Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кръст на хълма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кръст на хълма

Здраейте на всички.Много се чудих дали да пусна тази тема и къде точно да я пусна.Дано съм уцелил мястото,пък иднес нали е национален празник и изпълнен от патриотични чувства се реших.Ще се опитам да обясня накратко.Миналото лято с мои приятели решихме да изработим и изправим 12метров кръст на един хълм в близост до градчето в което живеем.Ентусиазмът беше повече от възможностите и с течение на времето идеята постепенно загуби развитие.Само,че аз като един от инициаторите я приех като обещание и не искам да се отказвам,пък съм и сигурен ,че като почне един ще има и втори.Предизвикателствата са големи,до мястото пътят е почти никакъв.Ще има трудности при преноса на материалите и път трябва да си направим сами.Мисля да изработя кръста на отделни елементи да го сглобим на хълма и да го изправим в което виждам и най-големия проблем.Отворен съм за всякви съвети и помощ.Хубаво е ,че ще бъде трудно,Христос също се измъчил със своя кръст.Иначе мястото е с историческо значение.В подножието на хълма са избити над две хиляди мъже ,жени и деца през 1913 година.Имам разрешение от кмета,но остават много други приблеми които с ваша помощ може да решим.Ако някой има идеи нека сподели .Успех.Ако има интерес ще снимам мястото и ще пусна снимки.Не казах достатъчно,но с развитието на темата ще уточнявам.

От: Кръст на хълма

Винаги съм имал и аз подобно желание.
    Успех в това трудно начинание
    Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Ако мислиш да реализираш идеята си като частна, мисля че ще се намерят хора да помогнат за осъществяването и. Само, че напиши в профила си поне откъде си и, за да може всеки да си прецени възможно ли му е, както и някакви подробности...
      Ако пък искаш форума да се ангажира официално, има някакви правила, прочети ги и действай по каналният ред.
      Успех! Ако ми допадне идеята бих участвал.

Коментар

Тук, при нас, от всички страни има такива кръстове. Нощно време се виждат,щото светят. И те са огромни, и хората дето ги слагаха си прекарваха сами (имам предвид-частно който с каквото може - помага) - конструкциите, тоците, копането, бетоните... Имах една-две снимки, ама е на!.. утрепах се да ги търся - по тия папки - огелпиха ми се мозъците... като ги намеря,ще ги кача! Начинанието е супер.
        Последно редактирано от ArSey; 04-03-11, 00:41. Причина: сърбеж
        диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

Здравейте отново.Благодаря на всички за отговорите.Хора за физическата работа има.Помоща,която искам от участниците във форума е по скоро във вид на съвети относно самото изправяне на самата конструкция щото12 метра желязо е нещо доста трудно.Много се радвам ,че има хора готови да помогнат и на място при нас е много красиво.Градчето е Маджарово.За тези които незнаят намира се в Източните родопи,природата е уникална.Река Арда минава през града,на 12км по поречито започва яз. Ивайловград.Има прекрасни горски пътища за каране пък и прекрасни дерета девствени и само чакат да ги стъпчат гумите.Сигурно доста от вас са идвали нека и те споделят.Добре ще е ако това лято поне започнем.Иначе и аз си мисля нощно време кръста да свети имам и някои идеи свързани с това ,но като му дойде времето.Чакам по слънчеви дни и ще ходя да правя снимки за да добиете по-добра представа

Коментар

Хубава идея ! Дано успеете......
            Като начало си мисля, че ще ви трябва скеле.

Коментар

Здравей, колега!
              Обикалял съм много по хълмовете около Маджарово. От коя страна е по-точно? Ще чакам снимките. Аз съм от Хасково, ще се опитам да помогна, с каквото мога.
              Дарин 0897042636
              ВАЗ 2105

Коментар

В Априлци има такъв кръст,ако не и по голям и наистина е много красив,но в момента нямам,а не знам кога ще се ходя там.
                Но бях забелязал че имаше няколко колеги от там,ако пишат или ги издириш предполагам могат да ти бъдат полезни.
                Поздрави.

Коментар

Първата идея беше да е на кулата,щом си обикалял знаеш къде е.После обаче се спряхме на един друг хълм от източната страна като го снимам ще се ориентираш.Ако идваш насам се обади да поговорим ,питай къде е гаража на Тошо и идвай там съм

Коментар

Интересна идея .
                    Аз също бих се присъединил.
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

мислих за вариант със скеле,но ще много трудно превозването на материалите.Най напред ще го изработя на секции в гаража,после разглобявам и с джиповете до хълма и после идва трудното

Коментар

Колко мислиш че ще тежи конструкцията?
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                          Интересна идея .
                          Аз също бих се присъединил.
                          идеята наистина е добра.Добре е в Родопите да се издигат кръстове а не минарета още повече при събитията които са ставали тук.Всяка сутрин като се събудя поглеждам през прозореца и хълма ми застава насреща ама много пуст.Много трудни задачи предстоят

Коментар

Първоначално публикуван от roshliakG Преглед на мнение
                            .....Много трудни задачи предстоят
                            Да наистина трудни задачи. Ако е лесно - не е интересно. А трудностите само ще ни мотивират .
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              Колко мислиш че ще тежи конструкцията?
                              още не съм уточнил с какви профили ще се работи и не е смятано,но на тая височина няма да е леко.Скоро гледах един профил20.50.20 мисля да ги съединя един към другно много се утежнява всичко.Абе ще се умува доста.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X