Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Леле, по всички ефирни телевизии турбо-чалга кючек

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Леле, по всички ефирни телевизии турбо-чалга кючек

Да, за телевизиите си говорим, куца оферта са.
    Термините реално нямат значение, все пак аз за протокола...
    А относно стилове и прочее, за всеки влак си има пътници. Аз мога да изброя десетки стилове, които не харесвам и още повече, приятни, слушаеми, съвсем малко любими и т.н., но темата тук не е за музика сякаш...

Коментар

• Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
      защо ли нито един път не ми дойде на ум за Биело Дугме, като се говореше за чалга?
      Защото Bijelo Dugme е друга бира .
      ОФФ. Аз съм горд , че с тяхната музика съм "заразил " десетки приятели и познати в Тракийската низина - и то по времето когато като ги питах : "да сте чули за югославски рок ? " , те ми отговаряха : "Ами " Srebarni krile".
      Естествено аз също съм притежател на пълната им дискография . Нещо повече - имам почти всичко на Zeljko Bebek , Tifa и Alen , след разпадането на Дугме. Те по нищо не остъпват на предишното , създадено от Горан Брегович.
      Впрочем : Вени , да си чувал за Bajaga ? Този който с групата Bajaga i instruktori свиреше по Београдските площади под ракетните удари на Стелтовете ?

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
      Чалгата е баш точната музика на управляващата ни класа.Която се мисли за каймакът на обществото а просто е каймакът на помията.И всяка по долна частица се стреми да изплува нагоре да се слее с каймакътСправка:зам. министърът на културата
      Аз затова някъде по-горе конкретизирах : На теб "Ватмане , ватмане ..." с участието на министър - председателя и министъра на културата как ти звучи ?
      Абе за кво говорим .......
      Последно редактирано от cveti; 04-01-09, 10:06.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
        Вместо, който е гледал, да се замисли, че отдавна е дошло времето да изтръгне коаксиалния кабел и вече няма оправдания да отлага, за стотен път прелива аргументи и рецензии от пусто в празно.
        Ама, Обер... аз не съм отшелник в пещера, около мен има и други хора, за които ми пука и затова не мога просто да терминирам и кабели, и кубове! Ако бях сам - лесно!
        И да ти кажа, не е толкова лесно, както изглежда на пръв поглед през желязната ти логика. Особено за хората с деца - ще ти дам себе си за пример: У нас чалгата винаги е била табу, без никакви изключения. На децата ми тя не е липсвала, но ако си спомняш има една възраст, когато гледаш все да си на ръба или отвъд него... И те се насочиха по едно време пък към най-мрачния дед метъл и грайнд
        Сега... ако ти е неприятно да гледаш дъщеря ти облечена по последната чалга-магистрална мода, да ти кажа, че не е много приятно да я гледаш и постоянно в черно, кубинки и синджири...
        Е, нещата отминават с времето, но мисълта ми беше, че крайните решения може и да не са най-правилните...

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          Те по нищо не остъпват на предишното , създадено от Горан Брегович.

Впрочем : Вени , да си чувал за Bajaga ? Този който с групата Bajaga i instruktori свиреше по Београдските площади под ракетните удари на Стелтовете ?
          Владо, безкрайна е дълбината на човешкото незнание...

не, не знам

дай линк или торент, моля те..

предварително съм ти благодарен

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          Сега... ако ти е неприятно да гледаш дъщеря ти облечена по последната чалга-магистрална мода, да ти кажа, че не е много приятно да я гледаш и постоянно в черно, кубинки и синджири...
          Е, нещата отминават с времето, но мисълта ми беше, че крайните решения може и да не са най-правилните...
          ех, панагюрецо, болезнено си прав...

скоро ще се видим с теб, да си похортуваме

с огромно удоволствие...

имам съмнения, че се познаваме, от много отдавна..

ул" Райко Даскалов" 17
          Последно редактирано от cveti; 04-01-09, 10:19. Причина: Редактиране на цитат

Коментар

Значи е още по-наложително да режеш кабела. Как ще оставиш на някакви програмни редактори и прочее сган да се правят експерименти с децата ти?

