Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Писна ми от тази телевизия!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Писна ми от тази телевизия!

Човек има право да си избира средата в която живее, също и личното пространство. Което е важно за доброто му здраве - физическо и психическо. Какво пречи да си подредим двора, къщата, нищо че съседа е мърльо? Може и да му хареса, и той да си го подреди.
    И тук е важен принципа - нека правим всичко, което е по силите ни и възможностите ни, пък да става каквото ще.
    Show must go on!
    LZ1VES

Коментар

Да се внушава страх в някакви рамки е меркантилно отношение на медиите и както сами виждаме се печели от това.Всичко почва с Гутенберг.От там нататък са манипулационни схеми на действие и похвати в рекламата и новините.Всичко е режисиран сценарий в определен интерес.Простия пример е употребата на индекса Гънинг Фог при обръщения на държавни глави и други високопоставени костюмари.
      83% от знанията си придобиваме зрително, а само 11% слухово, което означава че сме податливи.Половината от съдържанието в човешката памет е в резултат на видяното и чутото.Ето защо най-вървежно за оказване на масово въздействие са телевизионните предавания.
      Някой има ли за задължение да изнася речи пред аудитория или нещо подобно трябва да е наясно с долните редове, защото те не отстъпват по много от рекламните и медиините похвати за комуникативно убеждаване.Убеждението се постига чрез пряк и периферен път.
      • Първия най-общо казано е да се представиш и засвитеделстваш определена компетентност, привлечеш вниманието им, засвидетелстваш честност и искреност, и др.Загледайте се в рекламата на някои пасти за зъби как излиза доктор, представят го и той започва да изнася лекция и вади някакви словестни отчети.Метода работи с пълна пара.
        • Втория е да излезе нещо красиво и да почне убежденията как работата ще стане или "направо крещи - купете си го, вижте мен".Визирам рекламата на оня колан, който топял мазнини.То ако работеше хората нямаше да дават луди пари за диети, фитнесите щяха да затворят и много хора преквалифицират.Щяха да плъзнат такива сурогати на колана.На качествените стоки винаги се появяват имитации и подобрения от второ и третостепенни фирми.Отма ми идва примерите: Nokia N95 8gb, iPhone+, стоки на Адидас, Найк, Пума, Рийбок, Лото и още много.
          ЕдиТ: Аз затова рядко си пускам телевизия, защото не ме интересува кой коя ****, кое предаване почва или колко хубаво е новото ренде на ВеЕсТелешоп.

Последно редактирано от Redo; 22-12-09, 08:39.

Коментар

Май забравихте какво е "вечерни новини" ?
        Първо ни казват "Добър вечер......." и след това ни обясняват защо не е добра...
        SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
        0878299791

Коментар

За рускоговорящите - в замундата има качено представление на Задорнов, съставено изцяло от скечове, които са били сваляни от екран от руските телевизии. Един от най-интересните скечове е към края на представлението и пародира отразяването на самолетна катастрофа от руските телевизии. Човек хем се смее, хем не съвсем...
          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Отдавна не ползвам услугите на телевизора;алтернативата на телевизора трябва да е книгата според мен,но тъй като четенето изисква размърдване на сивата субстанция,а след края на работния ден на редовия гражданин "само това му липсва", то той логично се обръща към мързеливото занятие - гледане на телевизия,все пак по ТВ-то се поднася "сдъвкана" и готова за "поглъщане" информация.Отделно разбира се стои въпроса с негативното по екраните,според мен в класацията по гнусност на първо място излизат новинарските емисии ,следвани от предавания,чийто основен обект на дискусии е тъй ненавистната от мен политика,сериалите и прочие американски сериални бозо-кифло-боклученца или накратко "пълнеж" пък ми напомнят някаква лоботомия или нещо подобно.

