Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Български за българи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Български за българи

Учудва ли те това?
    А това????
    Прикачени файлове
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Не знам да се смея ли, да плача ли ...

Коментар

Пуснах го, за да се види двойния стандарт. Именно тези, които пишат на латиница и с хиляда правописни грешки ще са първите, които ще се превиват от смях и ще разпращат линка, за да видят всички "колко са прости тъпите куки" (получих го по ICQ с коментар на латиница), но на тях като им направиш забележка отговарят "как си искам така ще пиша!"...
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          Аз си мисля, че неграмотното писане е като диалектния говор - неприятно и не винаги разбираемо. Ако ме чуете какъв панагюрски диалект мога да плещя веднага ще си речете "бах ти селянина"! Същото е като четеш някой - способен иначе човек, пари напечелил, издигнал се и претенции има, а не може да скалъпи изречение без грешки. Не става дума за съвършенство, ако уважаваш родния си език и си служиш правилно с него. Проблемът с писането май произлиза от четенето (логично). Все по-малко книжки ни се събират май годишно да прочетем, а писането ни се ограничава в попълването на формуляри и то с цифри и чавки. Най-често взима нашенецът вестника, обръща първо на трупната страница за да се успокои, виждайки колко много хора са по-зле от него, след това три страници напред да види каката на деня и после се забива в спорта...
          Има едни измежду нас, дето си имат говор, ама си нямат писменост. Ние ги гоним и в това отношение май, след като им припознахме музиката и кючеците, барабар с другите тертипи...
          Точно така!Наща музика ви харесва!Ма немаме писменост,ше земеме вашта,и ще я модифицираме,не вижда м да я отстоявате и много да ви требва?Колко сте вие,де си мислите че сте будни?Часка ше се препраи.Не могло?Справка Македонскиот Язик!

Коментар

Е това не го разбрах ???
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

И аз не разбирам,приятелю,но факта е налице.И дядо ми,които се е бил в Македония,и е бил тежко ранен,нямаше да разбере.Това обаче не отменя деиствителността.А тя,често се разминава с нашите представи за справедливост и разум.

Коментар

Мда, истината боли и горчи и тежко на просветените...

И на мен ми бе гадно на бала ни в Македония, как ни казваха какви са Кирил и Методий, как говорим Македонски език и т.н.

Но отдавна се знае, че на Балканите няма ненаказано добро...

Поздрави,
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ми вие, белите българе все се оплаквате,и се се оправдавате с турското робство и географското положение.Ако искате се да ви е зле,ваша работа.Ма на нас ни харесва при вас.Много даже.

Коментар

Аз лично не се оплаквам много от себе си, аз си знам кога какво мога ама ме боли, че само пиленце пролет не прави, както и самотни пиленца по страната и те...

А сам срещу масата е меко казано безсмислено, дори няма да те има и в историята щото навремето хората поне са имали дух, смазван ама дух а сега има само апетит и глад и консуматорски мечти...

Е добре де оплаквам се

Поздрави,
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Тук е мястото да споделим мисли,и,понякога да изпсуваме,колега.Не се оплакваме.Споделеното от теб може да помогне на мен,и,надявам се,обратно.Не сме от една боя,ма единомислието е по-важно.Не ги мраза белите,неща само глупавите.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                        Подкрепям Стефан . В момента, в който един човек има време да седне пред компа и да чете нещо , значи има време и да препрочете това което иска да каже на хора отсреща . Противното е от неуважение , било то към себе си , което не е много голям проблем , било то от неуважение към хора насреща , което може да бъде восприето и как лична обида . Сигурен съм , че и аз не винаги успявам да се изразявам напълно грамотно , обаче се старая , а този език нито ми е роден , нито съм го учил ...
                        Значи за това мнение някой ми лепнал "червенко", с коментара за препинателни знаци, за което нямам нищо напротив. Обаче да ме нарече смешник . Бих искал този да беше поне да се подписал, че е много лесно да се опиташ да обидиш някой, особено инкогнито.......Очаквам едно ЛС с обяснение защо точно ме нарече по този начин. И призовавам колеги да не си позволяват подобни квалификации. В обратния случай да ги обосновават, и да се подписват.
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Пълна педерастия. При положение че човекът говори и пише на български по-правилно и богато едва ли не от повечето българи тук.
                          Че е несправедливо и смешно - спор няма. Ама е повече педерастия.

Коментар

Но за същото мнение колегата има и положителна оценка и то с много по-голяма тежест... Тъй че всичко си идва на мястото в края на краищата... Поне тук в портала...
                            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              Писна ми от простотии. Следващият пищов е за първокласници, обаче видимо няма да пречи и тук.

В българският език НЯМА НИТО ЕДНА дума, чието множествено число завършва с Й. За край на такива думи служи буквата И.

Понеже общите правила на правописа видимо са непостижимо сложни, няма да обяснявам никое. Нито произхода на думите. Просто запомнете че правилното написване на често употребими в тоя сайт думи е:

акУмУлатор

ресЬор, или ресор

амортИсЬор

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                                Пламене аз тренирах и триразово навремето

Един велик треньор мой казваше всеки път преди лятната ваканция - момчета внимавайте, всяка прочетена книга две забравени хватки...

И беше много прав и добър треньор, има възпитаници на олимпийски на световни, и БМВ имаше

Правописа е въпрос на старание не на образование, щото много си имат образования и образувания ама не могат да пишат

Моите дви стинки

Поздрави,
                                Старай се, де

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X