Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кин-Дза-Дза се завръща

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кин-Дза-Дза се завръща

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Нито е единственото смислено, нито съм спрял да го гледам. Гледам си го поне веднъж на всеки няколко месеца. Филмът е култов и гениален. Актьорите са невероятни. Единствено дразнят "фабрично избелелите съветски" цветове, но предполагам с това са разполагали хората. Въпреки че Сталкер примерно нямам спомен да е сниман на такава лента, чудя се дали не е сниман на нещо вносно...
    "Смислено" беше грешка на езика, признавам. На база стара слава обаче на дъщеря ми рисунките не бих гледал. Защото съм сигурен че и сценария няма да ме впечатли.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

А спички у вас ест?
      Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
      Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
        "Смислено" беше грешка на езика, признавам. На база стара слава обаче на дъщеря ми рисунките не бих гледал. Защото съм сигурен че и сценария няма да ме впечатли.
        Не бих нарекъл никой от филмите на академик Г. Данелия "детска рисунка". Нататък няма как да се съгласим.

За мен филмът беше хубав и тогава, и сега. Това че тогава са ни впечатлявали "Ку !", танцьорката с гривните и мацката на Абрадокса означава че е имало с какво да ни впечатли и като хлапаци. Това че тогава не сме прозрели по-дълбоките неща не е проблем на режисьора. Прави му чест че е вкарал различни пластове.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ба има си култови руски филми-Голото слънце на пустинята,Изпепелени от слънцето(Отомлений солнце),пък да не говорим за масовките при баталните им филми,които са непостижими от никоя киноиндустрия.
          По отношение на визирания филм,според мен той е пародия на фантастичните екшъни с които ни заляха,но все пак нескопосано направен,на моменти неразбираем и за инвънземни, с много слаби специални ефекти,но това е разбираемо предвид бюджета и ....въображението.Иначе има една пародия турска фантастика(не мога да се сетя),направо е велика.Но като цяло мен руските филми ме потискат,още повече че ни караха да ги гледаме на сила(петък вечер).Имаше даже израз-Хубав ли е филма или руски?
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
            ....
            Бялото слънце на пустинята се казва филма
            По скоро осмива съветското тогава общество и неговия начин на живот,бюрокрацията и всичко свързано с нея.
            Филма е много тънък и хлъзгав показващ много неща на този който ги забележи и всеки сам да си прави каквито иска асоциации, прилики и т.н и същевременно не попада под цензурата
            Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
            Dacia Duster 4WD

Коментар

Култови руски(или съветски) филми има. Кин Дза-Дза за мен е един от тях. Нали не се очаква да харесваме една и съща бира? Или те гъделичка по кухината над раменете, или не. Трагедия няма, така и трябва да бъде. Иначе ще е скука, гарнирана с еднакви сиви рубашки, прилежно изпрани и изгладени от предните собственици.

Коментар

...
                По отношение на визирания филм,според мен той е пародия на фантастичните екшъни с които ни заляха,но все пак нескопосано направен,на моменти неразбираем и за инвънземни, с много слаби специални ефекти,но това е разбираемо предвид бюджета и ....въображението...
                Прощавай но в горното уравнение да говориш за липса на въображение е доста дръзко

Евентуално за липса на въображение при гледането му, да.

Филмът е една прекрасна алегория, и няма абсолютно никаква нужда от специални ефекти. Може да бъде изигран в театър с подходящо осветление, три пружини от креват и един струг обърнат наопаки, без да се загуби нищо от посланието му.

Както споменах по-горе - филмът е многопластов, всеки може да гледа който пласт му импонира, а може и да го гледа на различни възрасти и да засича различни пластове. Малко филми го могат. До известна степен (но в много по-малка степен) "Звездни Рейнджъри" на Верховен е подобен.

Коментар

За да разбереш "Кин Дза Дза", трябва да си чел доста Шекли, Бредбъри, Стругацки... филмът е изтъкан от парадокси и безсмислици, които обаче си имат своето послание. Светът е организиран около идеята за оскъдица и недостиг на ресурси. Ако си имахме от всичко по много, нямаше да има икономика, адвокати, правителства... нямаше да има и държави, а може би, нямаше да сме и сегашните хомо сапиенси. Всичко да се върти около клечка кибрит... може да го измисли само болен или гениален мозък. Обикновено, двете вървят ръка за ръка.
                  Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Филмът е уникален! Гоблин, не е избеляла или некачествена лентата, умишлено търсен ефект е.
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                      Филмът е уникален! Гоблин, не е избеляла или некачествена лентата, умишлено търсен ефект е.
                      Мерси, не знаех.
                      В пустините се търпи, но сцените в Москва в тъмното помня че бяха бой на негри в тъмна нощ. Едвам гадаеш какво гледаш, като петдесеткратен презапис на Рамбо в зората на видеокасетофоните в България

Коментар

Първоначално публикуван от Константин (stankovich) Преглед на мнение
                        Бялото слънце на пустинята се казва филма
                        По скоро осмива съветското тогава общество и неговия начин на живот,бюрокрацията и всичко свързано с нея.
                        Филма е много тънък и хлъзгав показващ много неща на този който ги забележи и всеки сам да си прави каквито иска асоциации, прилики и т.н и същевременно не попада под цензурата
                        И аз не бях много сигурен ,ама го написах.Иначе съм го гледал 20 пъти и не ми е омръзнал.Иначе според мен показва липсата на каквото и да е социалистическо общество(има само едно феодално семейство) и една частна митница.Да не говорим за бандите на автопилот.Иначе култовия епизод беше когда започна една престрелка и дойде един муджахидин,главния герой го пита Что?Он ответил-Стреляли...
                        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

И аз не бях много сигурен ,ама го написах.Иначе съм го гледал 20 пъти и не ми е омръзнал.Иначе според мен показва липсата на каквото и да е социалистическо общество(има само едно феодално семейство) и една частна митница.Да не говорим за бандите на автопилот.Иначе култовия епизод беше когда започна една престрелка и дойде един муджахидин,главния герой го пита Что?Он ответил-Стреляли...
                          Какво социалистическо общество, когато става дума за място на което революцията още не е дефинирана даже?!? Какъв и къде муджахидин??? Пародия тотална е и на революцията и на анархията, е нормално гарнирана с малко трагедия по руски. Там за първи път чух и великата песен на великият Окуджава!
                          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                            Какво социалистическо общество, когато става дума за място на което революцията още не е дефинирана даже?!?
                            Ай ко не е гледал внимателно
                            Товарищи женщины като как ти звучи.

А кинзаза, ми сори пичове, ама за мен е голема глупост - ели аз съм тъп, ели филма, а гаче най-верователно и двете
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Ай ко не е гледал внимателно
                              Товарищи женщины като как ти звучи.

А кинзаза, ми сори пичове, ама за мен е голема глупост - ели аз съм тъп, ели филма, а гаче най-верователно и двете
                              Не само че е гледал ами и мноу фнимателно и още повече пъти. Та боецът беше изпратен да въдворява комунизъм и...темата е за филма който ти не си разбрал, а Бялото слънце може да го разнищваме в друга.

Коментар

Първоначално публикуван от Константин (stankovich) Преглед на мнение
                                А спички у вас ест?
                                С пички няма ,останаха само с футболисти.......................(кибритите де)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X