Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За червилото, грима и дамата с която ще прекарам вечерта...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За червилото, грима и дамата с която ще прекарам вечерта...

penka, мила ,къде ти е "женската солидарност" то нали трябва да сме на едно мнение....
    Абе какво да ви кажа....и аз така мисля, че като съм на 45 и имам книжка от 18 годишна много разбирам от коли, ама не е така като питаш мъжа ми, защо да му давам акъл каква кола да купува и какви гуми да й слага.... но се возя на нея ...

г-н Н.Николов, за Вас не съм сигурна, не се познаваме ,а аз не говоря за непознати хора....

giorgio, така е ,прав сте, то и класик беше казал нещо таково, не ми е добър български, ще го кажа на руски.." Как часто кажется судьбе,что мы мужчины властвуем,решаем, но только тех мы женщин выбираем,которые нас выбрали уже..."

sl.daskalov,изобщо не Вие е обидно сравнеие което сте направили.Жените катоиндианците, ами да...и те имат нужда да си изразят эмоции и жените също....та зщо дане се сложат малко грим...

господин никой,респект за компромиса към половинката Ви, предполагам че това е една възможност да й покажете Вашето отношение към нея.... аз така мисля, че човек трябва да се приема такъв какъв-то е
    Бог мой, как я стара - я еще помню порядочных людей!

(Ф.Раневская)

Коментар

Като се замисля, това с грима и индианците май наистина е така. Имам една приятелка, която се "въоражава" с грим, винаги когато и предстои:
      1/ ходене по инстанциите;
      2/ изпит /когато беше студентка/;
      3/ важно семейно събитие.
      Друга се чувства гола без грим и казва, че е като "умита" котка в лицето, ако не е намацана порядъчно. Трета задължително проверява поредния си любим до каква доза грим издържа и по това съди за характера му. Така че, при повечето дами, грима не служи САМО за разкрасяване, а и за много други неща.
      Виж, метромъжете са друго интересно явление. Аа лично съм си порядъчно примитивна и предпочитам едновремешните, рядко откриваеми вече ,най-обикновени и неразкрасени мъже. Савсем естествени. И всички косми да са им по местата. Мъж, който използва заплюти "женски" методи за привличане на погледа ми е неприятен. Тогава за мен какво остава....

Коментар

Все едно не се заглеждате по жените по улиците А ако знае тя какво прави няма и да забележите грима а пък сигурна съм че въпросната вечер за която говорим погледите няма да са ви насочени към грима...

Коментар

Първоначално публикуван от Lale Преглед на мнение
          penka, мила ,къде ти е "женската солидарност" то нали трябва да сме на едно мнение....
          Абе какво да ви кажа....и аз така мисля, че като съм на 45 и имам книжка от 18 годишна много разбирам от коли, ама не е така като питаш мъжа ми, защо да му давам акъл каква кола да купува и какви гуми да й слага.... но се возя на нея ...

г-н Н.Николов, за Вас не съм сигурна, не се познаваме ,а аз не говоря за непознати хора....

giorgio, така е ,прав сте, то и класик беше казал нещо таково, не ми е добър български, ще го кажа на руски.." Как часто кажется судьбе,что мы мужчины властвуем,решаем, но только тех мы женщин выбираем,которые нас выбрали уже..."

sl.daskalov,изобщо не Вие е обидно сравнеие което сте направили.Жените катоиндианците, ами да...и те имат нужда да си изразят эмоции и жените също....та зщо дане се сложат малко грим...

господин никой,респект за компромиса към половинката Ви, предполагам че това е една възможност да й покажете Вашето отношение към нея.... аз така мисля, че човек трябва да се приема такъв какъв-то е
          Че аз не съм и целял никого да обидя!
          Лошото е друго, че 99% от жените приемат като кръвна обида забележка направена по отношение на грима им! Та човек по-добре да си мълчи и да си гледа сеира! Защото точно това виждат мъжете в силно гримираната жена - сеир, а пък жената си мисли че я харесват и за това я заглеждат! Да ама анкетата доказва моето твърдение!
          Та така, най-ми е гадно като рече някоя приятелка да се накляпоти, нито е да и направиш забележка, нито е да я търпиш и да участваш в сеира! Такива ми ти калпави работи!
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

@lale, не мога да си кривя душата в името на женската солидарност. Пък и в интернет тези понятия за половете са силно размити, още повече, че често не е ясно кой - кой е. То вече и извън интернет не е много ясно... Ако решим малко да обърнем темата и да покоментираме мъжете, то и аз съм със старомодни вкусове - предпочитам ги натурални, а не епилирани, с безцветен лак на ноктите и с изскубани вежди. Като видя такъв, започвам да се потривам и да се чудя дали няма да ми заговори за плетки и мода. Ужас някакъв.

