Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Писна ми от тази телевизия!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Писна ми от тази телевизия!

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
    Заравянето на глава в пясъка,никога не е било добро решение.
    Света не се върти около никой от нас,но се влияе от всички ни.
    Разбирам ако 80% от хората кажат-"Не гледам и не се интересувам от новини и телевизия"-да,тогава ще има някакво значение.Обаче ако това е истина и половината телевизии да са фалирали и журналистите щяха да са на минимална заплата.

.
    Ти имаш ли представа как и от какво се издържат тези телевизии ? А някъде да си видял статистика какъв брой зрители ги гледат и до колко заплатите на журналята , работещи в съответната телевизия зависят от мен и от теб ?
    Затова казах , че канали бол - като не щеш , никой не те кара да гледаш на сила . От друга страна ... на народа му требе сеир ! ....Така че за всеки влак си има пътници .
    А това че лошите новини са в пъти повече от добрите ... ами не е проблем на телевизията , проблема е съвсем на друго място.
    Последно редактирано от Vlado_Ts; 24-12-09, 17:26.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

А според мен това си е наука,със своите закони и теореми.Със своите модели на поведение изработени за няколко десетки години от както съществува.Модели които са приложими във всяка ситуация и са изпробвани в цял свят,при съответна ситуация и върху съответната социална група.
      Даже и тази тема е ясен пример за това което може да се постигне чрез електронните медии.А ако искаш вътрешен и външен комфорт за себе си само Странджа и с овцете.Тихо и спокойно.Ама и цената на млякото пада и няма субсидия за глава добитък,пак проблем.
      Та в общи линии мисля,че каквито и да са правят пари и покрай това продават продукт и ни информират.
      Сега се замислих,че по една от тях дават в най-гледаното време и нещо за листа през есента.По скоро това е проблема,а те си предават това което интересува по-голямата част от зрителите.
      Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
      "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
      "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Ти имаш ли представа как и от какво се издържат тези телевизии ? А някъде да си видял статистика какъв брой зрители ги гледат и до колко заплатите на журналята , работещи в съответната телевизия зависят от мен и от теб ?
        Ами не,не съм виждал и не съм гледал статистиките ама тия дето дават парите за реклами ги гледат.
        Може и да има телевизии дето се издържат от черни каси и перат пари но нека не се лъжем-повечето се издържат от рекламите(и подобни).
        А,че всеки влак си има пътници е ясно но в случая едни и същи пътници ползват повече от един влак.
        За добро или лошо мнозинството от хората разбират повечето новини от медийте.А когато тези новини не са представени достатъчно обективно и реалистично(с цел трупане на рейтинг от евтини сензаций),хората се заблуждават и действат по определен начин в ежедневието си.Общата психоза неминуемо влияе на всички,без значение дали гледат или не точно определени телевизии или предавания.

Кажете как,дори да има човек някакви спестявания,да се реши на спокойни покупки,след новината,че икономиката продължава да се срива и дъното ще е през месец март.И цялата новина представена все едно ни чака природно бедствие,но прогнозирано с абсолютна сигурност.
        Да,може да се случи нещо подобно но в каква степен ще стане,зависи много и от настроението на хората,което пък се влияе от телевизията.
        Цялата световн икономика се основава на потреблението на обществото,а то се влияе от някоя изтървана дума в новините или от намек на някой политик.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Спестяванията са си твои. Спокойната покупка си е твое решение. От там нататък Лелевизията може да си блее колкото си иска.

Природата си знае работата - тези които си имат спестявания и купуват спокойно - не се влияят от Лелевизията. Тези които се влияят - вече нямат спестявания, основно от предишни неспокойни покупки. Кръгът е затворен.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Няма такива които да не се влияят от новината,че могат да останат без доходи.Да,ако спестяванията са прекалено големи и страхът не е,пряко свързан с оцеляването си прав.Но дори и богатите хора ограничават разходите си и избягват инвестициите.Т.е. проявяват далновидност в някаква степен.Ако обаче спестяванията не са големи и стигат за няколко месеца,до половин година да се живее нормално,без доходи.Това не значи че в момента човек гладува или е беден,но изпитва основателен страх от развитието на икономическата обстановка.Всеки се страхува да изгуби работата си,в сегашните условия на повишаваща се безработица.
            Телевизията подклажда тези страхове и те прерастват в масова психоза,а нещата в действителност не са толкова страшни,и ако потребителите се отпуснат в покупките си положението може въобще да не се развие в описваната от журналистите степен.
            Масовата психоза посята от телевизията,в последствие се разпространява и от уста на уста,та няма как да я игнорираме....
            Или другия вариант го виждам малко по-нагоре-В планината да пасем добитъка-там от глад няма да се мре,и световната икономика не може да ни повлияе.Но варианта не е много популярен...поне засега.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

А пък няма и добитък.
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                Мисля че меко казано не си прав. Клиентите които вече не пазаруват са с реално опразнени джобове, за което телевизията, колкото и мощна да го раздава, няма заслуга.
                Тук нешо не съм съгласен.
                "Вземете го тоя заем бе, балъци! Не мислете за връщането!","Направете си влог, селяндури нещастни! К'во ги стискате тия стотинки! Лихвата е 10000% (за 1000000 години, 'ма вие сте тъпи и не четете малките букви)", "Вземете еди-какво-си на изплащане, нищо, че нямате абслютно никаква нужда от него!" - това от една страна.

"Светът се свършва другата седмица!", "Светът може и тази седмица да свърши!", "Леле, дръжте се, света свършва утре, а дори и да не свърши, до края на месеца или ще ви блъсне кола или ще ви застрелят или ще ви ограбят! Така, че пазарувайте, малко ви остава! А, и между другото пратете 20-30 SMS-а!" - това от друга.

Ей така ми звучат рекламите и новините в превод. А масовия гражданин се поддава лесно на подобни манипулации. Ако не беше така, нямаше да съществуват Ватикана и НАТО примерно. Няма да уточнявам защо, че ще си изпрося бан
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X