Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Големите 4 и още 6 в България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Големите 4 и още 6 в България

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    Брех, ти през кой чек влезе? В 15.20 влезнахме за минутка през 8-ми вход.
    Изобщо си нямам идея- входа бе в гората, а опашката бе почти до станцията на метрото.Все тая- майната им на организаторите.Като влязох вътре на втората минута бях забравил за трите часа висене.
    08седемшест5едно513четири

Коментар

Не знам и аз защо е било така но след малко се понасям натам. Луд съм по Рамщайн иииииии.........
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Концерта бе грандиозен дано и довечера бъде така.
        виш к'фо нешто е.......

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
          3 групи колега, Slayer са им казали приблизително: "Ние в Радомирски съдружия не влизаме- боза не правим..." и са отишли да къркат на спокойствие....
          Дам, като се замисля, наистина не видях Арая и Кинг, ама май и 4-те барабаниста бяха там. Или вече толкова съм бил омотан, че ми се е привидяло
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

От: До: Големите 4 и още 6 в България

Набързо ще споделя моите впечатления от събитието (само на първата вечер), с малко снимки и видео, направени с телефона.
            Първо, за организацията. Както и derhunter (на когото благодаря за превоза ) писа, нямаше никакви проблеми с пропускателния режим на стадиона. Само за няколко минути билетите ни бяха проверени на пункта и след проверка на багажа (не чак толкова строга, защото при дъжда се видя отворен чадър, въпреки, че по правилник това е забранено), вече бяхме вътре.

На терена влязох, когато Bastardolomey откриха концерта с твърд звук, според мен - достоен за подгряване на следващите банди. За съжаление, по-голямата част от публиката не си направи труда да влезе на стадиона, за да ги види и чуе. Само най-запалените фенове бяхме на терена около 8 часа.

Облаците постепенно започваха да се скупчват и предвещаваха "мокра" вечер.

Първи от Голямата четворка излязоха на сцената Anthrax.

Времето даже благоволи да разсее за малко и облаците.

Както можеше да се очаква, Скойт Йън и компания създадоха хубаво настроение, а Джоуи демонстрираше, че годините и времето на раздяла с групата въобще не са му проблем по отношение на добрите вокални партии.

Публиката, както можеше да се очаква, най-много "куфееше" на класическите парчета на групата, отпреди "периода Джон Буш".

Постепенно, стадионът се пълнеше с публика, а небето - с облаци.

В паузите между групите, необходими за смяна и настройка на инструментите и оборудването, публиката споделяше впечатления от видяното. Точно пред мен забелязах един фен, който нямаше никакви проблеми с наблюдението на случващото се на сцената, предвид открояващия се ръст.

Дойде ред и на Megadeth.

Бурният ентусиазъм на публиката обаче, почти моментално беше залят със силен дъжд и градушка, продължила около 10-тина минути.

Като истински почитатели, след оборудване с якета, дъждобрани или просто събличане на фланелките, всички продължиха да се забавляват с любимите парчета на групата.

Дейв и Дейв показаха отново много добър синхрон, а Крис доказа защо е един от на-добрите китаристи в момента.

След това, дойде ред на моите любимци - Slayer.

От озвучителните тела се понесоха характерните режещи рифове, а гласът на Том беше уникален. Самият той беше облечен с фланелка на националния отбор на Чили, в подкрепа на отбора, който върви напред на СП в ЮАР.

Не знам за останалите, но лично аз си "махнах главата" именно на тази част от концерта.

След като се притъми добре, настане време за хедлайнърите - Metallica.

Както можеше да се очаква, представянето им беше на ниво.
            На огромната видеостена всички виждаха случващото се на сцената.

С всяко следващо парче, зрителите повишаваха настроението си.

Неуморно, всички членове се движеха по сцената, за да осъществяват непосредствен контакт с публиката.

На няколко парчета, освен светлинните ефекти, беше добавена "жега" и с огньове и фойерверки.

Стадионът вече беше изпълнен с публика.

Идеята за концерта на Големите четири намери място на сцената, със съвместно изпълнения от музиканти от всичките групи кавър Am I Evil на Diamond Head

Финалното парче от концерта беше Seek & destroy.

Накрая, всички поздравиха членовете на бандата с вдигнати ръце за благодарност за доброто настроение по време на концерта.

Джеймс, Ларс, Кърк и Роб благодариха на всички и обещаха, че това няма да е последният им концерт в България.

Около полунощ, всички се разотидохме от стадиона, изпълнени с приятни впечатления от срещата с любимата си музика.

Пожелахме си, скоро да имаме нови поводи за подобни радостни емоции. Може би, това ще се случи още на фестивала в Каварна...

Това беше от мен - за първата вечер от фестивала Sofia Rocks.
            Очаквам впечатления и от други присъствали, както и отзиви за втората концертна вечер.

