Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Български за българи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Български за българи

Писна ми от простотии. Следващият пищов е за първокласници, обаче видимо няма да пречи и тук.

В българският език НЯМА НИТО ЕДНА дума, чието множествено число завършва с Й. За край на такива думи служи буквата И.

Понеже общите правила на правописа видимо са непостижимо сложни, няма да обяснявам никое. Нито произхода на думите. Просто запомнете че правилното написване на често употребими в тоя сайт думи е:

акУмУлатор

ресЬор, или ресор

амортИсЬор

До: Български за българи

Ти пък избра едни български думи за пример.....
    О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      често употребими в тоя сайт думи
      E казал човекът

Не са често употребявани точно в този форум,но за информация : фуТбол , хЕликоптер, кУпувам.
      Освен това думите наЙ-,маЙ се пишат с "й".
      Последно редактирано от cveti; 20-08-07, 01:18.
      Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
      A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
        Не са често употребявани точно в този форум,но за информация : фуТбол , хЕликоптер, кУпувам.
        ФуДбола не го разбирам, хИликоптера сега разбирам че летял а не се хили, а като излеза на пазар с жена ми имам чувството че кОпая (пари) а не кУпувам
        О899 2б2 1З2

Коментар

Еми езика е жив социален организъм,а не може да ни принудите всички от Красна Поляна да завършим университета.А като сме и повече от вас?Елините са изпадали в ужас от римските простаци,има вече американски англииски,на път са и други видове англииски,а кажи им нещо?

Коментар

Не е нужно да се завършва университет ,за да си грамотен!
            Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
            Drag Grand Canyon Daily
            Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
            LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
              Не е нужно да се завършва университет ,за да си грамотен!
              Jimi, да!НО на снимката те виждам че си бел кат сирене,и сигурно немаш повече от 2 деца,а аз и моита имаме 6.Кво праим утре?

Коментар

Евала за многодетното семейство! Това няма нищо общо със твоята грамотност! Ко прайм незам..Има работодатели и работници!
                Drag Grand Canyon Daily
                LZ1JYM

Коментар

Отне ти известно време да помислиш.През това време вече не сме 6-2 ,а 7-2.не ми отговори на въпроса?А и аз не чакам...

Коментар

Брей за 33минути кви неща стават. А някой отделят месеци. Всъщност не знам кои сте вие и кои сме ние. Нещо по конкретно? За грамотност е темата. Аз ще гледам да се придържам към нея.
                    Drag Grand Canyon Daily
                    LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от dan Преглед на мнение
                      Jimi, да!Но на снимката виждам, че си бял като сирене и сигурно нямаш повече от 2 деца, а аз и моята имаме 6. Какво правим утре?
                      Ето пример по темата! Както каза Стефан "Писна ми от простотии"
                      Drag Grand Canyon Daily
                      LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Писна ми от простотии. Следващият пищов е за първокласници, обаче видимо няма да пречи и тук.

В българският език НЯМА НИТО ЕДНА дума, чието множествено число завършва с Й. За край на такива думи служи буквата И.

Понеже общите правила на правописа видимо са непостижимо сложни, няма да обяснявам никое. Нито произхода на думите. Просто запомнете че правилното написване на често употребими в тоя сайт думи е:

акУмУлатор

ресЬор, или ресор

амортИсЬор

Стефане,разбирам тъжната ти ирония, включително и за чистотата на езика като елемент от цялостна и фундаментална нагласа ,светоглед и усещане.На къфто език мислиш и Сънуваш,викат че тва си бил ти

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                          Ето пример по темата! Както каза Стефан "Писна ми от простотии"
                          Jimmy,не е верно,брат,имам само 5,и ще ги науча на перфектен Български,за да могат утре да бъдат на върха на това общество.А стига толко ,че работа...

Коментар

Ето едно просто и удобно решение за всички които ползват Мозила - Цък

Български речник. След като го инсталирате, при всяко въвеждане на текст в интернет, ще ви бъдат подчертавани грешките и предложени верни варианти. Много удобен. Аз лично го ползвам и е незаменим.

Коментар

Говоря местните диалекти с местния жаргон когато където се намирам. Спазвам орфографията и пунктуацията на социалната група в която се е наложило да работя. Известно ми е че по света има много простотии, в това число в английския език. Никога не ходя на приеми с джапанки и със смокинг на плажа. Еднакво глупаво е.
                              Но. Ако в целия свят изобщо има нещо официално, или някаква фасада на българския офроуд, то това е този сайт. Много - малко - друго няма. Крещящата елементарна, освен терминологична неграмотност, да кажем мене само ме уморява. И ми досажда. У нормалният страничен наблюдател това предизвиква отвращение и разочарование. Човекът се обръща и си отива.
                              Не виждам никаква причина да се поощряват лоши и вредни навици.
                              Исках да направя списък на най-честите и досадни грешки. Нямам никакво намерение да обсъждам грамотността в никакъв неин аспект.
                              Заради това ще помоля администраторите да измислят някаква таблица която може да се попълва от народа, и да е лесно достъпна. Автоматичните коректори на браузърите не ми се виждат хубаво нещо. От тях никой нищо няма да научи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X