Здраейте на всички.Много се чудих дали да пусна тази тема и къде точно да я пусна.Дано съм уцелил мястото,пък иднес нали е национален празник и изпълнен от патриотични чувства се реших.Ще се опитам да обясня накратко.Миналото лято с мои приятели решихме да изработим и изправим 12метров кръст на един хълм в близост до градчето в което живеем.Ентусиазмът беше повече от възможностите и с течение на времето идеята постепенно загуби развитие.Само,че аз като един от инициаторите я приех като обещание и не искам да се отказвам,пък съм и сигурен ,че като почне един ще има и втори.Предизвикателствата са големи,до мястото пътят е почти никакъв.Ще има трудности при преноса на материалите и път трябва да си направим сами.Мисля да изработя кръста на отделни елементи да го сглобим на хълма и да го изправим в което виждам и най-големия проблем.Отворен съм за всякви съвети и помощ.Хубаво е ,че ще бъде трудно,Христос също се измъчил със своя кръст.Иначе мястото е с историческо значение.В подножието на хълма са избити над две хиляди мъже ,жени и деца през 1913 година.Имам разрешение от кмета,но остават много други приблеми които с ваша помощ може да решим.Ако някой има идеи нека сподели .Успех.Ако има интерес ще снимам мястото и ще пусна снимки.Не казах достатъчно,но с развитието на темата ще уточнявам.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кръст на хълма
Свий
X
-
От: Кръст на хълма
Ако мислиш да реализираш идеята си като частна, мисля че ще се намерят хора да помогнат за осъществяването и. Само, че напиши в профила си поне откъде си и, за да може всеки да си прецени възможно ли му е, както и някакви подробности...
Ако пък искаш форума да се ангажира официално, има някакви правила, прочети ги и действай по каналният ред.
Успех! Ако ми допадне идеята бих участвал.
Коментар
-
Тук, при нас, от всички страни има такива кръстове. Нощно време се виждат,щото светят. И те са огромни, и хората дето ги слагаха си прекарваха сами (имам предвид-частно който с каквото може - помага) - конструкциите, тоците, копането, бетоните... Имах една-две снимки, ама е на!.. утрепах се да ги търся - по тия папки - огелпиха ми се мозъците... като ги намеря,ще ги кача! Начинанието е супер.диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg
Коментар
-
Здравейте отново.Благодаря на всички за отговорите.Хора за физическата работа има.Помоща,която искам от участниците във форума е по скоро във вид на съвети относно самото изправяне на самата конструкция щото12 метра желязо е нещо доста трудно.Много се радвам ,че има хора готови да помогнат и на място при нас е много красиво.Градчето е Маджарово.За тези които незнаят намира се в Източните родопи,природата е уникална.Река Арда минава през града,на 12км по поречито започва яз. Ивайловград.Има прекрасни горски пътища за каране пък и прекрасни дерета девствени и само чакат да ги стъпчат гумите.Сигурно доста от вас са идвали нека и те споделят.Добре ще е ако това лято поне започнем.Иначе и аз си мисля нощно време кръста да свети имам и някои идеи свързани с това ,но като му дойде времето.Чакам по слънчеви дни и ще ходя да правя снимки за да добиете по-добра представа
Коментар
-
В Априлци има такъв кръст,ако не и по голям и наистина е много красив,но в момента нямам,а не знам кога ще се ходя там.
Но бях забелязал че имаше няколко колеги от там,ако пишат или ги издириш предполагам могат да ти бъдат полезни.
Поздрави.
Коментар
-
Първата идея беше да е на кулата,щом си обикалял знаеш къде е.После обаче се спряхме на един друг хълм от източната страна като го снимам ще се ориентираш.Ако идваш насам се обади да поговорим ,питай къде е гаража на Тошо и идвай там съм
Коментар
-
Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнениеИнтересна идея.
Аз също бих се присъединил.
Коментар
-
Първоначално публикуван от roshliakG Преглед на мнение.....Много трудни задачи предстоят.
Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения))
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеКолко мислиш че ще тежи конструкцията?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар