Обява

Свий
Няма добавени обяви.

25-тия кадър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 25-тия кадър

....През 1957 г. американският психолог Джеймс Уайкъри прави следния експеримент: прожектира документален филм и в даден момент с помощта на допълнителен апарат, внедряващ тези кадри, показва на екрана реклама на "Кока-кола". Кадърът се появява за свръхкратко време и зрителите изобщо не осъзнават, че виждат ода за прословутата напитка. След сеанса обаче се скупчват на бюфета, за да си купят бутилка от тази напитка. .....
    От тук http://nauka.bg/forum/index.php?show...ded&show=&st=0
    Преди много време съм гледал документален филм по въпроса. А се и сещам за един наш аниматор, осъден за таквоз провинение, беше пуснал скрит кадър на който пише: долу Желю Желев.
    Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

До: Турските телевизии

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Светлинните рецептори са много, а зрителният нерв - тъничък. В ретината се извършва една значителна обработка (нещо като "компресия със загуби"), за да може по-важните неща да се прекарат през този нерв до мозъка. Разбира се, тази "компресия" е адаптирана към нещата, които човек е виждал от маймунско време, че и по-рано, до днес. В това се включват всякакви бързо и бавно движещи се неща, но не и появяващи се и изчезващи - тях зрението ги възприема по-бавно. Пак в тази връзка, граничната скорост, с която центърът на зрителното поле реагира, е 0.1-0.15 секунди. В периферията можеш да видиш и трептене 60 херца (това са примерно 0.015 секунди), но там пък само забелязваш трепването, но не и какво точно трепва. Няма форми и контури.
      След като се зачетох по-обстойно в написаното "бързо и бавно движещите се неща които се възприемат по-бавно" мисля да се консултирам с моя позната психоложка как работи съзнанието и подсъзнанието и дали е толкова лесно за манипулация докато гледаме.До няколко дена ще напиша ако не забравя какво е положението, защото явно не всичко е биология.
      В този смисъл попаднах и на един интересен сайт.Там може да проверите вашето подсъзнание.

Коментар

Първоначално публикуван от Ковача Преглед на мнение
        ....
        От тук http://nauka.bg/forum/index.php?show...ded&show=&st=0
        Преди много време съм гледал документален филм по въпроса. А се и сещам за един наш аниматор, осъден за таквоз провинение, беше пуснал скрит кадър на който пише: долу Желю Желев.
        И аз точно за кока колата се сетих, но в горния линк се пишеше за Боби турбото, гледали ли сте някои от тези клипове, и въздействат ли?

А кой наш аниматор е осъден за това, че е включил скрит кадър за Ж. Желев?

Първоначално публикуван от Redo Преглед на мнение
        .....
        В този смисъл попаднах и на един интересен сайт.Там може да проверите вашето подсъзнание.
        Отворих линка и изпълних указанията и вече 10 мин. чакам и нищо....

Какво в същност трябва да стане? /сори, ако звучи тъпо/
        Последно редактирано от s_s1; 10-09-09, 14:51. Причина: добавка на цитата на Redo
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ох тия теории на конспирацията винаги са ме забавлявали.
          А нещата са толкова по-прости. Вика му се добре направена реклама. Рекламата присъства навсякъде. Елементарен пример - Дж. Бонд що ползва СЕ, а не Нокия?
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

сс1 може и от браузъра ти да е... при мен веднага показва.То както разбирам е да пишеш цифри и букви със затворени очи.
            Търтей, реклама на какво е 25-я кадър?

Коментар

А ето го и закона. http://www.mediator.online.bg/bg/radiotv.htm
              Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Ето я и пълната история:
                http://www.pressboard.info/preview.aspx?articleid=92478

А после се смеем на измамените по телефона и се чудим от къде се вземат... Щом след деситилетия някои продължават да вярват на подобни приказки.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ама има елементарни начини за реклама. Скритата реклама, колкото и да е забранена, е много трудно доказуема. Тия неща с хипнозата няма нужда да се ползват. Ако изобщо работят.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Конспирации, магареспирации...
                    Сега се сещам, че тук-там още се срещат подобни изпълнения - например във филма "Боен клуб". Към края на филма има отличаващ се от останалите кадър. Не го бях забелязвал, но пишеше за него в "нета" и поразгледах по-обстойно филма. Ами имаше си го. Поздрав за публиката, ако мога така да се изразя. На който му се занимава, да "копа". Не знам дали го има във всички версии на филма.
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Кадрите в "Боен Клуб" си се виждат. Лично аз още при първото гледане ги видях, както и тези в началото (в болницата). По непонятни причини обаче не ме обзе никакво неудържимо желание да си купя Брад Пит
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Това за 25-ия кадър наистина изглежда градска легенда. Но за да е толкова устойчива, има допълнителни причини - освен тъй заразната конспирофилия и освен стария вече художествен филм за "кадъра".

Работата е, че рекламата действително е развита наука и използва трикове, които човек трудно би заподозрял.

Например, знаете ли защо в рекламните паузи звукът е по-силен? Не е, за да чувате по-добре. Още когато номерът е измислен, логиката е друга (макар позната на всеки по-опитен студент): по-добре запомняш нещо, ако същевременно извършваш някаква действие. В случая - намаляваш звука или го изключваш, отиваш в кухнята за бира и т.н.

Някои от тези психологически тънкости са меко казано на ръба на почтеното и законното. Не е чудно, че "25-ият кадър" е станал нещо като техен символ.

Поздрави!
                        Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          Кадрите в "Боен Клуб" си се виждат. Лично аз още при първото гледане ги видях, както и тези в началото (в болницата). По непонятни причини обаче не ме обзе никакво неудържимо желание да си купя Брад Пит
                          Ти си ясен. От редовното "облъчване" си развил имунитет.
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

След кратка консултация по въпроса с 25 кадър, за съжаление психоложката не беше чувала за подобно нещо, но ми обясни как във филмите и телевизията се пропагандират други неща.Как от САЩ тръгват повечето манипуации и по-точно някаква секта която цели да подбие еволцията и хорада да са подчинени.

Коментар

По-добре да ти беше обяснила за 25-ия кадър...
                              Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

През 80 -те години, в някакво полулярно списание бях чел за 25 - тия кадър и това което си спомням е, че материала се заснема с 24 кадъра в секунда, а се излъчва с 25 - 24 заснети плюс един добавен. Човешкото око при честота над 22 кадъра няма способността да ги различава. Това което вижда, реално възприема , съответно се обработва и стига до нашето съзнание е непрекъснатата информацията от 24 кадъра, а 25 -я остава скрит за "реалността" на съзнателното възприятие и действа на подсзънанието впоследствие. Точно на този кадър се появява тази информация, която предизвива съответната маниполацията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X