Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Български за българи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Български за българи

твоята е лесна мене името как да e го преглъщат, но след това ...dzh... , ...hay... а и h... .....
    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Аз благодаря на Стефан за темата.
      Разбира се тя няма да бъде достатъчна всички да се научат да пишат на правилен български език, но най-малкото, поне ще се замислят над това какво и как го пишат.
      Спазването на правописните правила е едно уважение към езика на който говорим и пишем. Разбира се, че не е необходимо всеки да е зъвършил филология, за да знае правилата за писане - те се учат до 8-ми клас. Все пак обаче езикът се развива и обогатява, навлизат и нови думи, за да могат да се опишат постиженията на цивилизацията - т.е. необходимо е и като четем, да обръщаме внимание на новите за нас думи , как са написани и да си обогатяваме речника.
      Аз лично смятам че електронните речници, които проверяват правилността на писане, са нещо много удобно. Няма да е лошо да се сложи такъв и във форума и да ни подчертава неправилно изписаните думи, щото като видя някъде написано вибраций, акций или други такива и ... много се дразня (а явно и не само аз).
      !

Коментар

До осми клас тренирах двуразово. Това изобщо не е извинение за моето невежество.
        Явно съм пропуснал как трябва да се пише вибрации обаче за сметка на това знам какво е вибрации и от къде може да идва.
        Та уважаеми дами и господа, какво предпочитата.
        Да видите думата вибрации написана правилно и без отговор, или да разберете как да си оправите вибрациЙте и това да ви спести 1000лв.
        Много сериозно питам. Ако трябва ще пусна и анкета.

Коментар

Най-добре и двете... защо трябва да има избор
          VPetrov.photography

Коментар

Пламене аз тренирах и триразово навремето

Един велик треньор мой казваше всеки път преди лятната ваканция - момчета внимавайте, всяка прочетена книга две забравени хватки...

И беше много прав и добър треньор, има възпитаници на олимпийски на световни, и БМВ имаше

Правописа е въпрос на старание не на образование, щото много си имат образования и образувания ама не могат да пишат

Моите дви стинки

Поздрави,
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
              Най-добре и двете... защо трябва да има избор
              В такъв случай трябва да поработим върху идеята за речник.

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                Пламене аз тренирах и триразово навремето

Един велик треньор мой казваше всеки път преди лятната ваканция - момчета внимавайте, всяка прочетена книга две забравени хватки...

И беше много прав и добър треньор, има възпитаници на олимпийски на световни, и БМВ имаше

Правописа е въпрос на старание не на образование, щото много си имат образования и образувания ама не могат да пишат

Моите дви стинки

Поздрави,
                Какво тренира триразово преди осми клас.
                Шах мат ли.

Коментар

Няма проблем, най-добре е да се инсталира този който върви за FireFox-a... върши идеална работа пробвай го.
                  VPetrov.photography

Коментар

Не става с ФаeрФокс. На лаптопа (HP) с този браузер не му работи скрола на ТоuchPad, и не мога да предвижвам страницата.
                    Да не занимавам аудиторията с личните си проблеми. Ще пробвам с външна мишка.
                    Няма ли начин речника да се инсталира на vBulletin.

Коментар

Ще помислим!
                      VPetrov.photography

Коментар

Пламене ще ти оправя лаптопа или ще ти инсталирам такъв браузър който да ти харесва готин джиджан с табове и плъгини срещу 10 КМ разходка по черно с ВиДжея

Сделка или Не )

Поздрави,
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                          Пламене ще ти оправя лаптопа или ще ти инсталирам такъв браузър който да ти харесва готин джиджан с табове и плъгини срещу 10 КМ разходка по черно с ВиДжея

Сделка или Не )

Поздрави,
                          Eeee. Така кажи де. То да караш джипа и без сделка става.
                          Тия на автомивката и без тва го разтриват всеки път като го оставя. Абе вика бате твоита кола много яка. Само тя може да върти и четирите гуми. Ама сега защо само задните върти. Така и не успях да им обясня какво е преден кардан и че го няма. Само кимаха умно.
                          А тва 10км от скромност ли е или просто предполагаш че после ще затънеш, или ще се счупи нещо.
                          Между другото предния път като искаше тестдраив бях готов да ти се обадя но нещата в болницата малко се усложниха.
                          Следващия път непременно.

Егати офтопика изплясках.
                          Направо ми идва да се самоБАНна.

Коментар

Човек не може да стане съвършен, но трябва да се стреми към съвършенство. Това се отнася и до правописа.
                            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Аз си мисля, че неграмотното писане е като диалектния говор - неприятно и не винаги разбираемо. Ако ме чуете какъв панагюрски диалект мога да плещя веднага ще си речете "бах ти селянина"! Същото е като четеш някой - способен иначе човек, пари напечелил, издигнал се и претенции има, а не може да скалъпи изречение без грешки. Не става дума за съвършенство, ако уважаваш родния си език и си служиш правилно с него. Проблемът с писането май произлиза от четенето (логично). Все по-малко книжки ни се събират май годишно да прочетем, а писането ни се ограничава в попълването на формуляри и то с цифри и чавки. Най-често взима нашенецът вестника, обръща първо на трупната страница за да се успокои, виждайки колко много хора са по-зле от него, след това три страници напред да види каката на деня и после се забива в спорта...
                              Има едни измежду нас, дето си имат говор, ама си нямат писменост. Ние ги гоним и в това отношение май, след като им припознахме музиката и кючеците, барабар с другите тертипи...

Коментар

А вижте по табелките в КАТ какво става...

http://dnes.dir.bg/2007/08/29/gallery2047999_0.html

Не е смешно, а тъжно. Все пак това е държавна институция. После как да ги уважаваш...
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X