Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Avatar - поредният...

Филма не е кой знае какво,но 3D ефектите си заслужават

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      Не мога да приема послание от филм в който дръгнестата Сигърни ми е показана още по-дръгнеста, и синя, и най-вече по колониални тропически бермудки
      Трепетно чаках да и сложат и панделка.

.......
      .... а аз пък - да и монтират по-големи гърди . Та наистина в случая Пам Андерсън би била по- подходяща .

.... не знам защо , но още от "Пришълеца" Сигърни не мога да я свържа с друга роля , освен във фантастичен филм.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Нямам време да прочета цялата тема, но да кажа и моето скромно мнение.

В никакъв случай не споделям мнението на човека, започнал темата

Аз също отидох да го гледам главно заради 3Д ефектите. Да отбележа, че в Мол-а в Стара Загора досега не бях ходил на кино
        Филма ми хареса доста (е, не е чак супер хипер мега гига ултра як, но става доста), ефектите също, още почти в началото на филма почти познах как ще свърши, но това няма значение.
        Послания много в тоя филм, и почти всичките мисля са такива, дето наистина трябва да се замислим върху тях ...
        Една жена до мен по едно време бършеше сълзи даже - значи филма си струва
        Бих го гледал още веднъж, тъй като някои неща ми се губят малко - то ефекти ли да следиш, субтитри ли да четеш (бях седнал на втория ред и си въртях главата наляво надясно, за да чета субтитрите ).
        Само не ми хареса това, че е почти 3 часа

В заключение - за мен това са добре изхарчени 12 лв

П.П. Аз от филми не разбирам (не съм кинокритик), ама има хора, дето уж разбират :
        http://life.dir.bg/2010/01/18/news5714558.html
        Последно редактирано от HD; 18-01-10, 13:29.
        Hristo Draganov
        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Забележка: Изкарването на сълзи от зрител (в кино) е отдавна отработен момент в киноиндустрията, и всеки пишман режисьор го умее доволно добре. Достатъчно е да се комбинират правилната музика пусната с правилната сила и да се поднесе в правилния ред и работата е опечена. Това е като да изкараш рев от пеленаче.

За себе си го разкрих в изключително тъпия филм забравих му името където Дъстин Хофман гонеше едни заразени със СуперМегаУлтраГаднаИОсобеноОпаснаБолестСглавноБ маймуни, лекуваше едно отцепено от армият градче и пречеше на злия самолет който се оказа не-зъл да пусне злата обемна бомба над доброто градче по заповед на злия генерал.

Сцената в която отвеждат една чудно сладка майка от мъжа и децата и понеже е заразена с ужасната СуперМегаУлтраГаднаИОсобеноОпаснаБолестСглавноБ, и тя ги гледа и пляяяче, и те я гледат и пляяячат, и публиката гледа и пляяяче, а Дъстин Хофман гони злите вируси с дебела губерка в ръка.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Моите извинения към всички! Грешката е изцяло моя, започнах тема с обвинения, а не написах аргументи! Логично когато се хвърлят обвинения за манипулация, трябва и да се защитават! Според мен самата идея на сюжета за спокойно живеещото общество незнайно защо нападно от лоши хора, които искат да унищожат културата и ценностите му, както и отпора на това общество с война срещу агресора е чиста проба брутална американска пропаганда! То е толкова явно, че няма накъде повече! Срещу това основно възнегодувам и се ядосвам! Който не е съгласен с това виждане ОК, но моля стига с тези червени точки! Това е мое лично виждане, за което както написах никого не ангажирам с него! Преди е била пропагандата на руското кино, след 90 за кратко китайската, а сега с пълна сила върви американската!

Поздрави,
            Последно редактирано от asterix85; 18-01-10, 18:03.