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
              ............Защото точно това виждат мъжете в силно гримираната жена - сеир, а пък жената си мисли че я харесват и за това я заглеждат! .............!
              Нещата именно до това опират, да бъде видяна. Не го казвам с лошо чувство прсто ще си позволя малък анализ на първите 15 секунди от общуването мъже - жени .
              По принцип мъжете са заплеси, ходят но не оглеждат, виждат но не забелязват, забелязват, но не отличават.
              Ето една примерна ситуация.
              Да кажем по невнимание си скъсал жигльор на мотора и сега се чудиш какво да направиш и тръгваш по магазините с цел да го замениш с нещо, ама какво точно ...не се знае ? Ще импровизираш.
              И в този момент покрай теб минава жената на живота ти. Шанса да я забележиш е просто нула. Ако я забележиш, ще забравиш и жигльори и мотори, ама ако ....
              Начина отдавна е взаимстван от рибарите. Нарича се Блесна, аз му казвам блещуки. Поставят се накити, бляскави камъни, пробляскващи съставки в грима и червилото, който да грабнат вниманието на самеца, защото той си е заплеснат в някаква мъжка простотия свързана с отвертки и чукове. Това по природа е задължение на жената - да прави впечатление. При това забележи - да прави впечатление на всички, защото един от тях може да е той. Тя изобщо може и да не те забележи, още повече, поведението на гримираната жена е по скоро скромно и строго, което иде да покаже - Хич и не се надявай, на лесен успех !
              До тук изчерпихме първите 3 секунди.
              Та така, мъжът я вижда, следват 2 секунди за преценка и три секунди колебание. Това са 4 крачки. В зависимост от манталитета и остроумието следва реакция, най често реплика или подсвиркване. Това е задължителна мъжка роля, мъжът е длъжен да опита, щом е преценил, че е за него. Още две секунди си заминаха и станаха 10. Ако жената го е видял и оценила предварително, или ако закачката и се стори неподходяща, най обикновенно подминава с леко повдигане на рамене. Ако не ще се обърне и ше има някаква реакция в рамките на 3 до 5 секунди, нещо като мимолетна усмивка, или осъдителен поглед. И двете са добър знак ...
              На 15 секунда от виждането, всяка, ама абсолютно всяка жена знае, ако този мъж поиска контакт, ще ли му бъде даден шанс, или ще бъде отрязан в миг. Промени в последствие настъпват, ама много рядко.

Това е то магията на първото впечатление, или задължителният ритуал по намирането на партньор, от древни времена до днес.
              И в този ритуал, гримовете и накитите имат своето изключително важно място. Те са грижа и преценка на жената. Каквото търси - така се и гримира подсъзнателно. Естествено, ако лелее за здраво момче борче, блесните ще са по..така.
              Разбира се има нюанси в зависимост от ситуацията, има и издънки - според блестящото определение на колегата Тарга - " ония от телевизия Планета - с варосаните курници ", не влизат в сметката.
              А за семейните жени, те също искат да бъдат забелязвани, защото е в природата им, което не означава, че ще ти се отвори парашута.
              Мъжът пък от своя страна, трябва всячески да демонстрира, че е чистоплътен, инак шансовете му клонят към нула.
              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Nik, показваш завидни познания на женската душа но... Само да уточня, че жигльорите не се късат, те не са като онаия работи... дето някои се заканват да ги скъсат...

П.П. С риск да бъда разкъсан, ще споделя собствените си наблюдения, че интелектът, при дамите, е обратно пропорционален на количеството грим по тях...
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

имам в предвид - скъсал резбата. Аз съм го правил многократно на жигулите които карах.
                  Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                    ...
                    П.П. С риск да бъда разкъсан, ще споделя собствените си наблюдения, че интелектът, при дамите, е обратно пропорционален на количеството грим по тях...
                    Не винаги е така, често грима се използва за да се привлече внимани, да се маскира неувереност и страх или просто за да бъде различна дамата. Преди няколко години видях следното - младо момиче с доста пиърсинги - на носа веждата и устната, с коса на пънк, оцветена в три цвята. Въпросната дама беше красива и умна, просто това бе нейният начин да бъде различна - отричаше абсолютно всичко, което може да бъде направено в повече от една бройка... да можех да обясня как беше облечена само... за съжеление думите (поне моите ) не могат го опишат.

Коментар

Значи аз съвсем умишлено употребих чуждата думичка "сеир"! Ако имах в предвид "впечатление" щях да напиша "впечатление"! Та впечатление може да ми направи всяка жена, без да имат значение физическите и дадености и без да има значение облеклото и стига да и отива, т.е. да е в тон с възраст, фигура и място на действието! Обаче сеир може да ми направи жена гримирана като Мерлин Менсъл (май така се казваше тоя), или с набучкани много железа навсякъде (пиърсинг дето им викат), или търкаляща се пияна на обществено място, или обличаща се като фолк певица на концерт (с разни лъскави, дрънчащи, шумолящи, пухкави и въобще крещящи дрехи)! Ето с такива жени не излизам, защото съм консервативен и освен това въпреки че обичам да гледам сеир не обичам да съм част от сеира!
                      А това ме подсеща за един случай във Варна на Офицерския плаж, когато бях част от сеира. Отидох за пръв и последен път на плаж с една приятелка, пък тя обичала да плажува по монокини. Аз по принцип харесвам монокините, ама тая беше много атрактивна! И като казвам много, това е много, по моята мярка а аз съм си грандоман относно някои женски атрибути, признавам си! Че и не седеше мирна, ами стойки чупеше! В резултат на това целия плаж в нея гледаше, пък аз бях до нея, а как ми се искаше да съм поне на 15 метра под пясъка! Та така, гърба ми тоя ден изгоря страшно (няма да обяснявам защо), а после момичето си мислеше че не я харесвам та затова не ща да ходя с нея на плаж, пък аз я харесвах ама не и на тоя плаж. На някой по-безлюден, щях да я харесвам повече !
                      "Do not correct a fool, for he will hate you;
                      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от Маги Преглед на мнение
                        Интересно ми е дали някой от вас мъже е пробвал да се гримира ? Да си сложи спирала , сенки или да си лакира ноктите ? Признайте си !
                        Ъъъ...мен са ме гримирали веднъж.Хванахме се на бас с едно момиче.Уговорката беше че ако аз изгубя тя ще ме намаца.С червило,сенки и там останалите боклуци.Е,изгубих бас-а...
                        С "Фармахим" - непобедим
                        Дизел - само дънки!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X