Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Там, където буксуват ракетните МАЗове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Там, където буксуват ракетните МАЗове

Оранжевия "буркан" на "Камаз"-а не случайно е изнесен нависоко над кабината /там филтър ли има?/ - да си намериш камиона .
    Последно редактирано от nnikolow_n; 18-09-09, 12:15.

Коментар

Май че американците им показаха, как се прави в едно находище за газ взето на концесия и то доста по-евтино от това, което струва на руснаците. Руснаците обаче в една дискусия направиха следния коментар: - "Кой са тия да ни кажат как се правят пътища' и продължават да строят пътища по-техните си начини.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        п.с.
        ЖП линии там се правят с умопомрачителен разход на инертен материал, за шосеен път - вероятно някой го е сметнал, задраскал е полученото число и отишъл да се напие от мъка. Важна подробност - това, по което стъпват, без да затъват по-надолу, не е дъното на блатото, а само по-замръзнал слой.
        ЖП ЛИНИЯТА БАМ-Байкало-Амурската магистрала.Други май няма.
        Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 18-09-09, 12:17.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от tabak Преглед на мнение
          Май че американците им показаха, как се прави в едно находище за газ взето на концесия и то доста по-евтино от това, което струва на руснаците. Руснаците обаче в една дискусия направиха следния коментар: - "Кой са тия да ни кажат как се правят пътища' и продължават да строят пътища по-техните си начини.
          Дай някое линкче да разгледаме и ние.

Иначе, те и геолого-проучвателните работи в тия райони са "интересно" занимание. Еле пък ако се прави сеизмика. Вибратора ще се залепи безвъзвратно. Като знам тук какви мизерии са ми разправяли мои бивши колеги, не е истина. А там е несравнимо.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Луда работа,луди хора,луда държава..
            Руските"герои"са си чиста проба мазохисти,луди Донкихотоовци...
            Път се прави и във блатото,а там не е чак толкова зле работата-нали хора живеят.Арабите цял град построиха в морето.А руснаците имат не по-малко богатства,даже и повече-построяването е въпрос на желание..Ама пуста водка...
            [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
            Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
              Луда работа,луди хора,луда държава..
              Руските"герои"са си чиста проба мазохисти,луди Донкихотоовци...
              Път се прави и във блатото,а там не е чак толкова зле работата-нали хора живеят.Арабите цял град построиха в морето.А руснаците имат не по-малко богатства,даже и повече-построяването е въпрос на желание..Ама пуста водка...
              Ми построили са, арабите. Щото понамирисват че другото им кранче ще спре все някога, и решили да привличат богаташи и туристи. За всеки влак - пътници.

...и не е само водката. Ако такъв път е от жизнена необходимост - ще го направят. Явно обаче не им трябва.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

По-голямата част от годината същият този път си има перфектна твърда настилка.
                - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Спарки,кво значи не им трябва?!?!От клипа се вижда колко не им трябва...По цялата страна е така.Във 21 век все пак живеем.Да,не е само водката,и руския манталитет-дай им да си бият главата в стената и да тръбят колко са силни.
                  Арабите няма значение от какви подбуди са го направили-важното е,че мислят занапред и въобще нещо правят.Руската подбуда да не го правят каква е? Естественно трасе за оффроуд по цялата територия...
                  Да оставим арабите..Ами в Скандинавието.Там имат още повече извинителни причини да не го правят...8-9 месеца в годината перфектна снежна магистрала ипостоянна температура под -30,останалото време същите блата.Ама хората са си направили пътища..отоплаяеми даже..

Коментар

Спарки,кво значи не им трябва?!?!От клипа се вижда колко не им трябва...По цялата страна е така.Във 21 век все пак живеем.Да,не е само водката,и руския манталитет-дай им да си бият главата в стената и да тръбят колко са силни.
                    Арабите няма значение от какви подбуди са го направили-важното е,че мислят занапред и въобще нещо правят.Руската подбуда да не го правят каква е? Естественно трасе за оффроуд по цялата територия...
                    Да оставим арабите..Ами в Скандинавието.Там имат още повече извинителни причини да не го правят...8-9 месеца в годината перфектна снежна магистрала ипостоянна температура под -30,останалото време същите блата.Ама хората са си направили пътища..отоплаяеми даже..
                    Може да ти е интересно... http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...B5%D1%82%D0%BE
                    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

А какво са направили арабите? Лигавщини! Кому беше нужно това, освен на самите тях. Те според мен са хвърлили едни пари, и са направили едно голямо НИЩО. Да, за някои дребни богаташчета (че и по-едри) може да е ценно, но кому е нужно и каква полза има от него за друг, освен за самите араби, при това измервано с парични средства, и нищо друго.

