Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Там, където буксуват ракетните МАЗове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Там, където буксуват ракетните МАЗове

Добре казано,колега tef40 ! Който живал там има по-реална представа за нещата и има по-критично отношение към управление,манталитет и т.н..И аз съм живял 8 год. в Русия,та за това взех отношение по въпроса.Може и на едно място да сме живяли-аз 3 год в Усогорск,Коми и 5 год. в Санкт-Петербург.И аз имам много приятели руснаци и нямам нищо против тях,но няма как да се отрече руската действителност,както те самите не си я отричат.
    А що се отнася до проблемите на руснаците с водката-то си е всеизвестно.Както викаш-тя е майка,баща и т.н. Преди 2-3 месеца,гледах по руската телевизия вървеше кампания за борба с алкохола-загубено дел.Правителството беше обявило за национална трагедия алкохолизма в Русия...
    [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
    Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
      .......-аз 3 год в Усогорск,Коми ...
      А аз една на същото място, но през далечната 1974-а

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        ... някои хора са щастливи, а други не биха припарили изобщо там. Въпрос на манталитет и приоритети.
        А сега, за да бъда честен, ще си призная, че отдавна си мечтая да ми се съберат накуп достатъчно свободно време и достатъчно ресурси, за да си направя едно дъъъълго пътешествие по пустите земи.
        Ама къде ти пари за едногодишно приключение
        Плюс подготовка на необходимия транспорт, а той, с риск да ме изядат феовете, не е Уаз. Нито каквато и да е друга джипка в класическия смисъл.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Незнам защо всяка започната така тема се превръща в спор "Руско-Антируско"
          Мисля че форумът е за нещо различно а не да се деркате постоянно за едни и същи неща и да оспамвате темата.

Относно Мега Билдърса /незнам защо точно това се дава за пример като няма нищо общо в случая/ и всичките им подобни предавания по "пропагандните" средства смъртоносен улов, дървосекачи и т.н. Извинявай ама Коми е територия 5 или 6 пъти колкото България и все още има територии където човешки крак не е стъпвал, а щом колегата Алекс е бил там може да ти каже за какъв добив става въпрос. Пътищата се правят от наредени едн до друг трупи отгоре булдозера ги заравнява със сняк и си караш със 120 и нагоре. Има и едни трактори копейковци им викат /щото не се гасят през зимата и денонощтно викат пуф-пуф-пуф, та на всяко пуф излитала по-една копейка / , та като излетиш от пътя ги чакаш да минат да те дръпнат обратно на-него и пак газ. Строят се цели градчета за персонала който добива материал. Знаеш ли кога семейство незнам си кое с техните 10 комиона и 5 товарача ще изкара такъв добив.

Скандинавците за които говорите, например Норвегия /страната с добри доходи в Европа в момента/ до скоро изобщо не е можела да измъкне този газ и нефт от недрата на океана. А познай каква е по народност компанията която в момента добива там!

Мисля че Стефан постави клипа с заглавие " Там, където буксуват ракетните МАЗове " и според мен единствената машина дето вървеше на на клипа беше Витяз-а /затова сложих и друг клип/.
          Дайте ако искате да поръсаждаваме над това "Улай бе джанъм е така" и коя друга Немска, Американска, Китайска,Македонска машина би отишла там.

Аз лично това очаквам да прочета отваряйки форум за офф-роуд а не "Остави ги тия Хамериканци мани ги тия руснаци"

През к** ми е на мене и за едните и за другите, а и на тях за нас също Вервайте ми.
          088455338две
          "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
          Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Интересно какво те кара да мислиш че е от 71г?
            Говоря за клипа ВИТЯЗЬ.Там в началото изписват 1971 на 20 сек някаде от клипа.
            ROCK ON

Коментар

Има една единствена причина, там да няма шосе. Природата.
              И влак не може да се пусне, освен теснолинейка, и тя не навсякъде. Пък тя вече не може да вози нищо, и от нея няма смисъл. А след като прекарат тръбите, през тия места много години вече няма да мине никой.
              Учете география, преди да се посветите на политологията. Между другото - помага против резил.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                А аз една на същото място, но през далечната 1974-а
                А аз 2години също Усогорск

Коментар

Е,аз както казах 3 г,през 86-89г. ,родителите ми 10г.,ама това е без значение,че хората от интернета,телевизията и разкази са по-запознати и от нас със тайгата,руската действителност...и не само с това
                  [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                  Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Аз като най-неук предлагам да се върнем в темата и да зарежем тия мерения на.....пътищата в Русия. То нали бяха казали.Като си нямат пътища ще си правят техника http://www.youtube.com/watch?v=u6lBi...eature=related

Коментар

Много добро изпълнение на прекрасната песен на Висоцки. Благодаря !
                      Не съм стъпвал в Русия, след времето на " Комунизъма".
                      Бях забравил колко е готино с тези самоотвержени и дружелюбни хора.
                      Ама след един месец да си вземеш самолета, па да си дойдеш в България .
                      Съберат се в кухните, по потници, омаят се като котараци, па почнат да вият едни тъжни...ии песни а хубавите им жени стоят и се чудят, ще ли ги огрее .

