Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Носталгия по комунизма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Носталгия по комунизма

нямаше мотори/само руски/,нямаше това-нямаше онова.просто нямаше и се търсеха връзки за най-елементарни неща.нямаше екскурзия до запада.сега има всичко.и интернет,и джиесеми,и кока кола,и мотори,джипове,западни коли,екскурзии,всичко има.а пари дали има?курортите са пълни с български туристи,хората пътуват,всеки си има кола,всеки е ходил по запада и е видял свят.може да си изкжеш мненито свободно.
    рок концерти на световни звезди.кое му е лошото?
    наркомани си е имало и преди.

Коментар

Екстра си беше по комунизма - в нас живееха още някакви хора които не ми беха рода но пък кат питах кви са тия ми беше наредено да си трая - след време разбрах защо - двамата ми пра дядовци са убити - врагове на народа - единия е бил депутат в народното събрания другия кмет на чирпан - първия осъден в името на народа отведен и разтрелян а другия отведен и застрелян без съд и присъда. Брата на баба ми е лежал 11 години в Беляне и Слънчев бряг един път като го попитах защо му е така крив кракът се разплака(след това ми беше обеснено да не задавам тъпи въпроси) Във нас имаше "квартиранти" до 85-та година за да не ни "вземат апартамента" - баба ми работеше като шивачка някъде извън София (завъшила е Сорбоната).

Така че лагерите "безплатните" учебници и другите "безплатни" екстри не ми лягат на мене много на сърцето такова шоу никога не е безплатно някой е платил за него със сигурност.

Сега положението не е много по различно все пак синовете и внуците на тия дет са ми избили родата са на власт но все пак има некаква относителна "свобода".

Поздрави и не се карайте за глупости - кактото било било.
      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Аз обичах комунизма!
        Днес за мен е той харизма.
        Често лягам на дивана
        и с усмивка замечтана
        в мили спомени витая,
        (и не искам и да зная)
        за проклетата реалност,
        (дето дави ни в баналност).
        Ех,върни се златно време!!!
        И засей със своето семе
        пустошта в душите наши!!!
        Нека вдигнем тежки чаши
        и...до дъно,да,на екс!!!
        Май получих доза СТРЕС?!?!?!

Коментар

Към всички комунисти, комсомолци и пионери - другари, осъзнайте се!
          Носталгията ви по "онова" време де факто е носталгия по времето, когато бяхте по-млади! Само това му беше хубавото на " време оно' ".
          Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Темата ми напомня на един филм. Матрицата. Имаше там 2 хапчета за взимане хехе. Който не го е гледал да го гледа. Реалността е въпрос най-вече на навици и социализация, какво и как възприемаме.

Коментар

За всички служили в родната казарма в спомените остават само хубавите дни. Този спор който се е заформил тук е нещо подобно. Аз съм живял половината от живота си в "онази" система и още толкова, засега в настоящата. С абсолютно чиста съвест и ръка на сърце мога да кажа, че и двете си имат необходимото количество предимства и недостатъци. Ако утре вечер не ме мързи ще се опитам да се обоснова, т.е. да изброя някои според мен за и против това което беше и това което е.
              Тази земя, по която тъпча сега,
              тази земя, която пролетен вятър пробужда,
              тази земя – не е моя земя,
              тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X