърт съм, ама и аз Аватар го изтърпях до средата. Такова вертиго ми спретна, та не знам. Все едно бях на 3 големи ракии на гладно.. Ама да не бяха и повече.
          Едвам се изнесох от салона.

Коментар

Това 3D в киносалоните се получава с поляризирани очила и е по-добрия вариант. За TV, както сега излизат 3D Ready телевизори, могат да се ползват в комплект с очила и напр. с PS3 с firmware 3.30 както беше казано по-горе или с новите видеокарти на nVidia, като сигурно ще излязат и други. При тях принципа е последователно затъмняване на очите. Ако се погледне встрани от телевизора все едно се гледа през вентилатор. Това е доста по-вредно за очите и мозъка. Иначе образа без очила би трябвало да е размазан. Не знам как ще се получи с примера по-горе с двете разделени картини. Очилата не могат да фокусират погледа само в половината телевизор, а и трябва да го разширяват до размера на цял екран...
            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
              Това 3D в киносалоните се получава с поляризирани очила и е по-добрия вариант. За TV, както сега излизат 3D Ready телевизори, могат да се ползват в комплект с очила и напр. с PS3 с firmware 3.30 както беше казано по-горе или с новите видеокарти на nVidia, като сигурно ще излязат и други. При тях принципа е последователно затъмняване на очите. Ако се погледне встрани от телевизора все едно се гледа през вентилатор. Това е доста по-вредно за очите и мозъка. Иначе образа без очила би трябвало да е размазан. Не знам как ще се получи с примера по-горе с двете разделени картини. Очилата не могат да фокусират погледа само в половината телевизор, а и трябва да го разширяват до размера на цял екран...
              Когато се гледа на съвместим телевизор, той пуска двете половини последователно, разпънати на цял екран.

Коментар

ето нещо интересно , което мисля има връзка с темата , доколкото е засегната тезата дали 3Д телевизията има вредни ефекти, което незнам дали е така , но филмчето по-долу показва как може и 2 д ефекти да се постигне последващ 3д ефект, малко по накратко, бе гледайте!!!
                http://vbox7.com/play:2eeeada6

Коментар

Между 3D в кино и 3D монитор, респективно телевизор разликата е огромна, всъщност няма прилика... Да, общият принцип е прожекция на картини за едното и другото око поотделно и дотук. За да може да се получи нещо качествено и такова дето "не боли глава" се изисква огромен канал и страшно много информация, която при това трябва да е заснета перфектно с перфектно калибрирана апаратура и всичко по пътя... Колкото до боленето на глава, то трябва да знаете, че както и при пиенето, нечий мозък носи повече отколкото друг... Но при всички е валидно правилото, че качественото пиене е по-добре и по-малко боли глава от него

С други думи, реално, истинско 3D има само в едно две кина в България, всичко друго си е живо менте... Всъщност е само в едно, в другото има машина, която
                  що годе бива но е примерно два пъти по-зле...
                  VPetrov.photography

Коментар

ЗD телевизия не съм гледал, но стереокино съм гледал в Русия преди 55 години. Филмите, които прожектираха, бяха 2-3. Снимано е с две камери, прожектирането също с две синхронни камери. На екрана се виждаха вертикални ивици. Раздаваха очила и, седейки в креслото, трябва да намериш точното си място.

Образът беше не само стерео, а имаш усещането, че си "вътре" в картината. Никакво главоболие! Само при движение на на една лодка по обрасла с камъш река, от която се снима, "отмахваш с ръце" клонки е папури...

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                      ЗD телевизия не съм гледал, но стереокино съм гледал в Русия преди 55 години. Филмите, които прожектираха, бяха 2-3. Снимано е с две камери, прожектирането също с две синхронни камери. На екрана се виждаха вертикални ивици. Раздаваха очила и, седейки в креслото, трябва да намериш точното си място.

Образът беше не само стерео, а имаш усещането, че си "вътре" в картината. Никакво главоболие! Само при движение на на една лодка по обрасла с камъш река, от която се снима, "отмахваш с ръце" клонки е папури...

Май тези машини ги бяха докарали в кино "Култура" на пл. Славейков.
                      Явно след бракуването им. Там бяха преди около 30г. И очила раздаваха преди сеанса, после ги прибираха.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Когато се гледа на съвместим телевизор, той пуска двете половини последователно, разпънати на цял екран.
                        Мда - така е обяснимо, но нещо ми подсказва, че пак ще има налагане на стандарти, борби и т.н. битки за спечелване на пазари. Едни телевозори с едни видеокарти и очила, други с други ...
                        На SONY очилата btw щели да струват 133$, но не се споемнава кои телевизори ще поддържат "тяхната" 3D технология. Гледам тук едно Mitsubishi 50" за 2000$ 3D Ready, ама за кое 3D... може стандарта да е единен, но силно ме съмнява, като гледам примерите.
                        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Май тези машини ги бяха докарали в кино "Култура" на пл. Славейков.
                          Явно след бракуването им. Там бяха преди около 30г. И очила раздаваха преди сеанса, после ги прибираха.

Странното е че образа тогава беше в пъти по-качествен?!

И едната леща май беше вдлъбната, а другата - изпъкнала?...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение

И едната леща май беше вдлъбната, а другата - изпъкнала?...
                            Да. Защото бяха две отделни машини с отделни киноленти.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                              Нищо странно няма. Обикновеното кино с 35мм лента дава образ от порядъка на 200 мегапиксела, бонус - няма моарета и сродните им явления. Спрямо това, убер-професионалните 10-16мп фотоапарати са мацаница, а 1мп телевизия е трагедия.

Човешкото зрение е изключително прецизно в сравняването на два образа (от двете очи) и това прави зрението обемно. Сравняването на две неверни величини (контури в образа) обикновено дава много по-невярна разлика и това дразни много повече от мътния и зърнист образ на телевизора.

Изобщо, цифровата техника има да настига фотоплаките с обиколки. Работи се по въпроса, но е още рано.

Коментар

3D телевизия и у нас

Предметите и действията имат обем и човек получава илюзията, че се намира в картината. В момента тече и първото масово излъчване в 3D формат - спортното мега-събитие "Ролан Гарос". Тенис турнирът е избран за европейска премиера на новата технология заради многобройната си адитория.
                                от тук

Въпроса ми е - някой знае ли как се гледа това чудо. Екрана е разделен на две през средата и картината е силно разтеглена. Ето как.
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X