ПП. И накрая, едно "лирично отклонение". По време на концерта, можеше да се видят различни емоции - както еуфория от завладяващата музика, така и чувства между влюбени. Това е пъстротата на живота. Важното е, че всички бяха доволни и щастливи.

proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

От: До: Големите 4 и още 6 в България

Ден втори. Пропускателният режим си е на ниво,минава се за минута. Огромните купища боклук от предната вечер ги няма. Браво! Ама до тук с бравото. Подгряваща бг. група Скреч. Според мен си бяха сбъркали мястото за изява.Здраво рапиране на фона на рок инстументал....... То и реакцията на публиката го показа. Stone Sour- бива си ги. И тук започва моето лично разочарование. Alice In Chains явно бяха дошли да промотират новият си албум. Направо приспаха публиката, виждаха се доста отегчени физиономии и реакциите бяха доста вяли. На мен лично ми се стори доста дълго тяхното пребиваване на сцената, може би в очакване на Мanowar. Е те са ми любимци от много години и им се кефих на мах. Отдадоха дължимото и на ГЛАСЪТ ДИО. И аха да им се зарадваме съвем неочаквано и някак си без време се изнесоха от сцената. Не знам до организация ли, и от какъв зор / предполагам заради по-дългото и сложно подготвяне на сцената за Рамщайн/ но направиха най-късото представяне. Тотално съм разочарован. За Рамщайн-нямам думи да опиша това което видях. Звук /за разлика от първият ден в който озвучаването беше на много ниско ниво/ тук направо ни разбиха!!! За светлинните, пиро и други ефекти- нечовешко!!! Наистина нямам думи!!!
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Шоуто което Рамщайн направиха вчера беше уникално! Големи музиканти и големи артисти! Беше много яко...
                LZ1ZAH

Коментар

Менуар много ми харесаха и силно ме впечатлиха.Страхотни са,само дето много бързо се изнесоха и се чудех пауза ли е?
                  А Рамщайн направо ми спряха дъха,бях подготвен,знаех какво правят на сцената но...но не и за това.Уникално шоу.Още го осмислям.

Коментар

Страхотно преживяване!
                    Като Шоу и емоция Рамщайн и Металика.
                    Като качество на звука Слеар и Рамщайн и Металика.
                    Не знам защо някои хора се изказват отрицателно за качеството на звука. Вярно е че беше по-тихо от концерта на ACDC, но за сметка на това с много по-малко кривоч. От ACDC излязох глух, а сега след 5 часа музика слуха ми въобще не беше нарушен.

Коментар

Пичовете от Рамщайн за пореден път показаха, че когато стане дума за шоу, отдавна се състезават сами със себе си... пироефекти, звук, светлини, хореография.... имам усещането че и телефонния указател да четат на фона на тяхната музика - пак ще пълнят стадионите. Просто уникални !
                      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

На седящите места близо до сцената звука не беше на ниво. Наистина все пак е открит терен и трудно се озвучава, но направо си беше слаб щом можеше да чуеш спокойно гласа на човека до теб. Незнам как е било на по-далечните сектори или тия зад футболната врата, но предполагам доста слабо.

Относно влизането, бяхме на входовете откъм борисовата градина. Първия ден чакахме около 15-20 мин защото правят проверка за оригиналността на билетите и евентуални копия чрез баркод четец. Сложиха ни гривна и втория ден минахме без чекирването на билета много по-бързо.

Великите банди се доказаха че наистина са такива, усещаш едно друго много силно присъствие. Рамщайн лично мен ме изкефиха, макар че се бях наточил за много повече от приказките на приятели за концерта им в Белград, където наистина е било нечовешко .... тук малко по-умерено по тяхни думи, но все пак не са на самостоятелен концерт.
                        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

По торентите вече излезе The Big4 Live in Sofia 2010 на HD. Който нещо е пропуснал може да навакса, а и има неще които не винаги може да видим
                          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Давате ли думата на един невъзхитен и невъзторжен?

Възрастта определя до определено ниво на вкусовете, но си мисля, че малко възхитени върли поклонници на тази музика могат да изпеят един куплет с думи!

В YOUTUBE прослушах всичко, изпято на концерта и нещо не ме повълнува. Щампи, щампи с идиотско кълчене. Ясно си дават сметка за кого свирят...

Оставам с впечатлението, че най-вълнуващото на стадиона са били облаците, градът и дъждът...

Коментар

Аааа могат, могат - пресипналите гърла на повечето от хората били на концерта го доказват категорично. А някои и цели албуми можем да изкараме без запъване или грешка в текста. Що се отнася за останалото - ще оставя сам да прецениш доколко е удачно да се генерализира интелектуалното и културно ниво на 60 000 души по няколко клипчета изгледани в Ютюб.

П.С. Що се отнася до щампите - ето линк към повечето текстове на Рамщайн (снощните хедлайнери). Ако ти се занимава - можеш да ги попрелистиш. За ограничени хора като мен си звучат доста смислено и актуално.
                              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Недей така Байо - със запетайките ги знаехме тези текстове още навремето; не че съм особено съгласен, че са щампи, ма нали знаеш клишето защо е клише - защото е истина; а и на "кълченето" нищо му няма - лично мен пък кючека ме вади от равновесие...
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X