Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Носталгия по комунизма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Носталгия по комунизма

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
    Tова не може ли да се тълкува и като обида към други участници???
    Ако се хващаме за думите всичко ще почервенее, я от картони я от нещо друго...
    Коментирам мозъка който е написал "стихотворението", а не този който го е публикувал във форума. Заставам зад мнението си - това "творение" е нескопосно и като конструкция и като застъпени идеи, и като начин на изразяване. По-горе съм обяснил и защо мисля така.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Носталгията изпитваме към хубавите спомени от детството или младостта, но е грешно да мислим че те се дължат на "тогавашните обществени отношения". Когато бях дете в онези "хубави и спокойни" времена мойта баба изпитваше носталгия по "царско време" както го наричаше. Носталгията е чувство което се изпитва когато ти е трудно да "влезеш в крак" със съвремието. "Ехххх колко хубаво си беше преди, а сега какво...." .....Ами какво, нищо, сега децата ни се чувстват така както ние преди 25 години. Морето до колене, живеем в хубаво време, ще направим света по добър. А след 25 години и те ще викат "Ехххх кво беше едно време ...а сега..." Тка ще си бъде и занапред. И аз изпитвам носталгия, хубави времена бяха. Ама бяха. Бяха за едно поколение, за следващото няма да е хубаво да се върнат.
      Последно редактирано от iiiopo; 27-02-08, 00:17.
      О899 2б2 1З2

Коментар

Много добре казано, така си е.

Коментар

Това е забележка към автора на стиха, а не към друг участник.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Много сме докачливи вече с тея червенини, инак зависи от гледната точка, на 1-ви поглед един е прав, на 2-ри друг а реалността е многолицева. Реално все тая кой е автор, може да се засегна ако пусна нещо, което ми харесва и някой го оплюва, то следва, че се оплюва и моят личен вкус, който макар и непонятен не е причина да отнасям обиди. Не казвам, че това е тук положението, по-скоро за мене си е липса на добър тон. Всеки си има право на мнение, може да го изразява, както си иска. Аз се стряскам от рязкото изказване на отрицателна оценка за много неща, особено ако са дроболии. Пък все повече хора ръсят червеното с кеф.

Коментар

Лелее, нямам думи Заарине, просто нямам думи, браво...

Не си коментирам репотацията, ако не си забелязал съм със скрита репотация, чат пат поглеждам как е и се смея...

Исках да кажа, явно не се разбира правилно, че е много лесно да се раздават негативни вотовое, било анонимни, картони или просто да се изказва негативно мнение в темата. Смятам това за изконно грешен подход ако се цели подобряване на дадено положение. Ако просто ще се надцакваме и ще воюваме, е тогава е друго, но не мисля, че това е идеята. Смятам, че макар и по-трудо, да сме позитивни е важно. И дори и на 1-ви поглед да е най-правилно да накажем някого, много по-траен и качествен е резултатът, когато вникнем индивидуално и поговорим с добро. Да накараш някой да си разбере грешката може и да не е лесно, но ако ще трябва да сме заедно и за вбъдеще тук, то трябва да има път, различен от наказанията, които може и да са по правилата, но са предвидени за краен случай, при положение, че друго не помага. Лично мнение, не го налагам никому, но си личи, че откакто се "наказваме" сата по-трудно да се общува. Както казва Венци, ще му мине времето и на това и всичко ще си дойде по местата за да ползваме тези корективи с добро. Всяко чудо за 3-дни, та стига с тая репотация...
              Последно редактирано от Насов; 06-03-08, 23:19.

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
                За разлика от '' литературните критици'', на мен римите ми харесват! А и съдържанието е вярно!
                На "познавача " , който за това ми сложи червена и ми писа, че съм "лапал на чужд гръб" ще кажа: Евала пич ! Познал си!
                1.Обучението ми беше безплатно
                2. Учебниците ми бяха безплатни
                3. Ходех на плуване безплатно, "сега май не е така за децата"
                4. Тренирах катинг в двореца на пионерите безплатано
                5. Ходехме на средношколски лагери безплатно( и да се е плащало всеки можеше да си позволи)
                6. Свободното време на мен и моите съученици се запълваше безплатно с олимпиади по математика, ТНТМ та, кръжоци и ред други полезни дейности отдалечаващи децата от алкохола ,цигарите, наркотиците и насилието.
                7. За пенсионерите в квартала как си прекарваха старините не помня, ама сигурно и те на чужд гръб са си живели добре

Коментар

Лелее, нямам думи Заарине, просто нямам думи, браво...