Всъщност няма лошо. И за далеч по-главоломни глупости са давани дори повече пари. Въпроса е че според мен е чисто прахосничество.

Сега за Русия - там се работи. Не е магистрала. Магистрала се строи от едни подбуди, които там просто ги няма. Където им трябват магистрали, вече са си ги построили. Друг манталитет, други ценности, други хора. А колкото до скандинавците - те по мое мнение са най-читавите нации в Европа изобщо. Само че са несравними по нищо с руснаците - нито нрави, нито икономики, нито територия, нито гъстота на население (обща, а не само в големите градове). А Русия, и след разпада на СССР, продължава да си е огромна територия, с нищожно за нея население, и като брой, и като гъстота, особено в някои райони.

Коментар

А,бе,стига им оправдавайте глупостите на руснаците !!
                        Много ясно ,че на арабите им трябва "Палмата "-затова са си я направили ..У ТЯХ !А на руснаците им трябва път-да си го правят..И няма значение за колко хора се прави и най-важното колко ще струва.Ей така читавите нации са станали читави-трябва ли ,значи се прави.Пример със МегаМашините-хората правят грандиозни машини за умопомрачителни пари,и то за една единственна работа,без да знаят дали някога пак ще я използват...но го правят.Не като нас(или руснаците)-почва се "...ми то ся,..ми то после..много пари.."..и нищо не се прави,или не се прави като хората.Парите се откраднат и накрая ни пари,ни нещо насреща..И така всеки път и идва следствието-от едни и същи хора стават читавите и нефелните нации..
                        ПП Гъстотата на населението не толкоз вожна или маловажна..Дай на тея хора,дето са отдалечено да им пуснат по една бомба,и да не се занимават с тях.По Сталински:"Има човек-има проблем,няма човек-няма проблем !"
                        Последно редактирано от peterbg1; 18-09-09, 14:22.

Коментар

ПП Гъстотата на населението не толкоз вожна или маловажна..Дай на тея хора,дето са отдалечено да им пуснат по една бомба,и да не се занимават с тях.По Сталински:"Има човек-има проблем,няма човек-няма проблем !"
                          Да бе, хич не е важна. Да строим път, щото 5 човека трябва да ходят на работа. Хитро.

...и колко ще оцелее тоя път, щом по него минават такива машини? И колко време реално ще се експлоатира, ако до няколко години цялата тая техника се премести да работи на друго място?

Всяка нация си има треските. Някои с повеч и по -големи, други - с малки тресчици. Да тук е хаос, тук се краде и т.н., но въпреки това има повече свобода. Никой няма да ти каже нищо ако от зор препикаеш храстите пред блока, нито пък ако настъпиш по погрешка 10 сантиметра от поляната зад блока. И като ти писне, се мяташ на джипката и айде у гората. Това при "читавите" до голяма степен не може да стане. Въпрос на приоритети. А да видиш нахилен "читав", ама истински, а не от добро възпитание, си е направо изключение.

Та, не знам. Свят широк - място за всички. Всеки може да си намери местенцето, където да е щастлив. То това му е и хубавото.

Коментар

За различни неща говорим.За 5 човека разбира се,че няма да строиш магистрала,но поне някво пътче.А в случая с тея тежки машини явно става въпрос за много-много повече..Бил ли си в Русия ?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Да бе, хич не е важна. Да строим път, щото 5 човека трябва да ходят на работа. Хитро. ...
                              Хм, хайде да си говорим сериозно. Че руското безхаберие край няма - това и руснаците, които пишат тук няма как да го отрекат. Събират ми се общо 9 години по ония земи и не съм стоял на едно място. Нямам нищо против руснаците като отделни индивиди - разкошни хора са. Но като обща държавна организация - е, нема такова животно!
                              Дума не може да става да се сравняваме, най-малкото България е наполовината на Москва по население и колкото Подмосковието по площ.