Всъщност основното чувство, което обича руската душа е да - мъкува / иде от тоска - мъка /. Не знам 'що така, но е факт.

В тоя смисъл удобствата, вещите и битовизмите ги отегчават.
                      Малко ли съм срещал из подредена Европа, да тъгуват баш за родната степ и бездорожие.

Всъщност да Ви питам; Вие да сте срещнали доволен Руснак ?
                      Който да каже - Доволен съм от всичко.
                      Аз не съм.
                      Последно редактирано от Nik Nikolov; 19-09-09, 07:54.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Има една единствена причина, там да няма шосе. Природата.
                        И влак не може да се пусне, освен теснолинейка, и тя не навсякъде. Пък тя вече не може да вози нищо, и от нея няма смисъл. А след като прекарат тръбите, през тия места много години вече няма да мине никой.
                        Учете география, преди да се посветите на политологията. Между другото - помага против резил.
                        На 90% от територията на Русия, където трябват пътища, на 100 метра дълбочина няма грам скала за чакъл и насипи, от които се правят пътищата. Само льос, торф и плаващи пясъци!

Беседвах на тази тема с пътен строител от С.петербург за направата на аутобан Москва - Санктпетербург. И как нямат инертни материали наблизо.
                        -Как это - нет?! А Урал?- учуди се той.

Там където трябва някой-друг мост, никккакъв тунел, цената на строителството се определя от транспортните разстояния!

На участъка Бургас-Карнобат турската компания си "намерила" кариера за камък с 5-6 километра по-наблизо до трасето. Печели. Вдигна се олелия и им коригираха пр.сметната документация.

Коментар

Бе, мани ги бе, парникови еврокраставици. Средни ширини, климат за бански гащи. Ни чули, ни видели, за помисляне и дума не става, ама знаят ... Аз предлагам на такива, да вземат да наплюнчат молива, и после да кажат колко струват няколко милиона километра пътища през нищото. Да кажат за какво ще служат, е ясно че не могат. Още по-малко как ще ги пазят от навяванията на сняг поне, за друго и не говорим. Вечната замръзналост, и размразяването на пътното легло не са го чували.
                          Америка това, Европа онова ... И върху каква геология, и на какви разстояния са тия неща там, а? Да не говорим че американската шосейна система е строена по конкретни причини, за невменяеми пари, и общо взето не се използва. Но се руши. А асфалт вече няма, и няма да има. Вече преработват нефта достатъчно дълбоко, няма гъсти буклуци, с които се заливат шосета.

Коментар

На това място дали немците щяха да водят военни действия през Втората световна?

Коментар

Бих лепнал темата под логото на форума. От това по-офроуд - здраве му кажи.

Коментар

Това явно не е за тука, та модераторите ще го преместят. Да ме прощават, ама ми е трудно да им се бъркам в подреждането на темите.
                                Като става дума за странни места, на които е вървяла оная война, то все пак ги е имало.
                                На Елбрус е имало практически невъоръжена метеостанция, немците са я превзели. Когато руснаците са тръгнали да си я връщат, практически не е имало бой, групата е попаднала в плен. Още по след това, пак без бой, руснаците пък са прибрали от там немците. Отношенията са били като между туристи, не като между противници. За съжаление не помня датите, алпинизма никога не ме е палил.
                                Около Мурманск, през цялата война, е имало почти непрекъснат фронт, и през нощите. Вярно, никой не е помръднал наникъде и метър, но там са загинали много хора и от двете страни.
                                А в белоруските блата е било съвсем лошо. Там през 41-ва е загинала цялата съветска Втора армия, и всичко с което са могли да и помогнат, е било малко преди това да я преименуват във Втора десантна армия. Неясно дали като обявяване на факта, че действа в обкръжение, или като психологическа подкрепа. Последствията за семействата на изчезнали десантчици, са били като за загинали герои, а не концлагери, като за просто безследно изчезнали. През 44-та, пак през тях е минал съветския главен удар, и за немците резултата е бил много по-тежък от Москва и Сталинград, взети заедно. Никой не го е очаквал, това е абсурд и по мерките на съвременния офроуд. Три отбора опитни спортисти, от сто - ще минат. А повече от половин милион войници, с танковете, оръдията и всичко останало, аз поне не знам как са успели. Чел съм, слушал съм, говорил съм с хора - нереален подвиг.
                                През Първата световна война, пък дълго са се били в Алпите. Там артилеристите и от двете страни, с няколко стотин снаряда, са утрепали почти милион души. Сетили се да стоварват лавини върху окопите на другите.
                                А от края на войната, и до началото на 50-те, пък американците са нападнали руснаците в Антарктида. В района на ледника Рос, те са копаели уран. Работата се е разминала с няколко въздушни боя, потапянето на два американски кораба от ескорта на самолетоносача, и няколко свалени самолета. После набързо са се разбрали, подписали са, и от тогава, никой не копае там нито разкошните черни въглища, чист кокс, които са извънредно много, нито урана, който е много повече, отколкото даже в Австралия.
                                Войната е крайно дълбока генетична програма. Зверовете и хората успяват да я водят и там, където даже не могат да оцелеят. Но воюват.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X