Не си коментирам репотацията, ако не си забелязал съм със скрита репотация, чат пат поглеждам как е и се смея...

Исках да кажа, явно не се разбира правилно, че е много лесно да се раздават негативни вотовое, било анонимни, картони или просто да се изказва негативно мнение в темата. Смятам това за изконно грешен подход ако се цели подобряване на дадено положение. Ако просто ще се надцакваме и ще воюваме, е тогава е друго, но не мисля, че това е идеята. Смятам, че макар и по-трудо, да сме позитивни е важно. И дори и на 1-ви поглед да е най-правилно да накажем някого, много по-траен и качествен е резултатът, когато вникнем индивидуално и поговорим с добро. Да накараш някой да си разбере грешката може и да не е лесно, но ако ще трябва да сме заедно и за вбъдеще тук, то трябва да има път, различен от наказанията, които може и да са по правилата, но са предвидени за краен случай, при положение, че друго не помага. Лично мнение, не го налагам никому, но си личи, че откакто се "наказваме" сата по-трудно да се общува. Както казва Венци, ще му мине времето и на това и всичко ще си дойде по местата за да ползваме тези корективи с добро. Всяко чудо за 3-дни, та стига с тая репотация...
                  Нямам какво повече да добавя...
                  П.С. ......Цитатите не са проблем във този форум предполагам

Коментар

На "познавача " , който за това ми сложи червена и ми писа, че съм "лапал на чужд гръб" ще кажа: Евала пич ! Познал си!
                    5. Ходехме на средношколски лагери безплатно( и да се е плащало всеки можеше да си позволи)
                    6. Свободното време на мен и моите съученици се запълваше безплатно с олимпиади по математика, ТНТМ та, кръжоци и ред други полезни дейности отдалечаващи децата от алкохола ,цигарите, наркотиците и насилието.
                    7. За пенсионерите в квартала как си прекарваха старините не помня, ама сигурно и те на чужд гръб са си живели добре
                    1. Същото го има и сега (е вярно е сега има и друго по-качестевно! - въпрос на избор, тогава нямаше такъв!!!)
                    2. Лъжа след 3-ти клас се плащаха и струваха около 30 лв. при 120 лв. заплата на майка ми !!!
                    3. И аз ! -толкова беше и плуване, някакъв бълвоч с неизяснен произход ! - понякога ни обещаваха, че ще сменят "водата"
                    4. да така беше 120 деца на един строшен картинг и ако ти се падне 1 път в годината ред си сред богопомазаните!
                    5. И сега ходят и то при доста по-добри условия, а до позволяването далеч повече родители могат да си го позволят!!!
                    6. запълваше се задължително!!! - всички знаем до какво води задължаването за нещо.
                    7. Аз помня !!! - баба ми вземаше 23 лв. пенсия - питай ме как щеше да живее, ако не живеехме 4 семейства в един апартамент от 100 кв.м и по-младите не поемаха масрафа по режийните.

АЗ ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ ПОМНЯ
                    TLC 90 1KZ-TE 2000г.
                    "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

А помниш ли, че улиците се миеха всяка сутрин и имаше кифлички от пет и боза от четири? Имаше и автостоп (казвам това, че съм се стил за автостопа, даже писах една тема по въпроса преди малко). Каквото е имало преди го няма сега и обратното разбира се. От едно стохотворение пак сме на ръба, стаени страсти или каквото е там не помагат. Всеки си има спомени такива, каквито иска да има, а миналото си е минало, пък и то недоволни, като се замисля, винаги ще има. Та викам да караме по кротко а?
                      Поздрави
                      Последно редактирано от T.T; 08-04-08, 01:38.
                      Тодор Томов
                      =============================
                      Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
                      Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

Е, точно пък образоваността и социализацията на децата от тогава и сега да сравняваш ... Сега такова нещо просто няма. Което ще доведе до катастрофални проблеми още след десетина години. Така че тезата ти е незащитима.
                        А какво "могат да си позволят" и какво не могат тоя и оня, ще се чуе още през следващите месеци. Ненавиждам фразата, като израз на отказ от мислене. Тогава ще стане още по-весело. Като започнат скоропостижно да се пролетаризират и чиновниците, които досега се гъзурчеха на заем Пардон, на кредит.

