Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Avatar - поредният...

Който е тръгнал да открива смисъла на живота с билет за Аватар в ръка е нормално да се чувства излъган, само дето не забелязах филмът да има такива претенции.
    Гледах го 2 пъти, надали ще отида трети път, но филмът е зрелищен, атрактивен, впечатляващ и много вълшебен. Фабулата не е нищо специално и не срещано досега, но това не прави филма по-малко атрактивен. Толкоз.

А, не срещнах някакви опити за "промиване" на мозъци
    Per aspera ad astra.

Коментар

От много време насам не ме беше грабвал филм
      В залата имаш усещането че времето е спряло и губиш връзка с реалността

Коментар

Имаше красиви и невероятно духовни моменти... те останаха в мен.
        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
        LZ1EMS

Коментар

Да съм го гледал 3 пъти, ама и аз мисля да е на 3Д, което все планирам и отпада. Тая седмица тряя да пробвам вече, ако го дават още в Пловдив.
          http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
          http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Гледайте го в IMAX. Там резолюцията е 4К. От другите салони само в София Сити Център има 4К прожектор, но на малък екран. В Арените 3-D се прави с малки прожектори 2К и качеството е много ниско.
            Show must go on!
            LZ1VES

Коментар

Това е май Най-красивият филм който съм гледал!
              Автора има Напълно основателните претенции да направи най-големият Финансов Удар в Киното и ще Успее, за сега доста над един МИЛИАРД Долара само от Билети, има вече и игра, чакайте Мак Меню, играчки, анимационен сериал........... Хиляда начина "да се издои кравата".
              Така че филма е Супер Успешен, не зависимо дали се харесва на Всички или не, то и е невъзможно, хората са разни и харесват различни неща, но той удря в десятката Мнозинството. Което е и целта. Ще има Втора част, трета.... знае ли се до кога, но със сигурност ще влезне в кино историята, наравно (ако не и по-напред) със СтарУорс и Матрицата..... (Зелената Миля, не му е целта).

Та накратко иска ми се по-често да излизат подобни Филми

Коментар

С птеродактили срещу щурмова авиация... Накрая цялата луна се оцафери в стил Гея и изгониха лошите, но не достатъчно навреме за да не си светкам периодично телефона, за да видя колко остава и да не ме е заболял носът от очилата с ергономия на тава за баница.

Както се казва, триумф на формата над съдържанието. Много обичам инфантилизми като шесткрака мегафауна и ни в клин, ни в ръкав - 5 метрови сини хуманоиди с котешки черти на физиономиите и 32 човешки зъба зад джуките.

М, да... Режисьорът на Aliens се докара да прави свръхскъпи интрота на компютърни игри. Жалко...

Коментар

Отдавна не бях гледал по-добър филм от всяка гледна точка.
                  И по отношение на изработка, и по отношение на смисъл и послания... Не усетих как минаха два часа.

Някой от критикуващите ще даде ли по-добра алтернатива за гледане?

Самият факт, че го коментираме тук е показателен. Колко често коментираме филми? Някой ще коментира ли "Нинджа убиец" например?

Да, може и да ми е писнало от някои американски филми... Но този определено дава нещо различно като идея, визия, усещане... Пък и точно този филм не ни дава поредната възхвала на човешката раса като най-великата, напротив! Показва какви сме в действителност и определено това не е толкова приятно. Важното е да се замисляме понякога...
                  ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                  СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

По-добри алтернативи за гледане - бол. Филмчето е приятно детско филмче и толкоз.

Просто не виждам с какво си издейства поредните порции възмутени и огорчени. Все едно им е казал "е те сега те ще ви променя живота, само ме изгледайте".

PS За любителите на Serenity - филмът се явява нещо като заключение на сериала Firefly. Който е страхотен във всяко едно отношение.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Да, филми за гледане - бол. Но нищо ново като визия и възприятие. Киното е визия преди всичко. Другото е литература.
                      Аватар е нова визия, нова идея как ще изглеждат филмите в бъдеще. Такъв беше и Титаник. Нищо че изглеждат детски и сантиментални - ако един филм става за деца и го разбират, значи е станал добър. За мен е превъзходен филм. И дано има много като него - премерени, изпипани, разказващи за по-добри неща от нашия 2D свят.
                      Show must go on!
                      LZ1VES

Коментар

И аз с огромно удоволствие ще го гледам пак Освен зрелищен, филма е изпълнен и с послания .. смислени послания.

Критикуват го за крадене на идеи - ДА само, че литературата от която са взаимствани се чете от твъврде тесен кръг хора. За мен е фаворит сред редица екранизирани блудкави истории дори като заглавие

- Аватар .... направи ли си някой труда да разбере какво означава и колко вярно е подбрано заглавието на филма
                        - Това е един от малкото ми известни филми, в които нас добрите хора не ни нападат, за да ни избият и използват природата ни и разрушат традициите ни
                        - Това, че племето живее на дърво - да взаимствано от литературата, която споменах - само, че вече популяризирано
                        - Как те избира икрана? (едноместното самолетче и после джъмбоджета)- същото с горното
                        - Посланието уважавайте природата и традициите си - за мен не е изтъркано

- Зрелищен
                        - Интригуващ и за мен единствен по рода си до момента поради нещата, които изброих
                        Последно редактирано от Софианитка; 18-01-10, 10:36.

Коментар

Не мога да приема послание от филм в който дръгнестата Сигърни ми е показана още по-дръгнеста, и синя, и най-вече по колониални тропически бермудки
                          Трепетно чаках да и сложат и панделка.

Както и да е. Става филмчето.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

И ,в края на краищата трябва и да се забавляваме.Баща ми е доста възрастен ,но се опрява долу-горе с мобилния.А и това изкуство предлага за всекиго по нещо.
                            Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                            "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                            "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

А аз отидох да го гледам само заради ефектите на 3Д. Не съм очаквал послания. Като върл почитател на фантастиката в който и да е вид, такива намирам най- вече в литературата, и то предимни в руската и съветска фантастика. Колкото до това , дали е революционно...За мен такива остават първите Star Wars- след тях нищо не е успявало да ме удиви до такава степен. Иначе филма е добре направен- истинско удоволствие за възприятията, само дето жена ми два дни я боля глава после- вероятно заради проблемите и със зрението. И- да, "Свят на смъртта" - аналогията се наби още при първите сцени сред природата там.
                              Руският шофьор нарича "път", мястото през което възнамерява да мине.
                              ...Българския коледен дух е духът на заклано прасе...[COLOR="#008000"][/COLOR]

Коментар

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X