Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Турските телевизии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Турските телевизии

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
    Всеки има право на избор...и на вкус.
    И всеки има право да няма вкус.

Коментар

Повечето жени покрай мен са се побъркали по някакъв си Мехмед.А уж Доган вече не е на власт.
      Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Тук определено бъркаш главното и второстепенното. Турските сериали се гледат главно в Турция. Целта на турската политика със сериалите е главно самите турци да се поевропейчат. И това не е петата, а първата колона. Това, че продуцентите са взели някой лев и от България, никой не го засяга.
        Не съм сигурен, че наистина не са поръчкови и не гонят някакви цели. Попадал съм на тях и съм се позаглеждал. Обикновено сапунките не са толкова добре заснети, даже най-популярните. Че сценария на подобен род продукция, независимо от произхода й, винаги е плосък и тъп, така е, но от начина на заснемане, си личи, че поне режисьорите, операторите и монтажистите не са случайни. Най-вероятно са кинаджии и то от по-добрите им. Не ми се вярва това да им е обичайното поле за изява...
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
          Не съм сигурен, че наистина не са поръчкови и не гонят някакви цели. Попадал съм на тях и съм се позаглеждал. Обикновено сапунките не са толкова добре заснети, даже най-популярните. Че сценария на подобен род продукция, независимо от произхода й, винаги е плосък и тъп, така е, но от начина на заснемане, си личи, че поне режисьорите, операторите и монтажистите не са случайни. Най-вероятно са кинаджии и то от по-добрите им. Не ми се вярва това да им е обичайното поле за изява...
          Така е
          .....сигурно ще отбележите като "изключително случаен" фактът, че абсолютно всички серии на абсолютно всички турски сериали се качват в един от най-известните български видеопортали???

Абсолютно промиване на мозъци! В праймтайма ще се въртят турски сериали...като не били хубави, сменяй канала. В големите градове е лесно, като имаш 99+ канала, а в селата и по-малките градове, където има ефирни телевизии на кое да смениш ? От Нова на Бтв?! От единия сериал на другия? И това с изключването много добре знаете, че го правят хора, които могат да преценят. Само че те не са от "рисковата" група за вменяване на определени възгледи.
          Евтини били, ми защо не ги пускат по Евроком Пловдив или по ТВ България, а случайно двете телевизии с най-голям бюджет се хвърлят на "евтини" продукции...май не е само заради кризата...
          Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
            Не е логично да има неспонсорирани сериали. Това е, защото тези, които са спонсорирани, са много и по силата на неравностойното парично участие са по-качествени.

Самото название "сапунена опера" идва от един от първите в жанра, свързан с компания за битова химия (е, това може и да е легенда).

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
              Даа. Турските сериали.Наистина не правят чест на родните телевизии ,но родните политици не е зле да хвърлят по едно око на тях.Защото чрез тях могат да се поучат от туските си колеги на патриотизъм.Не бързайте да ме хулите.Тези сериали са петата колона в дългосрочната програма на Турция за присъединяване към евросъюза.Ако сте забелязали,в тези филми има един силно видоизменен показ на турската действителност в определено европейски вид.Та нали това е целта.Всички в Европа да видят,че в Турция и жените са равноправни и ходят с миниполи и не са религиозни фанатици,че исляма не е страшен.Нищо че който е посетил страната вероятно е забелязал, че по улиците единствените жени са чуждестранните туристки,че навсякъде лъха на ориента ,че много девойки носят онези дълги палта и забрадки,а по на изток май е още по екзотично.В крайна сметка това е и работата на турските политици-да представят страната си в най добра светлина.Друг е въпроса, че това въобще НЕ Е работа на българските политици, както и да прокарват лобито на турските интереси.Защото тези филми, бъдете сигурни ,не са се появили така изневиделица на пазара и очаровали мениджърите на двете най гледани телевизии.Не е минало без съвещаване-увещаване на високо равнище. Да живее тройната коалиция. Да живеят рейтингите.
              Точно така си е. И тези сериали се продават на символична стойност, защото са платени от Турция, някои отговорни другари сигурно са гушнали и рушвет по комшийски.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Не е логично да има неспонсорирани сериали. Това е, защото тези, които са спонсорирани, са много и по силата на неравностойното парично участие са по-качествени.
                Да, но обикновено, колкото и да са спонсорирани, не се правят от толкова добри кинаджии. Поне сапунките. Полицейските и лекарските са друга работа.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Интелигентните хора разчитат на прогнозите.
                  Нискоинтелигентните се борят с резултата.

В резултат на изключителната си търпимост французите постигнаха масова емиграция, последвана от популационен взрив !

Сега обичайният поздрав за Франция не не БонЖур а Салям .