Че, аз отшелник ли съм?! Знаят твоите хубавци какво значи като дете да имаш само първа и втора програма, която тръгва чак вечерта и по които няма нищо за гледане, а гладът за впечатления и за филми те прави луд, ама и по кината отдавна всичко е изгледано, та заради дефицита пред блока си разкаваме, т.е. пресъздаваме филмите за десети път. После получих в пратка едно видео и беше събите в блока, нищо че то беше на NTSC, а руският телевизор успяваше да извади от него някаква мерно-бяла картина, но ни звук, ни стон. В този вид изгледах сума пъти Командо и Кобра, които тогава бяха върха, а по сегашни стандарти са пълнеж. Обаче след съответните размени на филми в квартала, цялата филмотека беше извъртяна за няколко месеца и после наново. Интернет ли? Копютърни игри ли? Нищо такова нямаше и никой от нас не пририта.

Сега колко нови медии има и най-вече какви бижута се въртят по торентите - страшна работа. Никога не съм си представял, че ще свалям за 5 минути каквото си поискам за гледане и, че китайското, корейското и иранското кино толкова са дръпнали напред, а пък япондурите са законодатели в някои жнарове и западняците могат само да ги копират в тях. За традиционните филмопроизводители изобщо не говоря. Ами компютърните игри пък докъде стигнаха - мани, мани.

Смятам вече е напълно ясно - има какво да замести "празнотата" на телевизора и то много повече от всякога досега. Щото, ако забеляза, не споменах нищо за книгите, за да не се стреснеш съвсем.

Обаче каква е разликата между изброеното и телевизията ли? Че там ти си инициатора какво ще се гледа, чете и т.н., а пред телевизора само щракаш канали докато попаднеш на най-малката тъпня. Споменах ли, че по телевизията основното са разни риалитита, телевизионни игри, сериали и прочее дебилизми?

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
              Смятам вече е напълно ясно - има какво да замести "празнотата" на телевизора и то много повече от всякога досега.
              Това е ясно, но моментът още е преходен, а и кабелните и сателитните оператори разширяват офертите с предложения, в които все има 1% заслужаващо си съдържание.
              Ако рева за нещо, то е за равновесие - както има канали само за чалга, така да има и такива без грам такава, пък дали ще са "национални" ме е малко грижа.
              Ех, сега ще се размечтая и за такива без реклами и реалити-зомбирания, ама... някой казваше нещо за "пълното щастие".

Коментар

Teлевизията опрехме, щото не внасяме и чесън зигурно...

Коментар

Проблема определено не е че я има,а че става все по явна.С тези темпове скоро ще почне да чука на вратата.
                  Обера ме накара да се замисля дали да приема за нормална появата на чалга по националната телевизия по нова година.На фона на цялата държава явно е нормално,значи аз съм ненормален щом не ми харесва.Светът е такъв какъвто го виждаме.Ако не бях включил на канал 1 нямаше да видя нищо,което пък не значи че не е по близко.Преди на дистанционното нямаше чалга,а по нова година имаше на първите 3 копчета,което автоматично обезсмисля телевизора...имаше едно филмче idiocracy,та явно света отдавна е чалга.

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                    А не мислите ли че това е отчаян опит да се спаси чалгата?Защото все по малко хора я слушат.
                    Та да се стигне да се пуска в най гледаното време в годината,ми се струва като рекламен трик.Според мен тоя стил е към края си.Или ще се промени драстично,или ще си умре(дано )
                    Та така е според мен.Не ги разбирам много тия неща,ама все пак нещо такова трее да е.Или пък е станала хипер моерна,без да разбера.
                    Мисля, че има нещо такова - сега познат ми сподели, че на новогодишния им купон е пяла Моника (която и да е тя ) - пяла е само песни на Лили Иванова и други стари златни хитове. Освен това, оказало се, че и може да пее на живо - звучала доста близо до оригинала, и не на плейбек (плейбой според някои... ).
                    Аз пък преди Коледа бях на купон, на който пя Ивана - тя също пя предимно народни и естрадни песни, и само защото публиката настояваше изпя и няколко от нейните си, но бяха подбрани и хубави.
                    Наблюдавам, че много от младите и децата знаят и припяват стари български и чужди хитове, както и по-нови хубави български песни.
                    Моите деца също ме кефят много, като пригласят почти на всяка песен по БГ радио, Радио 1 и под. Срещам и доста младежи запалени по метъла.
                    Тенденцията май е чалгата да изчезва лека-полека (поне аз имам такова усещане), нищо чудно да й правят реклама, щото доста пари има наляти там...
                    Последно редактирано от Фани; 06-01-09, 15:40. Причина: допълване
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X