Коментар

Здравейте,

Аз посрещнах 10.11.1989 в казармата. Имаше и хубави моменти при соца, но за мен лошите бяха в пъти повече!

При всичките си кусури, предпочитам сегашния начин на живот. Лошото е, както споменахте, че стойностните хора бягат от политиката. Колкото и да си мрънкаме, сами сме си виновни за всичко. И аз си признавам, че с една депутатска заплата трудно ще си гледам семейството. Пък да не говорим за постоянния нездрав интерес на медии и т.н.

Някой във форума (май giorgio беше) спомена нещо да се организираме в партия, да се опитаме да направим нещо за България.

Ако днес имаше, поне един като Левски...
                          Поздрави от Lincoln, UK! :)

Mitsubishi Pajero II 2.8 TDI GLS '95 (дълга база)

Коментар

Това, обаче, далеч не е така! Понеже аз съм от Ямбол, ето как беше там:
                            1. Обучението беше безплатно, обаче до 6-7 клас. Тогава започваше адът на частните уроци, защото системата беше измислена така, че да не може без частни уроци.
                            2. Учебниците бяха безплатни, обаче бяха толкова окъсани и с толкова липсващи страници, че беше кошмар по книжарниците да се намери учебник. То не се търсиха връзки, то не беше чудо. В крайна сметка - плащаха се, че и отгоре.
                            3. Ти си ходил на плуване безплатно, обаче това се е отнасяло за теб. Аз трябваше да си плащам на единствения закрит в Ямбол басейн. А единствения открит беше празен и безнадзорен. Сещай се!
                            4. "Катинг" - вероятно "картинг". Едва ли другаде в България е имало картинг. Аз поне сефте чувам сега.
                            5. Освен, че лагерите бяха платени, единствения на който отидох ме отврати и погнуси от тази форма на "почивка". Повече не стъпих.
                            6. Свободното време всеки сам си запълваше. Аз с пиано, доста мои съученици с безделие в най-добрия случай. Никакъв проблем не беше да се пие и пуши в произволни количества.
                            7. Прабаба ми, която цял живот е била учителка получаваше пенсия 42 лв. /словом - четирдесет и два лева/. След увеличението - 44лв. Почина през 1986г. Тогава 1 хляб беше 46 ст. Помня, защото аз купувах. От 50ст. ми връщаха 4 ст. и с рестото от следващия хляб си купувах 1 плодово прясно мляко /когато имаше/, което беше 7 ст. В училище си носих сандвич за закуска.
                            Това е то хубавото на онова време. Хайде да няма нужда - дръжте си го за себе си.

Коментар

Моята баба като музикален педагог, а не "проста" учителка и получваше 50 лв към онея години, но сега със 100 не и е никак по-добре. А частните уроци се практикуват усърдно и до ден днешен, особено преди кандидатстване... Не бих казал, че манталитета много се е променил през последните години, само ставаме свидетели на резултатите от разрушаването на кадърността, интелекта и духовността сред населението /за щастите има изключения, макар и малко/.

Коментар

Добре бе къв е тоя мерак за кумунизъм ? Ми отивайте в куба или в китай . Там все още си е кумунизъм . И скоро им разрешиха да си купуват пресонални компютри . Ама интернета им и той е кумунистически - с цензура Интернет с цензура Представете си какъв живот е това ? По телевизия, радио, преса че дори и интернет всичко е проверено да няма информация за външния свят . Да не се говори лошо за управляващите и да се поддръжа една идилия . УЖАС ! Един виц за кумунисти не можеш да кажеш . Аз такъв живот не мога да живя, задушавам се като си помисля и ме избиват пристъпи на клаустрофобия !
                                Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X