Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кръст на хълма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кръст на хълма

Колеги, приветствам ви за начинанието! Пожелавам ви успех и безпроблемно изпълнение на проекта!

Хвърлете едно око на този кръст, може да ви дойде някоя идея от него

За съжаление скоро след поставянето му на връх Купена в Стара панина беше премахнат под натиска на дирекцията на НПЦБ.
    Дано и вие нямате проблеми със "съвестните" ни властимащи!
    Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
    0894328706

Коментар

И какъв им проблемът на НПЦБ! - Да бяхте ги писали "съавтори", та всичко да е точно. `Щото перките, дето се пяркат под път и над път, са много издържани от всяка гледна точка.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

най-добре е кръста да се изправи на място целия(там да се сглоби). Във фундамента се залага планка, за нея се заварява панта (ориентирана в съответната посока), за пантата се заварява основата на кръста и после кръста се изправя като се завърта във вертикално положение около оста на пантата. ако кръста се издига странично, може да мине без палиспаси и допълнителни въжени системи. Като се изправи, се проварява или се затяга с шпилки и болтове, както е по-лесно. Има вариант да се монтира без да е необходимо елестричество. Единия кръст, тук, до нас го монтираха като тръбна конструкция от квадратни тръби 30х30х2 след което го обшиха с неръждавейка с попнитове.
        диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Йорданов Преглед на мнение
          .............За съжаление скоро след поставянето му на връх Купена в Стара панина беше премахнат под натиска на .......
          Ясно е, че най-голямата издънка ще е да бъде поставен Кръста и след това премахнат, поради някое законово недоглеждане.
          Днес съм поръчал консултация за всички процедури около узаконяване на строежа, преди започването му.
          Все пак днес е първият работен ден, след като колегата даде тази интересна идея.
          Законовата материя е специфична, а не сме специалисти, затова нека изчакаме консултацията.
          Сигурно е едно, докато не сме наясно с узаконяването, няма да внасяме идеята в ОС.
          Това може и да послужи за отговор на Ясен.
          До тогава можем да събираме технически идеи .
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
            Ясно е, че най-голямата издънка ще е да бъде поставен Кръста и след това премахнат, поради някое законово недоглеждане.
            Днес съм поръчал консултация за всички процедури около узаконяване на строежа, преди започването му.
            Все пак днес е първият работен ден, след като колегата даде тази интересна идея.
            Законовата материя е специфична, а не сме специалисти, затова нека изчакаме консултацията.
            Сигурно е едно, докато не сме наясно с узаконяването, няма да внасяме идеята в ОС.
            Това може и да послужи за отговор на Ясен.
            До тогава можем да събираме технически идеи .
            Много ти благодаря,че си потърсил консултация,ще има нужда от мнение на компетентни инстанции.На местно ниво засега имаме подкрепа.Както бях писал по-горе първо исках да го изправим на така наречената"Кула".Там поставянето ще бъде по лесно защото вече има изправен железен стълб ,който е служил за антените.Може да се използва неговият фундамет и да послужи за опора при вдигането,след това ще го премахнем.Има и малка постройка,която да стане параклис.Пътят до там не е много лесен ,но става.такаче не изключвам и този вариант.Ако е поставен там ще се вижда от други населени места,докато на второто място само от града.Скоро ще направя снимки и на двете.Остава да се реши озаконяването,да намеря материалите,малко да се постопли и здраве и живот почваме.

Коментар

Как точно се разшифрова НПЦБ?Забравих да спомена,че второто място попада в Натура 2000 и в близост до него има изградено укритие за наблюдаване на лешоядите,хранилката също е наблизо и ще ги стресира в началота.Затова по-добре май ще е на Кулата.Абе хълмове тук доста все ще се намери място

Коментар

Този кръст на Купена миналата година си беше там , кога са го махнали ?

Не го мисли да се сглабя на части с болтове, имам малко телоподаващо и електрожен, мога да намеря и генератор, ще го съберем на място . Имам и малък компресор може да се пръсне после.
                Ако го мислиш с осветление по-добре да е ферма, за да може да се катерим по него.
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                  Този кръст на Купена миналата година си беше там , кога са го махнали ?