Коментар

Забележка: Изкарването на сълзи от зрител (в кино) е отдавна отработен момент в киноиндустрията, и всеки пишман режисьор го умее доволно добре.
              И си прав, и не съвсем
              На Аватар даже и аз се трогнах малко (сигурно нещо не съм в ред, защото това не ми е много присъщо - падам си коравосърдечен тип ) ...
              А съм гледал други филми, с къде по-трогателни сцени, там нищо
              Зависи от моментното състояние на зрителя и куп други неща.
              Но това със сълзите разбира се не е критерий за добър филм - казах го ейтака, малко да развеселя работата

Специално за Аватар - мисля, че ако човек успее да вникне в идеята на нещата, филма ще му хареса ...
              Hristo Draganov
              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от asterix85 Преглед на мнение
                ...самата идея на сюжета за спокойно живеещото общество незнайно защо нападно от лоши хора, които искат да унищожат културата и ценностите му, както и отпора на това общество с война срещу агресора е чиста проба брутална американска пропаганда!...
                Пич, съвсем настрани си. Ама съвсем. Явно антиамериканизма ти е замъглил очилата яко.

- Истинската американска пропаганда би била:

"Когато е нападнато от лоши хора, които искат да унищожат културата и ценностите му, всяко общество трябва да спазва съветите на Алф, когато искаше да изяде котката: ЛЪКИ, ТИ НЕ СИ КОТКА, ТИ СИ ГЕВРЕК !"

"Лошите хора които ви нападат, вас и културата ви, не са лоши. Те са добри. Те не ви нападат. Те ви вършат услуга. Която ще ви таксуват. Културата ви е лоша. Тази която ви носят е по-добра. Те идват да ви донесат добро. Ще ви поизбият малко, но вие се радвайте. Ще ви донесат и култура, и Макдоналдс, и лелевизия, и ново общество - радвайте се. Не се съпротивлявайте. Ако се съпротивлявате - вие сте лоши хора и терористи. И ще ви избием, и ще замъглим медиите с вас. И ще кажем на децата ви че вие сте били лоши, а ние сме добрите. На ви пък."

Ако беше по твоята логика, американска пропаганда в Ирак и в Афганистан би била "Бийте се срещу нас, съпротивлявайте се до последно, разгонете ни фамилията от партизански войни". Ама нещо гледам - при все че резултата е именно това, първоначалната пропаганда е доста далеч.

- Ако беше се поразтърсил поне малко, щеше да знаеш че Камерън е сред най-левите (политически) режисьори в Холивуд, и е трън в очите именно на радетелите на стандартната американска пропаганда. Описана по-горе.

PS: Запазването и отстояването на това което е свое, родно и свидно, с оръжие в ръка и до последна капка кръв, е качество което нямам никакво намерение да отстъпя на американската пропаганда, предвид че тенденцията е налице от зората на човечеството и вероятно от преди това, при другите гадинки. Викат му инстинкт. Тъй че анализът ти, ъъъ, издиша отвсякъде. Не приписвай на американците неща (хубави) които не са измислили.

Има други филми, прехвалени, в които има шокираща американска пропаганда. Която няма да коментирам точно сега. Но вземи се замисли малко, понеже такива коментари като горния, от млад човек, са плашещи и показват вопиюща липса на желание да се погледне нещо без предрасъдъци, и без подхлъзване в посока "не мога да го понасям понеже всеки го хвали".
                Последно редактирано от Goblin; 18-01-10, 18:31.

Коментар

Забележка: Изкарването на сълзи от зрител (в кино) е отдавна отработен момент в киноиндустрията, и всеки пишман режисьор го умее доволно добре. Достатъчно е да се комбинират правилната музика пусната с правилната сила и да се поднесе в правилния ред и работата е опечена. Това е като да изкараш рев от пеленаче.

За себе си го разкрих в изключително тъпия филм забравих му името където Дъстин Хофман гонеше едни заразени със СуперМегаУлтраГаднаИОсобеноОпаснаБолестСглавноБ маймуни, лекуваше едно отцепено от армият градче и пречеше на злия самолет който се оказа не-зъл да пусне злата обемна бомба над доброто градче по заповед на злия генерал.