На който му трябват пътища - строи си. На руснаците не им трябват пътища по идеологически причини, или по-скоро по липсата на каквато и да е било идеология. До не толкова отдавна горивата бяха без пари и на никой не му пукаше колко харчи хеликоптера или Урала или самолета или... все тая. Плюс мания за секретност. Плюс, че реално на никой не му пука - щом дядо ми е живял така и аз мога.

Е, да, времената се менят, само че...някъде другаде. В Питер, Москва - да, в Новгород, Ростов - може би.
                              В Захолустево още влакове взривяват и им е силно напрез канчето с брага има ли пътища или няма.
                              Не си виждал село с 1500 души и всичките мъртвопияни преди 9 вечерта, нали? Половината от тях - на улицата, а навън -15 и лек снежец. Чудна картинка, повярвай ми, не се забравя лесно, продуцентите на Resident Evil пасти да ядат.

И Полковника и Chimik и другите руснаци, които пишат тук, са от друго тесто, това са хора, които имат нещо в главите, имат своето си виждане и идеали. Може да не са трезвеници, но за тях водката не е баща, майка и гроб. Ако всички (хайде да не всички, нека половината) руснаци бяха като тях, американците щяха да дават мило и драго за руска зелена карта и право на работа в Зауралието.
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                                Хм, хайде да си говорим сериозно. Че руското безхаберие край няма - това и руснаците, които пишат тук няма как да го отрекат. Събират ми се общо 9 години по ония земи и не съм стоял на едно място. Нямам нищо против руснаците като отделни индивиди - разкошни хора са. Но като обща държавна организация - е, нема такова животно!
                                Дума не може да става да се сравняваме, най-малкото България е наполовината на Москва по население и колкото Подмосковието по площ.

На който му трябват пътища - строи си. На руснаците не им трябват пътища по идеологически причини, или по-скоро по липсата на каквато и да е било идеология. До не толкова отдавна горивата бяха без пари и на никой не му пукаше колко харчи хеликоптера или Урала или самолета или... все тая. Плюс мания за секретност. Плюс, че реално на никой не му пука - щом дядо ми е живял така и аз мога.

Е, да, времената се менят, само че...някъде другаде. В Питер, Москва - да, в Новгород, Ростов - може би.
                                В Захолустево още влакове взривяват и им е силно напрез канчето с брага има ли пътища или няма.
                                Не си виждал село с 1500 души и всичките мъртвопияни преди 9 вечерта, нали? Половината от тях - на улицата, а навън -15 и лек снежец. Чудна картинка, повярвай ми, не се забравя лесно, продуцентите на Resident Evil пасти да ядат.

И Полковника и Chimik и другите руснаци, които пишат тук, са от друго тесто, това са хора, които имат нещо в главите, имат своето си виждане и идеали. Може да не са трезвеници, но за тях водката не е баща, майка и гроб. Ако всички (хайде да не всички, нека половината) руснаци бяха като тях, американците щяха да дават мило и драго за руска зелена карта и право на работа в Зауралието.
                                Тук нямаме различия никакви.

А дали съм бил - бил съм, но не където трябва, за да си изградя пряко представа за всичко. Че и за малко, на всичкото отгоре. Не казвам че са цвете за мирисане всичките. Както казваш самия ти - частта от тях, на които им пука, и които имат нужда от пътища, са си ги построили. Да процента е малък, толкова са и пътищата. Друго е. Диво. Не коментирам хубаво или лошо. За всеки - различно.
                                Виж, да речем чичо ми е бил, и достатъчно дълго, и където трябва. И е разправял. Имам някаква представа, и явно тя съвпада с мнението, дето съм цитирал в поста си.

Видял съм друго - видял съм работа в такива райони, не в Русия а в далеч по-лесни места. Еми гнус си е. Гнус си е навсякъде. Гнус си е дори когато си на 20 километра от най-близкото населено място, дето може да се нарече такова. Ако си на 200, или не дай боже на 2000, трудно дори си го представям. Обаче - факт. Щом и така може - някои хора са щастливи, а други не биха припарили изобщо там. Въпрос на манталитет и приоритети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X