Коментар

Първоначално публикуван от bg2001 Преглед на мнение
              Отдавна не ползвам услугите на телевизора;алтернативата на телевизора трябва да е книгата според мен.
              Според мен книгата трябва да е алтернатива и на компютъра до известна степен.Имам натрапчивото усещане, че информацията на 1 ръка растояние ми изиграва лоша шега с мозъка.Това което го има в интернет е плод на написаното някъде.За справка многобройните редовни статии появяващи се в сайтове свързани с определена тематика.От вчера съм почнал да си правя експеримент със себе си дали е по-добре да търся в книгите и когато се съмнявам в нещо да я отворя, и да търся страница по страница отколкото ctrl + F в браузъра.Днес ходих до библиотеката за нечетен брой книги за да поставя окончателно основите, нищо че информацията /или част от нея/ може да се намери в електронен вариант.
              Едит: Може да прозвучи като шега, но като се загледах, в стаята ми единственото нещо с прах по него е телевизора.
              Последно редактирано от Redo; 22-12-09, 13:31.

Коментар

Важно според мен е, информацията, която ни поднасят чрез новините да е достоверна - директна, а не прередактирана и политически и идеологически окрасена от даден редактор. Информационно ни заключиха в инфосферата на ЕС, НАТО, САЩ и както допълнение малко за враговете на демокрацията, относно нейното развитие и разпространение.А, във вътрешен план - знаем кой е главния герой, независимо какъв пост заема, а той как ще е добър на фона на добри новини. Те ще са добри когато каже!!! А,в света, в който живем не можем да се изолираме информационно, една изчезваща в бъдещето опция.

Коментар

Внасяте излишни емоции. Телевизията /по скоро-телевизиите ни/ са като всичко останало в България. В смисъл - много зле. Официалните телевизии - Канал 1, Бтв и Нова хич ги няма. Промиване на мозъци. Погледнете програмите им за деня, и ще се откажете да ги гледате. Тъпи водещи, неподготвени по темата, задават глупави въпроси, с нулево време за отговор. И турски филми през другото време.
                  Гледайте Дискавъри, Анимал планет и подобните.
                  И по-важното, вместо да се кокорите пред телевизора, говорете с близките си, излезте на разходка... Сега има пелин и кебапчета наблизо! Мамка и и телевизия!
                  Наздраве!
                  Георги Донев, 0889 437 687
                  Nissan Patrol Y60

Коментар

Първоначално публикуван от rulin Преглед на мнение
                    Важно според мен е, информацията, която ни поднасят чрез новините да е достоверна - директна, а не прередактирана и политически и идеологически окрасена от даден редактор.
                    Именно. Особено дразнеща е елементарната манипулативност. Можеше да се постараят и повече, но сигурно считат, че нивото ни не си заслужава труда .
                    Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Исками аз да споделя моето мнение Аз телевизия гледам много малко...И то NG и NG wild ...рядко филми...Няма да коментирам какво дават по новините ,но ми е интересно следното...Имам чуството ,че ако нямаше телевизия да каже на хората ,че ще има криза и то нямаше да я има
                      Просто наплашиха хората–>те спряха да пазаравут (свиха се )->ето ти криза..Нали има и други много неща които са причина ,но пустата телевизия има адски голям принос според мен...Какво мислите за тази ми теория?
                      Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Не,мерси не ми трябва телевизионна или по-скоро медийна "достоверност",искам да тъна в мрака на незнанието .

Коментар

Първоначално публикуван от MaxBass Преглед на мнение
                          Исками аз да споделя моето мнение Аз телевизия гледам много малко...И то NG и NG wild ...рядко филми...Няма да коментирам какво дават по новините ,но ми е интересно следното...Имам чуството ,че ако нямаше телевизия да каже на хората ,че ще има криза и то нямаше да я има
                          Просто наплашиха хората–>те спряха да пазаравут (свиха се )->ето ти криза..Нали има и други много неща които са причина ,но пустата телевизия има адски голям принос според мен...Какво мислите за тази ми теория?
                          Ами аз точно това се опитвам да кажа, точно за това влияние говоря.
                          Теорията ти на практика е вярна!

