Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малка женска тема...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малка женска тема...

...в която и мъжете не са лаици...
    Бродериите, по-скоро гоблените изкуство ли са?
    http://skorpions.multiply.com/photos/album/17/17 само като пример

До: Малка женска тема...

За мен лично - да.

Коментар

Майка ми правеше гоблени и по мое скромно виждане имаше сериозни успехи. Всичките и опити да ме привлече бяха безуспешни - за съжаление. Сега, на стари години, виждам какво съм загубил! Иначе - да изкуство е! Доста доходно и почти равностойно на рисуването.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Питам, защото малко преди да напиша този пост имах сериозен спор.Хората с/у мен бяха на мнение, че след като се работи по схема с определени цетове и брой знаци...изпълнението било само чисто техническа част.Аз съм особено пристрастна, бродирам от около 12 години и съм на сериозен етап...От друга страна търся и себеподобни в този форум, не че няма други такива, но нали пък можем да си говорим на различни теми...

Коментар

http://skorpions.multiply.com/photos/album/22/22
          Сега с удоволствие мога да покажа цялата колекция от 24 бродерии на български ханове и царе!
          Това е своеобразен поздрав към всички съфорумци по случай 3 март!

Коментар

Тъканите килими са били изкуство,(както и мамините шарени черги) докато френският Инженер Жаккард е изобретил програмируем тъкачен стан и са станали масово производство.

Гобленът е запълване на квадратчета с цветни конци. Чужд замисъл, чужда рисунка-канава - де е творчеството?

При пълно безделие и с това може да се "запълни" времето.

Жалко за времето.

Коментар

Привет!
              Не е жалко приятелю...мама шиеше гоблени...бяха си супер...
              Наистина трябва да си малко или много художник за да можеш да бродираш гоблени...
              Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
              .................................................................................................
              Е. Абу

Коментар

Първоначално публикуван от hun_ter Преглед на мнение
                Наистина трябва да си малко или много художник за да можеш да бродираш гоблени...
                Не мисля. Нужно е да имаш здрави нерви, и много свободно време.
                И както каза Симеон-Язък за времето.
                Иначе за колекцията на хановете и царете, направо съм разбит. Де да можех и у нас да си сложа цялото това по стените...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Не мисля. Нужно е да имаш здрави нерви, и много свободно време.
                  И както каза Симеон-Язък за времето.
                  Иначе за колекцията на хановете и царете, направо съм разбит. Де да можех и у нас да си сложа цялото това по стените...
                  Привет!
                  Коле приятелю ами хвани са да избродираш поне един гоблен пък после ще говорим...
                  Не се оплаквай за времето...сън спомени няма...
                  Успех в бродирането...
                  Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                  .................................................................................................
                  Е. Абу

Коментар

Майсторската игра на билярд е гаранция за пропилени младини...

Изкуство е, но на психиката...

Който може да изпълни толкова еднообразни движения, без да полудее, е абсолютно стабилен психически!

Това разбира се е майтап, крайния резултат е красив и затова се цени толкова, заради вложеното време и енергия...направо си е като табелка - "В този образ са инвестирани 340 часа живот"...

Ако живота ме набута зад решетките, със сигурност това ще е занятието ми там, освен ако ми разрешат да гледам Нейшънъл Джиографик /за него влизам доброволно в панделата, за да не ми пречи никой/..

Коментар

Току-що научих някои неща за себе си:
                      1- Явно съм пълен безделник
                      2-Нервите ми са здрави, но като причина или следствие от бродериите-това все още уточнявам
                      3- Колекцията ми е доставила удоволствие на колега-благодаря-затова я показах- от тях започва самочувствието ни!
                      Продължавам да бродирам непрекъснато и с огромно удоволствие и занапред ще показвам творбите си!
                      Благодаря за приятната дискусия!

Коментар

Съжалявам, че не разбра грубата ми шега..

Достатъчно трудно е да доловиш разликите в нюансите на цветовете, въпреки че са по схема...

Между другото, защо не ни разкажеш повече за конците и цветовете, помня че бяха доста кът и не се намираха лесно..

А една идея разлика и образа заминава....

Въобще, ще е интересно да разкажеш цялата технология!

Коментар

Всъщност цялата колекция , твоя ли е?

Нали това се правеше върху готов проект, откъде ги изнамери всичките образи?

Коментар

Това е поредица т.нар "1300 години България" и е шита по разработка от фирма Български гоблен. Харесвам, поръчвам готовия за шиене к-т и шия... Отне ми повече от 2 години за всичките 24 образа.
                            Сега има вече почти всичко, което не можеше преди години дори да се сънува на нашия пазар.Можеш да поръчаш от чужбина, но в повечето случаи го има вече освен по магазините и в нета-в изобилие. Само желание и търпение да има човек-удоволствието от готовия гоблен е велико!
                            Исках просто да ги споделя, много са въздействащи, особено на живо!

Коментар

Невероятни са! Нямам думи! Съпругата ми шие и майка ми също, но тази колекция е страхотна. Кой може да твърди сега, че не е изкуство?!?
                              "Когато Господ раздавал земя на народите, българите закъсняли и земята вече била свършила. Затова Бог им дал къстче от своята земя."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X