Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-предпочитаният роман

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Най-предпочитаният роман

Първоначално публикуван от Milena Преглед на мнение
    OFF:
    „Работнически лагер за превъзпитание“ в Белене е съществувал от 1949 г. до 1989 г., значи може и това да е било.
    И с риск да ядосам 99 % от тук пишещите ще спомена, че през 90-те години се запознах с един бивш затворник, минал през повечето лагери. Той не говореше охотно за този период от живота си, но един ден каза "да знаеш, 99 % от боклуците си бяха точно за там".

P. S. Ако не се е обсъждало тук ще ми е интересно какво мислите за "дисидентите", естествено в нова тема.
    Айдееее. Тук навлязохме в една тема, дето ми е доста интересна. Колежке, отвори си нова тема, за лагерите, ако искаш, и там има какво да си кажем.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
      Един фентази-роман приказка, може да бъде любима книга, но каква стойност има? По стойност мога да я сравня, единствено, с книгите за Хари Потър. Ти, лично, какво научи от тези произведения. Любопитни историйки. Но това е, само, мое мнение. Както виждаме, цяла Англия го фаворизира!
      Както и Азис - почти цяла България го фаворизира, но колко стойностен е той...
      "Властелинът на пръстените" (книгата, не филмът) не е просто фентъзи-роман приказка. То е същото, за което се говори в Библията, само че разказано по-приказно и по-вълшебно. Ако някой смята, че Библията не е стойностна книга, може да твърди същото и за "Властелина".
      Да опознаем България, за да я обикнем и да я пазим чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Tontonella Преглед на мнение
        "Властелинът на пръстените" (книгата, не филмът) не е просто фентъзи-роман приказка. То е същото, за което се говори в Библията, само че разказано по-приказно и по-вълшебно. Ако някой смята, че Библията не е стойностна книга, може да твърди същото и за "Властелина".
        Аз го твърдя
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          Аз го твърдя
          Можеш да го твърдиш само ако си ги прочел и двете! Ама честно?!

Коментар

Едното съм чел доста обстойно, а другото съм гледал на кино и доколкото филмът е отражение на книгата, имам известна представа.
            Съпоставката на двете, ми се струва некоректна.

Първоначално публикуван от Чичка Преглед на мнение
            За чужд автор и роман - Булгаков - "Майстора и Маргарита"
            Скоро си изтеглих 10 серии на "Майстора и Маргарита" и ги гледах.
            Филмът прекалено строго цитира романа. Създателите му не са се осмелили да кривнат и на йота от пътя, трасиран от Булгаков.
            На моменти филмът дори е леко отегчителен в сравнение с книгата.
            Тези 10 серии спокойно биха могли да се вместят в 3, без творбата да пострада.
            Все пак този филм има нещо общо с "Майстора и Маргарита".
            А Булгаков сигурно се върти като вентилатор в гроба, ако е зърнал Теди Московата си интерпретация...
            Последно редактирано от cveti; 01-11-08, 23:07.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Аз например никак не харесвам "Тартю[B
              в[/B] и въобще всичко на Молиер, но не бих го сравнил с текста на Радка Пиратка...
              Този ТартюВ и на мен не ми харесва...

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                Откриването на Беляне... или нещо подобно, ако то е открито по-късно.

Заарине, какво ти става: ту ТартюВ, ту БелЯне?

Коментар

Карай, бре. Важното е да се разбира смисъла...
                  К'во станА с романа? Ще го избираме ли?
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    Едното съм чел доста обстойно, а другото съм гледал на кино и доколкото филмът е отражение на книгата, имам известна представа.
                    Съпоставката на двете, ми се струва некоректна.
                    Не случайно отбелязах специално, че имам предвид книгата, а не филма.

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                    К'во станА с романа? Ще го избираме ли?
                    Е как по-точно да го избереме - 1 роман от хиляди!!?? Въобще идеята на Голямото четене е малко недомислена - разбирам да бяха стоте най-харесвани романа, ама само един...

Коментар

Англичаните как избраха "Властелинът..."
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Че ние от англичаните ли ще взимаме пример? Те ако си нямат достатъчно романи за избиране, ние си имаме. И не само български... И си ги четеме...

Коментар

Че ние от англичаните ли ще взимаме пример? Те ако си нямат достатъчно романи за избиране, ние си имаме. И не само български... И си ги четеме...
                          Четем си, разбира се.

Коментар

Благодаря за поправката.

Коментар

На 9 и 10 ноември 2008 година (неделя и понеделник) от 12.00 ч. пред Народната Библиотека „Св. св. Кирил и Методий” под звуците на духов оркестър столичани ще заредят Пътуващата библиотека на „Голямото четене” с книги за голямото й пътешествие през градовете на България.
                              В неделя или в понеделник между 12.00 и 14.00 ч. донесете книга от домашната си библиотека и впишете в нея своето лично послание към другите хора, в чиито ръце ще попадне тя по дългия й маршрут нататък.
                              Книгата, която ни свързва – елате с тази идея, със своите близки и приятели, и изпратете своята книга с Пътуващата библиотека!
                              Маршрутът на Пътуващата библиотека на „Голямото четене” по градове:
                              http://4etene.bnt.bg/bg/news/view/40

Коментар

Маршрутът на Пътуващата библиотека на „Голямото четене” по градове:
                                http://4etene.bnt.bg/bg/news/view/40

Чакам го в Бургас този Матей Преображенски - Миткалото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X