Коментар

Мдааа , чета , чета темата и се усмихвам.
                            Писнало ви е от телевизия . Ами що я гледате ?!
                            Едно време при бай Тошо имаше 2 програми.Писна ми да ги гледам и си конструирах няколко антени , доде нацелих сръбските - први и други програм. Научих и српски покрай това . А по едно време - втората половина на 80`те пуснаха и трети канал и тогава по цяла нощ даваха МТВ. И ги гледах и ми беше кеф.... Сега като обяснявам това на децата ми , те ме гледат странно и недоверчиво . Сиреч : та нима е имало време без МТВ ?!
                            Понастоящем ...антените отдана ги няма на блока , а раздвижвайки дистанционната вафла гледам , че имаме няколкостотин канала . От тях избирам няколко , които АЗ искам . ... ама като се сетя за Първа и Втора програма , става ми кеф че имам такъв избор и не съжалявам за Комунизъма. Ама тук дават за убийства- ЩРАК ! - и пускам рок музика. Там пък някой измамил сто човека - ЩРАК ! - футбол от Албиона ! Кеф за окото . "Хей , ама ти как така не си съпричастен с тези стоте и не им съчустваш ?!" Ами пич , те за съчувствие ли са ? Еми да се съберат тези стоте и да хванат този дето ги е измамл и да му покажат отрязаните уши по V-Box . Така и друг преди да мами ше си помисли кво го чека. Пак ли друг чакаме да ни върши работата , а ние да хленчим ?. Sorry !
                            Към Венци Петров : Лошите новини от психологическа гледна точка са по- печеливши ? Не е така . Вместо да слушам за Гущера , Хамстера , Каратиста , Баретата и т.н. , аз предпочитам хубавите новини , ама къде са ? Например : "Известен български математик , той и Акадамек е зарязал службата си на посланик в Япония ,зарязал е политиката , вталил се е - вече не прилича на Котоошу- и е подготвил ДЕСЕТ деца от Природоматематическата , които са заели първите ДЕСЕТ места на Световната Олимпиада мо математика в Токио".... Е те това да чуя по Новините , ще заплача от гордост , че съм българин !....
                            ...а до тогава ше си гледам Дискавъри . Как например е построен 14-километров мост през морето или е пробит 15 - километров тунел през планината ....

ПС : Като споменах за тунели . Ето една добра новина , която убягва от окото на репортерите по телевизиите : Вече няколоко месеца И ТРИТЕ ТУНЕЛА на Витиня работят едновременно ! ... Нещо , което не се е случвало от 25 години . Хвала !
                            Последно редактирано от Vlado_Ts; 24-12-09, 15:04.
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                              Мдааа , чета , чета темата и се усмихвам.
                              .....
                              Лошите новини от психологическа гледна точка са по- печеливши ? Не е така . Вместо да слушам за Гущера , Хамстера , Каратиста , Баретата и т.н. , аз предпочитам хубавите новини , ама къде са ?
                              И аз чета и пиша от началото,ама на такива твърдения само се усмихвам и аз.
                              То в темата си пише защо.
                              И твърденията "аз предпочитам.." или "аз не гледам..." значи няма никакво значение какво става и какво се приказва,са меко казано лековерни.
                              Заравянето на глава в пясъка,никога не е било добро решение.
                              Света не се върти около никой от нас,но се влияе от всички ни.
                              Разбирам ако 80% от хората кажат-"Не гледам и не се интересувам от новини и телевизия"-да,тогава ще има някакво значение.Обаче ако това е истина и половината телевизии да са фалирали и журналистите щяха да са на минимална заплата.
                              Да четеш е едно ,да се замислиш и да го осмислиш,е съвсем друго.

Иначе за хубавите новини съм съгласен,ама засега не се котират.
                              Ако някой чуе нещо лошо,веднага взима мерки,а ако пък чуе добро,изчаква да се увери че не го баламосват.А уж вярваме в доброто...Вярваме ама от доброто не сме застрашени-истинкт,какво да се прави.
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от MaxBass Преглед на мнение
                                Мисля че меко казано не си прав. Клиентите които вече не пазаруват са с реално опразнени джобове, за което телевизията, колкото и мощна да го раздава, няма заслуга.
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X