Не го мисли да се сглабя на части с болтове, имам малко телоподаващо и електрожен, мога да намеря и генератор, ще го съберем на място . Имам и малък компресор може да се пръсне после.
                  Ако го мислиш с осветление по-добре да е ферма, за да може да се катерим по него.
                  Като инструменти имам почти всичко телоподаващо,електрожен,генератор,компресори,ел.боядйийски пистолет,шлайфове,ръчни лебетки,полиспаси.Всичко това може да се качи на място,но самият профил за изработката трябва да е на секции предвид дължината.Затова мисля да се изработи в гаража да се прогони всичко,разглобяване и нагоре с джиповете,сглобяване и изправяне.

Коментар

http://vbox7.com/play:90f84bcf

може и да дойде някоя добра идея
                    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Подлагам се на шамарите ви но искам да съм искрен.
                      В Маджарово има ли читалище?
                      Ако има, купете книги и му ги подарете. Ако няма - ремонтирайте някоя сграда, направете читалня, компютърен клуб...
                      Инак, в Родопите вечер светят много кръстове. А ползата? И само не ми пейте за ролята на църквата в съхранението на българщината.
                      А дядо Вазов? А Ботев, а Захари?...

КУПЕТЕ КНИГИ! И Бог ще ви благослови.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                        Подлагам се на шамарите ви но искам да съм искрен.
                        В Маджарово има ли читалище?
                        Ако има, купете книги и му ги подарете. Ако няма - ремонтирайте някоя сграда, направете читалня, компютърен клуб...
                        Инак, в Родопите вечер светят много кръстове. А ползата? И само не ми пейте за ролята на църквата в съхранението на българщината.
                        А дядо Вазов? А Ботев, а Захари?...

КУПЕТЕ КНИГИ! И Бог ще ви благослови.
                        не мога да схвана ,какво точно искаш да кажеш.Иначе в Маджарово има читалище за съжаление със затихващи функции,има и библиотека,но знаеш колко се чете в днешно време и интернет има.Дай идеи как да я съхраним тая българщина,че май стават рядкост хората ,които искат да я съхранят.

Коментар

Аз съм от хасково, моето село е с.Сеноклас близо до маджарово, ти го знаеш!!! С удоволствие бих помогнал и се включил. С каквото мога ще помагам!

Коментар

Къде мислиш да бъде кръста колега? В смисъл - на някое историческо място ли..?Добра е идеята! А знае ли се мястото,на което са изклани жителите на тракийските села Манастир и Съчанлий..?Мисля,че беше дол някакъв..?Да го поставим там..?
                            Пиши,па ще го мислим,идеята е наистина страхотна...Аз на първо време мога да помогна само с ...пари...Но ако каузата привлечевнимание/съответно и мераклии/ще съберем идеи,например до стар манастир,параклис...Или защо не до кръста да направим параклисче с чешма..?И друго - сам ли с и за сега в това начинание..?
                            Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                            Най-добрият ром е студеният ром!
                            Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Е как да има полаза,Симеоне?!Точно па в Родопите,където няма (сигурен съм) нито една русофобска книжчица макар,а?Добре ме подсети,лично ще издиря и осигуря на хората в Маджарово подходяща литература от пред-колхозният период,благодаря! За след колхозният е ясно:"Религията е опият за народа!",та от там и препоръката ти... Зарадва ме,като посочи именно Захари Стоянов...
                              "Сред известните с възгледите си интелектуалци и революционери е Захари Стоянов, който казва: "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка"

Коментар

Тони стига бе Нима още някой ползва термина " Народни пари"..?!? Или приплакваме за КПСС..?
                                Съвсем приятелски,не ме разбирай грешно Даже мисля да направя десетина кила кайма,малко други скараджилъци,нещо за сач, па да дойда да видя пеща на живо Зер - докато печем агнето няма да стоиме гладни..?
                                Ха-наздраве!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X