Сцената в която отвеждат една чудно сладка майка от мъжа и децата и понеже е заразена с ужасната СуперМегаУлтраГаднаИОсобеноОпаснаБолестСглавноБ, и тя ги гледа и пляяяче, и те я гледат и пляяячат, и публиката гледа и пляяяче, а Дъстин Хофман гони злите вируси с дебела губерка в ръка.

Eeee , ти пък Дъстин ... В това отношение ненадминати са индийските режисьори . Не знам дали имаш спомени от времето в Бг , когато пуснаха "Слонът , моя приятел". Тогава киносалоните за всяка прожекция се пълнеха с цигани от Бел песък , а като дойдеше сцената с убиването на слона Раму - такъв рев настъпваше братче , неподправен ! Значи на циганин - мечкар , мечката да му умре нема да реве така , както ревеха за слона ! И то не щото във филма се говори на индийски , нещо като прародител на циганския , ами заради майсторлъка на Радж Капур .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Но вземи се замисли малко, понеже такива коментари като горния, от млад човек, са плашещи и показват вопиюща липса на желание да се погледне нещо без предрасъдъци, и без подхлъзване в посока "не мога да го понасям понеже всеки го хвали".
                    Ако някои коментари за теб лично са плашещи, това не е основание да правиш забележка и да определяш ти, кой бил настрана от филма и кой не, просто всеки изказва своето мнение, според вкуса си.

Коментар

Култови бяха, този и "Обичта на майката", факт е че на тях не плаках понеже бях малък и не можех да се вживя толкова

Но продължавам да твърдя че разплакването на зрителя е относително лесна процедура в киносалонни условия. Същото това нещо у дома пред лелевизора няма грам подобен ефект.

Първоначално публикуван от nextvasko Преглед на мнение
                      Ако някои коментари за теб лично са плашещи, това не е основание да правиш забележка и да определяш ти, кой бил настрана от филма и кой не, просто всеки изказва своето мнение, според вкуса си.
                      Да, и всеки има право да го оборва когато види неточности и грешки, според вкуса си.
                      Последно редактирано от Goblin; 18-01-10, 21:14.

Коментар

Първоначално публикуван от asterix85 Преглед на мнение
                        ... Който не е съгласен с това виждане ОК, но моля стига с тези червени точки! ...
                        В същност "червените точки" са единствено израз на несъгласие с виждането ти. Не са наказание. Така че са си напълно ОК, дори и според теб.
                        Виж, по устав наказание се полага за коментиране на рейтинга ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Ясно е, че земяните могат да разкажат играта на всичко.
                          Добре е, че някой им попречи това да се случи според проектите.
                          Същият културен шок за мен бе, че е направен такъв филм, както бе през 79-та с Междузвездни войни IV.
                          Исках да си остана в киното.
                          Даже повече! Искам да се преселя на тази планета. Напускам Земята, край!
                          Само по гащи!
                          Само, че това с USB-то в плитката нещо ме смущава.
                          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Offtopic: Филмът е "Зараза".
                            Per aspera ad astra.

Коментар

...антиамериканизма ти е замъглил очилата яко.
                              Наречи го "инстинкт за самосъхранение". По позитивно е! Междудругото примерът с Алф, много ми хареса

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              В същност "червените точки" са единствено израз на несъгласие с виждането ти. Не са наказание. Така че са си напълно ОК, дори и според теб.
                              Виж, по устав наказание се полага за коментиране на рейтинга ...
                              Ок, грешката значи е моя!

Поздрави,

Коментар

Ако виждаш заплаха във филми като този - отдавна си минал фазата на инстинкт за самосъхранение. Това ми е идеята. Ако си позволяваш тотално грешни преценки за неща като това, никога няма да можеш да забележиш истинска опасност в деня в който ти се изпречи насреща.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X