Новото население на Франция, не е никак толерантно към единствено останалите възрастни французи. Бутат ги по улицата и се кикотят .
                  В центъра на Дижон, група арабски хлапетия вървяха след мен и ми подвикваха - Ю, хомо !!!

Доволни са от численото си преимущество и безсилието да им отговориш. Няма търпимост към нас нещастните туземци, нито либерализъм.

Полицията се прави, че не забелязва.

Бил съм много пъти в Истанбул.
                  Там няма такова отношение към жените. Виждал съм, как не смеят да седнат в трамвая .Един доста цивилизован турчин, бъдещ търговски партньор, отказа да подаде ръка на жена ми / по онова време /.
                  Познайте дали се състоя сделката . Здрависах се и с реверите му, набързо, па се разделихме.
                  Всичко в тези филми е лъжа и притворство.

Но явно трябва да се даде кураж някому, че да ни почват и нас.
                  Последно редактирано от Nik Nikolov; 09-09-09, 13:25.
                  Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Така е! Затова аз възпитавам децата си в дух на национализъм, расизъм и ксенофобия, та барем поне малко да компенсирам етническите толерантности, либерализми, глобализации и прочие лъжи, дето ги заливат отвсякъде.
                    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Не им харесва филма, не го гледат заради произхода му и имената в него (в моя случей) и филма им харесва.Четвърто положение и повече не мога да определя.
                      Познати които го гледат твърдят, че фабулата е на ниво и не е като пуртоамериканските сериали.Който го гледа сигурно ще е съгласен с тях.

Коментар

Не знам за какъв сериал дискутирате /не гледам сериали/, но те май всичките са еднакви. Предполагам, че се гледат основно от хора, които нямат работа и предимно си стоят в къщи - домакини, пенсионери, безработни. Може и да греша, но аз поне не познавам около мен работещи хора, които да гледат сериали. Но що се отнася до това, дали турски сериал е проводник на някаква пропаганда за европейския дух на тази държава, то това може да мине като номер само при хора, които не са ходили в Турция /е, сигурно са доста и хваща "декиш"/. Аз съм била в Турция по работа /правехме системи по хотели в Истанбул/ и тъй като не се справям с езика, бях си взела преводач за преговорите. Турците, с които преговарях, упорите се правеха, че преговарят с преводача, а не с мен, въпреки че ясно им беше казано кой какъв е. Беше много странно и смешно. След като приключвахме преговорите, изведнъж сякаш ме забелязваха, че седя там някъде около масата и се започваше едно лудо ухажване, като че ли не са виждали жена. Много странни хора. Сложих го в графа "местни особености" и реших да не се задълбочавам, но си беше повсеместно - и в магазините, и на митницата, и в ресторанта - навсякъде отношението на мъжете към жена е толкова подчертано флиртаджийско и от друга страна - не те броят за човек, че след няколко дни престой и аз започнах да се чудя какво съм.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                          ....

Полицията се прави, че не забелязва.

Бил съм много пъти в Истанбул.
                          Там няма такова отношение към жените. Виждал съм, как не смеят да седнат в трамвая .Един доста цивилизован турчин, бъдещ търговски партньор, отказа да подаде ръка на жена ми / по онова време /.
                          Познайте дали се състоя сделката . Здрависах се и с реверите му, набързо, па се разделихме.
                          Всичко в тези филми е лъжа и притворство.

Но явно трябва да се даде кураж някому, че да ни почват и нас.
                          Ники, полицията в Турция взема рушвети от всеки и за всичко и бие много яко. Виждал съм в центъра на Истанбул кв. Аксарай полицай да сваля с юмрук движещ се тинейджър без къска с мотоциклет и после с колегата си го изправиха с ритници в ребрата. Не ми беше ясно защо бе това. Нито се легитимираха, нито го спряха по нормалния начин, а с удар и здрав кютек. Говорил съм с хора живеещи там и те казват, че законите се спазват заради страх от бой. Но като цяло турците са доста цивилизовани, отворени към туризма, в големите градова знаят руски и английски, в Истанбул и български заради изселниците.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Турци цивилизовани ? Тука вече може да се спори! Те са по-диви от нас.За толкова века не се научиха, че сега ли ? Мои роднини бяха ходили преди година-две.Останали са очаровани от курортите, но не и от населениото.Ваза от 90$ ще ти я смъкнат на 15$, като цигани-калугери са.Да минеш с жена ти по пазара и да я пошляпват по дупето аз не го приемам за цивилизовано.

Коментар

Здравейте
                              Днес единия сериял свършва.Дано да не почне нов.
                              ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                                ...законите се спазват заради...
                                ...каквото и да е. Значи ще я бъде тая държава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X